Osku Partonen

Osku Partonen – Historiantekijä

Järvenpään Palloseuran oma kasvatti Osku Partonen palasi kotiin vuonna 2011, kun JäPSin miehet urakoivat ensimmäistä Kakkosen kauttaan kymmeneen vuoteen. Osku on siis näin ollen ollut mukana koko tällä seurahistorian menestyksekkäimmällä vuosikymmenellä; siitä reilu ensimmäinen puolisko meni vielä kentän puolella, mutta viimeiset kaudet tutusti valmentajan teknisellä alueella.

Valmentajakursseille jo verrattain nuorena hakeutunut Partonen löi nappulat naulaan kauden 2017 päätteeksi vain hieman yli kolmekymppisenä, eikä joutunut pitkään ensimmäistä pestiään sen jälkeen odottelemaan. Jukka Korhosen aikakauden tultua päätökseensä oli JäPSin edustusjoukkue uutta suuntaa vailla, ja riski päätettiin ottaa – Osku hyppäsi suoraan veralta valmentajaksi.

Turhaan ei mainituilla kursseilla ollut istuttu, sillä jo ensimmäinen kausi oli osua napakymppiin. Viimeisellä kierroksella MyPa sai kuitenkin vaivoin pidettyä JäPSin takanaan, ja näin nousu Ykköseen meni jälleen kirvelevän täpärästi sivu suun. Valmentajana uusiin innovaatioihin innokkaasti ja avoimesti suhtautunut Partonen tuntui joka tapauksessa ideoineen heti raikkaalta tuulahdukselta.

Jo debyyttikaudellaan rauhallisena persoonana tunnettu Osku onnistui luomaan edustusjoukkueen sisälle hyvän ja yhteistä visiota ruokkineen hengen ja ennen kaikkea oman peli-identiteetin, jota toki kausi kaudelta varioi. Erityisesti hyökkäyspeli suoraviivaistui sittemmin Oskun ensimmäisestä vuodesta, mutta runsasmaaliset ja viihdyttävät ottelut säilyivät silti Kakkosessa aina pelikirjan tunnusmerkkeinä.

Kausilla 2019 ja 2020 JäPS sementoi paikkansa Kakkosen kärkikastissa, kunnes viime vuonna vihdoin napsahti jättipotti, nousu Ykköseen. Kolmen tehdyn maalin ottelukohtaisella keskiarvolla operoinut JäPS vei Partosen ja uusien nappihankintojen johdolla hyökkäyspelinsä uudelle tasolle, eikä sarjasta löytynyt missään vaiheessa siniselle hyökyaallolle pysäyttäjää.

Tuo nousu ja juuri upeasti kuudennelle sijalle päättynyt ensimmäinen Ykkösen kausi ovat eittämättä seurahistorian tähän asti suurimmat kilpailulliset saavutukset, ja niillä Osku kirjautti ikuisiksi ajoiksi nimensä edustusjoukkueen historiikkiin. Isossa kuvassa nousu mahdollisti myös tänä vuonna vihdoin käyntiin päässeen stadionprojektin, jonka merkitystä ei voi edustusjoukkueen tulevaisuuden näkökulmasta vähätellä.

Koko edustusjoukkueen ja sitä ympäröivän yhteisön puolesta lämpimät ja sydämelliset kiitokset Oskulle menneistä vuosista, voitoista ja vähän tappioistakin – takaiskuja tarvitaan, jotta ne huiput voivat tuntua hyvältä.

Myös Osku haluaa omalta osaltaan kiittää edustusjoukkuetta ympäröivää yhteisöä:

Haluan kiittää tietysti koko valmennustiimiä ja kaikkia pelaajia, jotka näinä vuosina ovat olleet mukana. Taustat, fanit, yhteistyökumppanit - kiitoksen ansaitsevia ihmisiä on niin valtavan paljon, että nimiä on turha lähteä luettelemaan. Tiedätte varmasti, keitä olette.