Raportti: FF Jaro 3–1 JäPS

Haastavaksi ennakoitu Pietarsaaren vierasreissu osoittautui odotetun hankalaksi, eikä JäPS onnistunut kovasta yrityksestä huolimatta lopulta nipistämään pisteen pistettä kotimatkalle.

Etenkin ensimmäisellä puoliajalla JäPS esiintyi ajoittain oikeinkin kelvollisesti, mutta lopulta Jaro jätti rutiininomaisesti sinipaidat jalkoihinsa. Positiivisella puolella parannusta kevään Ykköscupin otteluun nähden tuli kuitenkin siis yhden maalin verran, sillä tuolloin Jaro pyöritteli JäPSiä kotonaan 3–0-lukemin.

Voitolla Jaro käytännössä varmisti paikkansa ylemmässä loppusarjassa, siinä missä JäPSin kohtalo ei sen suhteen ole enää omissa käsissä. Vaikka kaksi viimeistä ottelua voitettaisiin, tulee sijan JäPSin alapuolella olevan, mutta ottelun vähemmän pelanneen KPV:n tiputtaa ainakin kertaalleen pisteitä.

Tällä kaudella useammin toiselle puoliskolle piristynyt JäPS esitteli poikkeuksellisesti parastaan aivan ottelun hallussa, ja taisivatpa siniset jopa viedä pallonhallintaprosentit ensimmäisellä 45-minuuttisella selkeästi nimiinsä.

Vahvasti etenkin laitojen kautta tulleen JäPSin paineistuksesta huolimatta ottelun ensimmäinen huippupaikka siunaantui kuitenkin isännille. Roope Autio ei onnistunut katkomaan Jaron pitkää purkupalloa, Severi Kähkönen karkasi läpiajoon, mutta lopulta JäPSin onneksi Besart Mustafa selvitti tilanteen loistopelastuksella.

Mustafa pelasti JäPSin toistamiseen torjumalla Jaron juonikkaan vapaapotkun selvemmille vesille, minkä jälkeen olikin sitten JäPSin vuoro iskeä. 18. minuutilla Reza Heidari sai hitaan hyökkäyksen päätteeksi pallon oikealla laidalla päätyrajan läheisyydessä ja lähetti hyvän keskityksen etutolpalle, mistä Antti Ulmanen nikkasi kauden seitsemäntenä tarkasti takanurkkaan. Rezalle maalisyöttö oli puolestaan jo kauden kymmenes.

Maalin jälkeen JäPSin painostus jatkoi, mutta seuraavan maalin iski JäPSin puolustuksen virheen seurauksena Jaro. Kenttämestari teki Tino Palmastolle temput sillä seurauksella, että palloa purkamassa ollut JäPS-toppari liukastui boksissa, ja Antonio Hotta pääsi tasoittamaan puoli-ilmaiseksi.

Viimeisen puolituntisen aikana molemmilla oli omat paikkansa siirtyä johtoon – Jaron Jim Myrevik oli kenties lähimpänä – mutta puoliajalla siirryttiin kuitenkin siis 1–1-tasatilanteessa

Toinen puoliaika

Toiselle puoliskolle Osku Partonen pyöräytti tutun vaihtorulettinsa käyntiin, kun sisään tulivat Herkko Kuosa, Berat Köse ja Hassan Sesay. Monesti tällä kaudella toimineet puoliaikavaihdot eivät kuitenkaan tällä kertaa onnistuneet kääntämään peliä JäPSille, vaan päinvastoin Jaro asettui ensihetkistä alkaen kuskin paikalle.

Shokkihoitoa sinisille tarjoiltiinkin jo toisen puoliajan kolmannella minuutilla. Joni Remesaho sai pallon omalla kenttäpuoliskollaan ja lähti pitkään, pitkään kuljetukseen, jonka päätti tarkkaan syöttöön boksiin suunnanneelle Myrevikille. Jälleen monessa mukana olleen Rezan taklaus hieman myöhästyi, ja tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku, jonka Kähkönen ampui keskeltä sisään – 2–1.

Jaro jatkoi maalinkin jälkeen ainakin tilanteiden valossa niskan päällä, mutta huippupelastuksiin Mustafa ei joutunut enää venymään. JäPS pyrki isäntien boksiin puolestaan korostuneesti pitkillä avauksilla, mutta aivan samanlaista pitkittynyttä paineen tunnetta kuin ensimmäisellä jaksolla ei Jaron boksin tienoille enää saatu luotua.

Toisen puoliajan ratkaisevaksi hetkeksi ei lopulta noussut kuitenkaan maali-vaan kaksinkamppailutilanne. Kun kellossa oli 79. minuuttia, Ayuub Abdi taklasi Jaro-peluria keskialueella turhautuneen oloisena. Tuomari oli jo nostamassa Jupille toista keltaista, mutta mies päätti vielä tönäistä tilanteessa toista punapaitaa, ja näin Mikko Juusola palkitsi miehen kahdella keltaisella ja ulosajolla.

Ulosajo luonnollisesti heitti kapuloita JäPSin takaa-ajon rattaisiin, ja isännät olivatkin huomattavasti lähempänä lisämaaleja kuin JäPS-tasoitusta.

Lisämaalin Jaro saikin sitten vielä lisäajalla rukattua. Riskillä tasoitusta hakeneet JäPS-pelurit olivat kaikki Jaron kenttäpuoliskolla, ja näin isäntien uusi hyökkääjähankinta Alhaji Gero pääsi vapauttamaan syvältä lähteneellä syötöllä kaksi punaista puhtaaseen läpiajoon. Lopulta ottelun sinetöi hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Benjamin Östman, ja loppulukemiksi näin 3–1.

Runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussa JäPS kohtaa perjantaina 26.8. kotonaan Helsingin PK-35:n. Kyseessä on samalla JäPSin 75-vuotisjuhlaottelu, eli pisteet maistuisivat tuosta kamppailusta erityisen makeilta.