3–1 Lokake 85’
3–2 Banza 90’

JäPSin kokoonpano: Robin Källman (MV), Gullit Zolameso, Roope Autio (C), Tino Palmasto, Verneri Meriläinen (kelt.), Hedi Khayat (kelt.), Omar Jama, Reza Heidari, Hussein Mohamed, Prince Mokuma, Takanori Yokochi (testipelaaja) | Janne Laiho (MV), Joakim Ärilä (>Meriläinen 71’), Taavi Arminen, Amos Ramström, Veeti Manner (Autio 79’), Enoch Banza (> Jama 46’), Justus Holopainen (>Yokochi 71’), Eero Tamminen (testipelaaja) (> Mohamed 46’)

Missä: Talin halli la 25.03. klo 19:00

JäPS kärsi ensimmäistä kertaa tänä vuonna toisen perättäisen tappion, kun KäPa vei lauantai-illan harjoitusottelun maalin marginaalilla nimiinsä.

Ensimmäinen puoliaika

Aivan ottelun alkuhetket mentiin JäPSin hallinnassa; kahden tulkinnanvaraisen tuomariratkaisun mennessä toisinpäin olisivat vieraat voineetkin olla johdossa jo parin minuutin jälkeen. Ensin Hussein Mohamed kaatui boksissa, minkä jälkeen Prince Mokuma riisti pallon KäPa-vahdilta ja pisti sen maaliin – hänen kuitenkin katsottiin rikkoneen.

Heti perään KäPä iski ottelun ensimmäisen. Mustapaidat pelasivat näppärästi oikealla laidalla ja saivat vapaapotkun sivurajan tuntumasta. Tarkka keskitys boksiin, mistä Ilmari Lappalainen jatkoi sen sisään.

Takaiskun jälkeen JäPS jatkoi hienokseltaan niskan päällä ja onnistui luomaan pari kelpo paikkaa. Prässipeli toimi kohtuullisesti, ja pallo riistettiin takaisin melko nopeasti sen menettämisen jälkeen.

Hallinta palkittiin 18’ minuutin kohdalla, kun Huska toi vieraat tasoihin yksilösuorituksellaan. Mies ajoi tyypilliseen tapaansa sisään, pujahti kahden puolustajan välistä ja tykitti tasoituksen etunurkkaan.

Tasoituksen jälkeen JäPS menetti otettaan ja isännät pääsivät paremmin mukaan peliin. Pientä sekavuutta pelaamisessa olikin kautta linjan, mikä ei ollut ihme, sillä JäPSin avauskokoonpano oli Lahti-pelistä vaihtunut lähes kokonaan.

Kokonaisuudessaan JäPS oli silti ensimmäisen jakson hallitsevampi osapuoli, mutta 1–1-taukolukemat eivät mikään suuri vääryys olleet.

Toinen puoliaika

Jälkimmäinen nelivitonen alkoi melko samoissa merkeissä kuin ensimmäinen oli mennyt. JäPS piti enemmän palloa ja sai ajoittain tuotua sitä hyvin ylös, mutta tiettyä totuttua kontrollia pelaamisesta ehkä puuttui.

Ensimmäinen parempi maalipaikka siunaantui joka tapauksessa vieraille. Sisään juuri vaihdettu Enoch Banza sai tuotua pallon boksiin, missä se löysi miespaljoudesta tiensä verkon perukoille saakka. Avustava nosti kuitenkin lippunsa paitsion merkiksi. Vastahyökkäyksestä KäPa pääsi puolestaan tekopaikkaan, mutta nosto päätyi maalin katolle.

Tämän jälkeen molemmilla osapuolilla oli taas omat paikkansa siirtyä johtoon, mutta tilanteita ei kummassakaan päässä onnistuttu hyödyntämään. Sen sijaan helpohkoja harhasyöttöjä nähtiin pelinrakennusvaiheessa puolin ja toisin melkoinen määrä.

KäPan toinen osuma syntyikin kuvastavasti juuri tällaisesta. Roope Aution avaus eksyi omalla rangaistusalueella suoraan Benjamin Rekolan lapaan, ja tällä oli helppo työ viedä isännät johtoon.

KäPa sai johtomaalistaan selvästi lisää virtaa, ja tuli seuraavat minuutit erityisen kovaa. Robin Källman selvitti kuitenkin pari syntynyttä tilannetta maalillaan varmasti.

Sitten tulikin taas JäPS. Hedi Khayat pelasi vasemmalla laidalla päätyviivan tuntumassa alaspäin testimies Eero Tammiselle, joka ajoi boksiin ja kaadettiin. Mies ampui itse seuranneen rangaistuspotkun, mutta KäPa-vahti haki loistavasti laukauksen vasemmasta alanurkasta.

Seuraava vartti oli melkoisen rikkonaista koheltamista puolin ja toisin, eikä kumpikaan tuntunut saavan ottelusta otetta. Toki vaihtojakin oli tässä vaiheessa tehty sellainen määrä, että lisääntynyt kaoottisuus ei ollut yllätys.

KäPa iski kolmantensa viitisen minuuttia ennen päätösvihellystä hyvin vertikaalisesta vastahyökkäyksestä. Isännät etenivät kolmella syötöllä JäPSin boksiin, missä Noakim Lokake pisti irtopallon sisään.

JäPS sai vielä aivan viimeisillä sekunneilla lohtumaalin, kun Reza Heidari vapautti Enochin boksiin ja jälkimmäinen tälläsi niin sanotusti läheltä ylös. Aikaa tasoitukselle ei kuitenkaan jäänyt, joten loppulukemiksi 3–2.

Vaikka Talin hallissa nähtiin lauantai-iltana kenties vuoden kesyin esitys JäPSiltä, on positiivista se, että JäPSin voi ilman kovin vahvoja värilasejakin väittää silti olleen kokonaisuudessaan niskan päällä.

– Oltiin vaihdettu kahta pelaajaa lukuun ottamatta meidän avauskokoonpanomme keskiviikolta. Tietysti se toi jotain rauhattomuutta ja sekavuutta siihen meidän pelaamiseen, Jyrki Ahola kommentoi.

– Kaikki vastustajan maalit tulivat kuitenkin selkeistä henkilökohtaisista virheistä, eivät niinkään siitä, että olisi sijoituttu siellä kentällä kovin huonosti.

– Kyllähän meillä oli kuitenkin paikat, missattu rankkari ja neljä, viisi ihan avopaikkaa, mistä täytyisi kyllä tehdä maalit.

– Summa summarum, meillä oli kaksi peliä tällä viikolla, joissa kaikki saivat pelata suht isot minuutit. Nyt maanantaina lähdetään miettimään taas, miten eteenpäin. Kolme viikkoa sarjan alkuun ja onneksi ennen sitä vielä kaksi peliä ja riittävästi harjoituksia.