KPV 0–3 (0–1) JäPS

KPV 0–3 (0–1) JäPS

0–1 Banza 8’
0–2 Mohamed 63’
0–3 Mokuma 87’

JäPSin kokoonpano: Janne Laiho (MV), Joakim Ärilä, Taavi Arminen, Amos Ramström, Tobias Karkulowski (kelt.), Omar Jama, Joona Tapani, Reza Heidari, Enoch Banza, Justus Holopainen, Hussein Mohamed (kelt.) | Robin Källman (MV), Verneri Meriläinen (>Ärilä 90’), Hedi Khayat (>Mohamed 79’), Herkko Kuosa (>Holopainen 68’), Prince Mokuma (>Heidari 68’), Roope Autio (>Karkulowski 90’), Berat Köse (>Banza 79’)

Missä: Kippari-halli (Kokkola), 05.03. klo 15:00

Huippuhetket: https://www.youtube.com/watch?v=AnSjmlarUs4&ab_channel=KPVTV

Pitkä bussimatka ja aikainen herätys eivät näkyneet JäPSin esityksessä lauantaina, vaan sinipaidat jatkoivat siitä, mihin EIF:ää vastaan jäivät. KPV:lla oli oma etsikkoaikansa, mutta valtaosa ottelusta mentiin JäPSin komennossa.

Ensimmäinen puoliaika

JäPS tuli jälleen ottelun alun erityisen kovalla intensiteetillä. Ensimmäinen paikka – taas kerran Enoch Banzan laidalta – luotiin neljännellä minuutilla, mutta maalin eteen suuntautunut poikittaissyöttö ei aivan löytänyt omia.

Aivan liukuhihnalta JäPS ei kenties huipputontteja onnistunut sen jälkeen luomaan, mutta pääsi jatkuvalla syötöllä sahaamaan KPV:n prässin läpi ja luomaan painetta isäntien boksin tietämille. Justus Holopaisen liikkeet rangaistusalueelle olivat jälleen mainioita, mutta ajoitukset eivät aivan osuneet yksiin syöttöjen kanssa.

Avausmaalia ei jouduttu silti kauaa odottelemaan. KPV menetti avaavan syötön jälkeen pallon keskialueella, missä sen nappasi jälleen erinomaisesti esiintynyt Omar Jama. Omar lähetti ristipallon kokkolalaisten selustaan, jonne oli juossut vuorostaan Enoch. Tämä kuoletti pallon ja viimeisteli sitten yhtä kuolettavasti ohi Ville Sepän.

Jussella oli hyvän hyökkäyksen jälkeen paikka tuplata JäPSin johto, mutta nosto ei aivan yltänyt Sepän yli. Mainiosta peli-ilmeestä huolimatta kovin montaa paikkaa ei tämän lisäksi saatu rakenneltua, mutta JäPS kontrolloi peliä ja piti tehokkaasti isännät poissa omalta rangaistusalueeltaan.

KPV sai ensimmäisen kerran enemmän painetta JäPSin päätyyn ensimmäisen puoliskon viimeisellä kymmenminuuttisella. Tuhatta taalaa ei ollut tarjolla, mutta paremmalla viimeistelyllä kotijoukkue olisi voinut parista luomastaan paikasta itsensä tasoihin tuikata. Puoliajalle mentiin kuitenkin pitkälti pelitapahtumia vastaten 1–0-tilanteessa.

Toinen puoliaika

Jälkimmäinen puolisko alkoi tasaisissa merkeissä. KPV:n vahvin jakso sijoittui lopun sijasta tällä kertaa nelivitosen alkuun, mutta kurinalaisesti puolustaneet vierailijat ehtivät poikkeuksetta blokkaamaan laukaukset tai katkomaan viime hetkellä.

Mitä pidemmälle puoliaika meni, sitä enemmän JäPS kuitenkin otti taas otetta pelistä. Varsinainen käänne nähtiin 63. minuutilla, kun jo hieman väsyneeltä vaikuttanut Hussein Mohamed näytti, että paristoissa riitti vielä virtaa.

Joona Tapani taisteli tyypilliseen tapaansa pallon keskialueella itselleen ja vapautti sitten Huskan vasemmalta vauhtiin. Tämä kuljetti boksin rajalle ja hassutti sitten itsensä noin kymmenen metrin tienoille, mistä tykitti pallon komeasti etuylänurkkaan.

Pari vastahyökkäyksen poikasta KPV sai vielä viimeisen puolituntisen aikana rakenneltua, mutta JäPSin 2–0-maalin jälkeen ei todellista kysymystä ottelun voittajasta ollut. Kun sinipaidat saivat vielä tuotua lisää jalkoja kentälle Herkko Kuosan, Hedi Khayatin, Berat Kösen ja Prince Mokuman muodossa, ei isänniltä tuntunut löytyvän tähän lääkettä.

Aivan viimeistään ottelu pistettiin sitten pakettiin muutama minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. KPV-puolustus kompuroi pallon kanssa, ja Hege oli haukkana paikalla riistämässä. Herkko eteni rangaistusalueelle ja pelasi sitten takaviistoon Princelle, joka viimeisteli vasemmalle ylös. Seurannut volttituuletus kestää varmasti kansainvälisenkin vertailun.

Lopputuloksena siis 3–0 ja ansaittu paikka Ykköscupin finaalista – se pelataan Järvenpäässä ensi viikonloppuna.

– Pelattiin kyllä todella ehjä ottelu varsinkin puolustussuuntaan. Se meidän ryhmä pysyi koko ajan aika lailla tiiviinä, Jyrki Ahola perkasi kamppailun tauottua.

– Lisäksi ne meidän tilanteenvaihdot on todella hyviä, ja tänäänkin tehtiin niistä kaksi maalia.

Lisäksi Ahola kiitteli pelin yleisilmettä.

– Pelaajat on kiinnostuneita pelaamaan yhdessä ja löytyy pelirohkeutta.

– Nyt lähdetään palautumaan ja mennään ensi lauantaita kohti. Hienoa, että se peli on Järvenpäässä.