JäPSin miesten kapteenisto valittu kaudelle 2023

Kapteenisto valittu kaudelle 2023!

JäPSin miesten edustusjoukkueen kapteeneina kaudella 2023 toimivat Roope Autio, Janne Laiho ja Amos Ramström. Kapteenistoon kuuluu nimellisesti myös Aleksi Ristola, mutta koska Allua polvivamman vuoksi ei tällä kaudella ilman korkeamman tason ihmettä nähdä, ei hän nauhaakaan tällä kaudella kantane.

Ykköskapteenina itseoikeutetusti jatkava Roope Autio on todellinen Mr. JäPS, ja sellaisena ehtinyt viihtyä kapteeninnauha käsivarressaan jo monen monituista vuotta. Harjoituskauden perusteella mies viettänee tällä kaudella aikaa kuitenkin myös penkin puolella, eli sekä Janne että Amos päässevät kipparointivastuusta tahoillaan nauttimaan.

Viimeksi juniori-ikäisenä kapteenin roolia näytellyt Janne pääsi männä vuonna vetämään nauhan käteen ensimmäistä kertaa miesten peleissä. Amos on puolestaan toiminut aiemmin kapteenina niin Hongan junioreissa kuin miesten kakkosjoukkueessakin.

Mutta minkälainen on hyvä kapteeni?

Roope: Vastuullinen, tietysti kentällä, mutta myös sen ulkopuolella. Hyvä kapteeni pitää yllä hyvää henkeä ja huolen siitä, ettei kukaan jää porukan ulkopuolelle. Hyvä kapteeni on kannustava ja tarjoaa tarvittaessa apua vaikeissa tilanteissa.

Janne: Hyvä kapteeni edesauttaa joukkueen sisäisen arvomaailman ylläpitämistä - hän pitää henkilökohtaisella panoksellaan huolen siitä, että joukkueen arvot ja tavoitteet näkyvät sen jokapäiväisessä tekemisessä. Hyvä kapteeni auttaa joukkuetta hitsautumaan yhteen ja vetämään yhtä köyttä.

Amos: Hyvä kapteeni toimii esimerkkinä joukkueelle kentällä ja sen ulkopuolella. Hän on vastuullinen ja saamansa luottamuksen arvoinen - sekä kanssapelaajille että valmennukselle.