Raportti: JäPS 4-1 PIF

Raportti: JäPS 4–1 PIF

JäPS palasi lauantaina kotonaan voittokantaan, kun Paraisilta Tuusulanjärven rannalle matkanneesta Piffen-miehistöstä ei ollut haastamaan sinipaitoja. Edelliskierroksen pettymykseen päättynyt Kotkan reissu saatiin siis nollattua nopeasti, ja PIFiä vastaan esiteltiinkin kenties kauden parasta JäPSiä. 

Liudan kovia pelimiehiä viime aikoina menettänyt PIF ei saapunut Järvenpäähän parhaista lähtökohdista, mutta oli toisaalta viime aikoina pelannut – ainakin tulosten valossa – paremmin kuin missään vaiheessa kuluvaa vuotta. Vastustajan aliarviointiin ei siis ollut varaa, eikä JäPS kotikannattajien iloksi sellaiseen sortunutkaan.

Isännät ottivat ottelun komentoonsa heti alkuhetkillä ja vyöryttivät tuttuun tapaansa erikoistilanteita vastustajan maalille. Ensimmäiset vaarallisemmat maalipaikat saatiin Hedi Khayatin pitkistä sivurajaheitoista; ensimmäisessä Olli Valton jatko ei kuitenkaan löytänyt takatolpalta ketään, ja toista seuranneessa tilanteessa Antti Ulmasen tulinen tykitys suuntautui JäPS-fanien harmiksi päin Piffen-vahti Olli Hakanpäätä.

Vaikka vierailijat hieman yllättäen pitivät jopa enemmän palloa ensimmäisellä puoliajalla, oli JäPSin puolustus tällä kertaa sen verran hyvin organisoitu, ettei PIF löytänyt sieltä kummempia aukkoja. 

Huolimatta siitä, että poikkeuksellisen monipuolisesti hyökännyt JäPS onnistui maalipaikkojen luomisessa keskimäärin vierailijoita paremmin, syntyi avausosuma kontrolloidun rakentelun sijasta henkilökohtaisen magian avittamana. Aleksi Ristola yritti boksin edustalla pelata pallon viereensä, mutta syöttöön pääsi väliin Yoonis Muse. Miehen katko oli kuitenkin kehno ja ajautui suoraan noin 25 metrissä odotelleelle Reza Heidarille. Reza ei jäänyt tilannetta ihmettelemään, vaan latasi suoraan vastapalloon todellisen unelmatykityksen PIF-maalin vasempaan ylänurkkaan – melkoinen tapa iskeä uran ensimmäinen osuma Ykkösen tasolla.

Lisää seurasi alle viisi minuuttia myöhemmin. Kenties kauden pirteintä peliään pelannut Luqman Kassim sai Ulmaselta pallon oikeaan laitaan ja lähetti sitten tarkan keskityksen vierailijoiden maalille. Vitosen viivan tuntumaan oli ehtinyt Amerikan komennuksen takia kauden viimeistä otteluaan pelannut Ville Ahola, joka jatkoi itselleen epätyypillisesti pallon päällään varmasti maaliin. 

Kahden maalin johtoasema tuntui tässä vaiheessa melko turvalliselta, sillä PIF ei parista hyvästä paikantyngästä huolimatta vaikuttanut itsekään uskovan takaa-ajon onnistumiseen, ja JäPS olikin lähempänä lisämaaleja kuin vieraat kavennusta. 

Puoliajan loppuvaiheilla JäPS ehti vielä kaunistella lukemia, kun Ulmanen vei kauden neljännellä osumallaan siniset jo kolmen maalin karkumatkalle. Kassim pelasi oikealla laidallaan pallon Ulmaselle ajatuksenaan varmasti pieni seinäpeli, mutta Julmanen päättikin kääntyä, rynniä vauhdilla boksiin ja tykittää vastustamattomasti tolpan kautta etunurkkaan. 


Toinen puoliaika

Stefan Stromborgin puoliaikapuhe vaikutti kuitenkin tehonneen paraislaisiin, sillä toiselle neljäkymmentäviisiminuuttiselle tuli energinen PIF. Yritys palkittiinkin heti alkuun, kun punaisissa pelanneet vieraat pääsivät kaventamaan jo 49. minuutilla. Mallikkaasti rakennetun hyökkäyksen päätti Matias Lahden esityöstä varmalla viimeistelyllä Kajus Svanberg.

Toisin kuin JäPSin vastustajille on pariin otteeseen sinipaitojen kanssa tällä kaudella käynyt, ei isäntien otsia alkanut kavennuksen jälkeen hikoiluttaa, vaan PIFin maali päinvastoin kuitattiin välittömästi. 

Janne Laiho avasi pitkällä, ja pienen pomputtelen jälkeen Ulmanen pääsi kokeilemaan päivän toistaan laukauksella boksin rajalta – tällä kertaa Hakanpää venyi parhaimpaansa. Torjunnasta pallo kimposi kuitenkin JäPS-debyyttinsä tehneelle Enoch Banzalle, joka hassutti oikealla laidalla merkkaajansa täysin ja lähetti pallon taka-alueelle, josta Ulmanen puski pallon pompun kautta takanurkkaan. 

JäPSin kuitista PIF ei enää toipunut, ja vaikka paikanpuolikkaita vielä molemmin puolin nähtiinkin, oli lähes koko toinen puoliaika pelkkää kosmetiikkaa. Kauden neljäs kotivoitto nosti JäPSin pistesaldon 25:een ja sinipaidat sarjassa samalla viidenneksi. Tiukkaa niin kärki- kuin peräpäässäkin edelleen on, mutta tämän voiton turvin JäPSin paikka ylemmässä loppusarjassa alkaa näyttää – etenkin suotuisa loppuohjelma huomioiden – jo hyvinkin uskottavalta. 

JäPSin pelit jatkuvat 6.8. vierasreissulla Seinäjoelle. Sieltä kolme pistettä, ja ainakin putoamiskamppailu alkaa olla enää kaukainen muisto. 


JäPSin kokoonpano

Laiho
Palmasto
Ceesay
Valto
Khayat >< Meriläinen 69’
Heidari
Ärilä >< Kuosa 46’ 
Kassim >< Banza 46’
Ahola >< Kepot 79’
Ulmanen >< Mehmeti 68’
Ristola