Koko Järvenpään palloseura

Jalkapalloseura Forest Greenin omistaja Dale Vince vastasi näin, kun häneltä kysyttiin: ”Kuka lopulta omistaa jalkapalloseuran?”

”Vertaisin tätä rakennukseen tai maahan. Siitä voi olla vastuussa elinikänsä ajan. Jalkapalloseuran kohdalla näen, että olen sen vartija, suojelija ja edunvalvoja niin kauan kun sen omistan. Ihmisten pitää lähteä mukaan se ajatus mielessään. He ottavat oman vuoronsa pyörittääkseen paikallista instituutiota ja toivottavasti vievät sen parempaan tilanteeseen kuin silloin kun ottivat sen hoitaakseen.”

Pidän kovasti tuosta ajatuksesta. Aivan kuten jalkapallo on muutakin kuin peli, on jalkapalloseura muutakin kuin edustusjoukkue ja viikoittainen 90 minuuttia kauden aikana. Seuran täytyy koskettaa ja liikuttaa ihmisiä. Sen Jäps tekee täällä Järvenpäässä. Jokaista vapaaehtoista makkaramyyjää, huoltajaa, junnuvalmentajaa, mainosmyyjää, hallituksen jäsentä ja erotuomaria motivoi halu olla mukana olla mahdollistamassa se, että uudet sukupolvet, tytöt ja pojat, saavat löytää upean ja nerokkaan pelin. Pieni osa heistä löytää lajin parista ammatin. Loput toivottavasti elinikäisiä ystäviä tavattavaksi katsomossa ja liikunnan riemun. Olisi hienoa, jos yhä useampi jatkaisi pelaamista vielä siinäkin vaiheessa kun huomaa, etteivät omat taidot tai palo ihan riitä edustusjoukkueeseen. Tällä olisi suuri kansanterveydellinen merkitys.

Parhaat saavat viikoittain pelata 90 minuuttia yleisön edessä. Viimeksi kun katsomoihin sai ottaa väkeä ilman koronarajoituksista, taisi keskuskentällä olla parhaimmillaan 1800 katsojaa. Se ei ole vähäinen määrä ihmisiä. Ennen koronaa aistin ilmiön synnyn. Jäps liikuttaa väkeä niin harjoituksiin kuin sinne keskuskentän katsomoon, joka pian uusitaan. Rohkaisen Jäpsiä tarttumaan ilmiöön taas koronan jälkeen. Se tuo positiivisen kierteen jonka seurauksena on lopulta aika nousta sarjaportaissa. Toivotan menestystä viheriölle ja nähdään katsomossa!

 

Olli Naukkarinen

kaupunginjohtaja

Järvenpään kaupunki