Joona Tapani Lahden Reippaasta JäPSiin!

Joona Tapani Lahden Reippaasta JäPSiin!

JäPSin keskiakseli vahvistuu merkittävästi, kun 25-vuotias keskikenttämies Joona Tapani siirtyy JäPS-paitaan.

Tapani on edustanut Ykkösen tasolla aiemmin EIFiä ja Valkeakosken Hakaa, joista jälkimmäistä hän oli myös nostamassa Veikkausliigaan kaudella 2019. Viime kausi kului kuitenkin Kakkosen Reippaan riveissä.

– Viime vuonna opinnot veivät takaisin Lahden suuntaan, ja siinä tuli pelattua Reippaan riveissä Kakkosessa. Hyvä kausi, mutta valitettavasti ei onnistuttu nousemaan, vaikka loppuun asti siitä taisteltiin. Henkilökohtaisella tasolla saatiin maalihanatkin auki, ja kauden lopussa oli 8 osumaa kasassa, Tapani kertoilee.

Lahtelaiselle Tapanille JäPS on luonnollisesti jollain tasolla jo ennastaan tuttu seura.

– JäPSistä on jäänyt kuva seurana, joka kehittyy hyvää vauhtia. Itselläni on hyviä ystäviä, jotka ovat pelanneet täällä viimeisten vuosien aikana, ja aina saanut kuulla mukavia kommentteja, joten helppo oli lähteä mukaan projektiin!

Siirtymää lienee helpottanut myös se, että joukkueesta löytyy ennestään Tapanille tuttuja pelimiehiä.

– Tutuimmat kaverit viime kauden joukkueesta ovat Berat Köse ja Reza Heidari, joiden kanssa on tullut pelattua samassa joukkueessa aikaisemmin. Löytyy toki monia muitakin tuttuja kasvoja, joita vastaan on tullut väännettyä edellisinä vuosina, mies sanailee.

Tulevalta debyyttikaudeltaan Järvenpäässä Tapani odottaa paljon.

– Uskon, että meillä on oikein kilpailukykyinen ja hyvä joukkue, jonka kanssa lähdetään voittamaan jokaista peliä. Toivottavasti yleisöä löytyy runsaasti katsomoon, niin saadaan kunnon tunnelmaa kotipeleihin!

Erityistä arvoa taitava Tapani tuo JäPSin keskikentälle monipuolisuudellaan.

– Oma rooli on löytynyt keskikentän pohjapaikalta, mutta myös niin sanotulla kasipaikalla pelaaminen luonnistuu hyvin. Omassa pelaamisessa voittaminen on kaikki kaikessa, eli ainakaan asenteesta ei mikään tule jäämään kiinni, hän lupaa.

Jalkapallouran lisäksi Tapani keskittyy Haaga-Helian liikunnanohjaajaopintoihin Vierumäellä ja valmentaa sen ohella FC Kuusysin nuorempia ikäluokkia.

Tervetuloa Järvenpäähän, Joona!