3–0 Holopainen 60’

JäPSin kokoonpano: Robin Källman (MV), Joakim Ärilä, Amos Ramström, Tino Palmasto, Gullit Zolameso, Omar Jama, Joona Tapani, Berat Köse, Enoch Banza, Aleksi Ristola (C), Prince Mokuma (kelt.) | Janne Laiho (MV), Verneri Meriläinen (>Ärilä, 79’), Hedi Khayat (>Mokuma, 79’), Reza Heidari (>Tapani 68’), Roope Autio (>Palmasto, 79’), Hussein Mohamed (>Banza, 68’), Justus Holopainen (>Ristola, 31’), Tobias Karkulowski (>Zolameso, 79’)

Missä: Järvenpään Monitoimihalli, 11.02. klo 15:15

Yleisöä: 152

Mikkelin Palloilijoista ei ollut lauantai-iltapäivänä haastamaan Jyrki Aholan JäPS-miehistöä. Kenties talven tasapainoisimman ottelunsa pelanneet Siniset olivat käytännössä koko ottelun kuskin paikalla, ja viimeistään ensimmäisen osuman jälkeen vaikutti selvältä, että pisteet jäisivät Järvenpäähän.

Ensimmäinen puoliaika

Hieman unisesti oikeastaan kaikki aiemmat neljä otteluaan aloittanut JäPS oli MP:tä vastaan oppinut läksynsä. Ensiminuutit mentiin kovaa, eivätkä vieraat onnistuneet isäntien prässin alla saamaan omaa pelinrakenteluaan ollenkaan käyntiin.

JäPSinkin pallollinen peli haki ensimmäisellä puoliajalla toki uomiaan, mutta käytännössä aina, kun hyökkäämään päästiin, onnistui kotijoukkue luomaan jotain vaarallista.

Jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana JäPSillä oli kolme hyvää mahdollisuutta siirtyä johtoon. Tiellä oli kuitenkin aina joko MP:n maalin suulla esiintyneen Aleksi Honka-Hallilan jalka tahi maalipuu. Erityisesti Enoch Banza oli taas mainiolla pelipäällä, eikä mikkeliläispuolustuksella ollut juuri keinoja vastata tämän nopeuteen.

Muutaman JäPSin puolittaisen paikan jälkeen oli MP:lläkin ensimmäinen parempi tilaisuutensa. Vastahyökkäyksestä vauhtiin päässyt KTP-laina Tobi karkasi jo puolittaiseen läpiajoon, mutta menetti sen verran tasapainoaan, että laukaus karkasi kyökin puolelle.

Ilmeisesti pienen lihasvamman kärsinyt Aleksi Ristola tuli vaihtopenkin puolelle puolen tunnin paikkeilla, ja hänet korvasi Justus Holopainen.

Gnistania vastaan kahdesti osuneella Jussella ei maalitehtailun aloittaminen taaskaan kauaa kestänyt. Mies alusti ensin Enochin maalipaikkaan, ja laittoi sitten tämän laukauksesta maalin edustalle jääneen kakkospallon sisään.

JäPSin parista tontista ei lisämaaleja nähty, joten puoliajalle isäntien vähintäänkin ansaitussa 1–0-johdossa.

Toinen puoliaika

Jälkimmäinen puoliaika meni lopulta ensimmäistäkin selvemmin JäPSille, ja peli otettiin taas haltuun alkuvihellyksestä lähtien.

Johto tuplattiinkin sitten heti ensimmäisestä paikasta. Enoch ohitti jälleen oikealla laidallaan helponlaisesti merkkaajansa, ja tämä joutui taklaamaan Banzan boksin rajalla nurin. JäPSin erikoistilannevastuun pitkälti napannut Joona Tapani nosti pallon vitosen viivan tuntumaan, mistä Enoch puski sen maan kautta sisään.

Viimeistään JäPSin toinen osuma tuntui sinetöineen ottelun, eikä MP:ltä vaikuttanut löytyvän totista puhtia kavennuksen ja tasoituksen hakemiseen. JäPSin peli oli sitä vastoin hyvinkin nautittavaa katsottavaa. Onnistujia oli lauantaina liikaa listattavaksi, mutta nostettakoon maalintekijöiden ohella esiin ainakin loistavasti esiintynyt Omar Jama.

Kolmas osuma syntyi tunnin tietämillä. MP ei päässyt oikein pois omalta puolustusalueeltaan, ja pallo jäi pyörimään rangaistusalueen rajan tuntumaan. Siellä sen nappasi Berat Köse, joka ujutti pienestä välistä läpisyötön Jusselle, eikä tämä erehtynyt. Hyvä viimeistely tolpan kautta sisään, ja samalla Ykköscupin neljäs maali 116 minuuttiin.

Kolmannen osuman jälkeen JäPS vaihtoikin sitten yli puolet miehistöstään ja ehkä myös nosti hieman jalkaa kaasulta, vaikka jatkoikin niskan päällä ottelun loppuun asti.

3–0 jäi siis lopulta – pitkälti ottelutapahtumien mukaiseksi – lopputulokseksi. JäPSin voitto tarkoitti sitä, että ensi perjantaina 17.2. JäPSille riittää tasapeli HIFK:ta vastaan lohkovoiton varmistamiseksi. Jatkopaikka on toki jo nyt varma.

Jo mainittujen onnistujien lisäksi koko JäPSin puolustuslinja pelasi (toki vähille töille joutunutta) maalivahtia myöten mainion ottelun, mistä osoituksena vuoden ensimmäinen nollapeli.

– Sillä tavalla hyvä esitys meiltä, että nollapeli pysyi omissa ja löydettiin paremmin rytmiä siihen pelaamiseen, luotiin jo ekalla jaksolla aika paljon maalintekopaikkoja, Ahola kommentoi.

– Tietysti hieno asia, että saatiin myös jatkopaikka ja kun viimeisessä pelissä HIFK:ta vastaan pelataan kotiedusta puolivälieriin, niin jokaisessa pelissä on panosta.

– Tuli muutamia pieniä kolhuja ja lihasvammoja, ja ne pitää nyt hoitaa niin, että ei tule mitään pidempiaikaista, JäPS-luotsi päättää.