3-1 Palmasto (Kaijasilta) 83'

4-1 Sadik (Holopainen) 84'

Missä: Monitoimihalli, Järvenpää

Yleisöä: 179

JäPS nappasi viimeisessä Ykkösliigacupin alkulohko-ottelussaan Mikkelin Palloilijoita vastaan maukkaan voiton ja kipusi hätyyttelemään välieräpaikkaa. Todella tasaisessa B-lohkossa JäPSille avautui vielä mahdollisuus jatkopaikkaan mätettyään kolmen maalin eron taululle. Jatkopaikka ratkeaa tänään sunnuntaina sinisten eduksi, mikäli JIPPO ei saa pistettäkään isännöidessään PK-35:ttä.

1. puoliaika

JäPS aloitti ottelun pirteästi ja onnistui luomaan heti alkuun hyviä maalipaikkoja. Herkko Kuosa pääsi kokeilemaan MP-kassari Aleksi Honka-Hallilan reaktioita hyvällä haulla etualakulmaan, mutta maalivahti sai kurottua pallon kulmaksi. Painetta ja kelvollisia paikkoja saatiin luotua tasaisesti useankin pelaajan toimesta.

Maalia ei tarvinnut kuitenkaan kauaa odottaa, kun kymmenellä minuutilla Veka Ketosen komea keskitys takaviistosta linjan yli tavoitti pirteästi esiintyneen Wataru Oguchin, joka ei paikastaan erehtynyt vaan latasi pallon puolivolleysta maalin kattoon.

Ottelu jatkui maalin jälkeen mukavasti JäPSin kommennossa ja kenties lähimpänä lisäosumaa kävi Justus Holopainen, jonka vapari hyvästä paikasta meni 179-päisen yleisön harmiksi hivenen ohi etuyläkulmasta. Eteläsavolaiset pääsivät myös jokusiin tekopaikkoihin, mutta varsinaisiin "game savereihin" JäPS-veskari Janne Laihon ei tarvinut venyä.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen päästiin taas maalin makuun: jälleen hyvässä pelivireessä ollut Noah Kaijasilta pelasi pallon nopeasti pystyyn Sebastian Kamaralle, joka sai pelattua boksin sisällä jalkansa vapaaksi ja tykitti pallon vastuttamattomasti etukulmaan.

2. puoliaika

Toinen puoliaika käynnistyi tasaisemmissa merkeissä ja myös vierailijat saivat luotua enemmän painetta JäPS-puolustukselle. Molemmat joukkueet suorittivat runsaasti vaihtoja toisella neljävitosella, ja ainakin mikkeliläiset tuntuivat saavan näistä uutta vaihdetta peliinsä. Puoliajan ensimmäistä maalia saatiin odottaa kuitenkin 80. minuutille asti, kun hyvän MP-painostusjakson jälkeen pallo pomppi JäPS-puolustuksen käteen rangaistuspotkun arvoisesti. Vierailijoiden Landry Koffi laittoi pallon varmasti pilkulta sisään - 2-1.

Vaikka pessimistisimmät kotijoukkueen kannattajat alkoivat jo pelätä tasoitusta viimeisimpien kenttätapahtumien perusteella, JäPS näytti henkistä kanttiaan loukkaantumistuvalta palanneen Tino Palmaston johdolla: vain muutaman minuutin jälkeen kavennusmaalista Palloseura sai hankittua kulmapotkun ja Noah Kaijasillan nappikeskitys löysi korkeimmalle nousseen Palmaston - tyylikäs pusku takanurkkaan yli maalivahdin ja JäPS siirtyi taas turvalliseen 3-1-johtoon.

Lisää herkkua oli luvassa kotijoukkueelle, kun vain minuutti edellisestä JäPS pääsi vastahyökkäämään hieman riskitasoaan nostaneen MP:n selustaan. Justus Holopaisen syöttö tavoitti juuri riittävästi vaihdosta sisään tulleen target-hyökkääjä Irfan Sadikin, joka sai ujutettua pallon ohi vastaan tulleen Honka-Hallilan, minkä jälkeen lahtelaislähtöisellä kärkimiehellä oli helppo työ laittaa pallo maaliin - 4-1.

Pelin loppuun vierasjoukkue sai vielä muutamat vaaratilanteet luotua ja viimeisimpänä pallo kilahti sisätolppaan hyvästä vapaapotkusta, mutta pisteet ja toivo Ykkösliigacupin jatkopaikasta jäivät ansaitusti Järvenpäähän. "Kokonaisuuteen ollaan tosi tyytyväisiä - asioita joita ollaan treenattu alkaa näkymään enemmän ja enemmän peleissä ja on kiva nähdä, että ne näkyvät myös maalien muodossa", ynnäsi valmentaja Erol Ates mietteitään ottelun jälkeen.

JäPSin seuraava ottelu on viikon päästä pelattava harjoituspeli PK-35:n vieraana. Ykkösliigacupin mahdollisten jatkopelien tilanne järvenpääläisten osalta ratkeaa n. klo 16 mennessä JIPPO-PK-35-pelin päätyttyä.