2–2 Holopainen 78’

JäPSin kokoonpano: Janne Laiho (MV), Verneri Meriläinen, Amos Ramström, Tino Palmasto, Gullit Zolameso, Omar Jama, Reza Heidari, Berat Köse, Enoch Banza, Aleksi Ristola, Hussein Mohamed | Niklas Schulz (MV) (> Laiho, 61’), Robin Källman (MV), Joakim Ärilä (> Meriläinen, 61’), Taavi Arminen (>Zolameso, 61’), Joona Tapani (>Köse, 61’), Justus Holopainen (>Ristola, 74’), Roope Autio (>Palmasto, 74’), Prince Mokuma (>Mohamed, 74’), Herkko Kuosa (>Heidari, 74’), Karkulowski, Abdi

Missä: Järvenpään Monitoimihalli, 28.01. klo 13:00

Yleisöä: 180

JäPSin viimeinen harjoitusottelu ennen Ykköscupin alkua päättyi Haka-kamppailun tavoin tasalukemiin. Näin ollen JäPS jatkaa tappiottomana vuonna 2023, eli ainakin tuloksellisesti alkutaival Jyrki Aholan alaisuudessa on ollut kiistattoman lupaava.

Lauantaina monitoimihallissa nähdyn KTP:n riveissä oli paljon viime kaudelta tuttuja nimiä, mutta myös joitakin uusia tuttavuuksia. Esimerkiksi Venetsia-yhteistyön puitteissa Kotkaan saapunut ruotsalaiskeskikenttä Gabriel Sandberg ja Norjasta siirtynyt kuubalaislaituri Willian Pozo tuskin olivat Järvenpäässä aiemmin vierailleet.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelun alkuhetkistä lähtien oli selvää, että tempo tulisi olemaan huomattavasti lähempänä Haka- kuin PEPO-ottelua. KTP prässäsi JäPSin pelinavaamista välillä hyvinkin ylhäältä, mutta toisaalta pudotti välillä prässilinjan puolikorkeaksi. Silloin todellinen paine iskettiin vasta, kun isäntien puolustuslinjasta lähti ensimmäinen, avaava syöttö.

Haka-ottelusta poiketen JäPS oli päävalmentaja Aholan toiveiden mukaisesti kuitenkin nyt valmiimpi vastaamaan tähän. Prässi onnistuttiin ohittamaan näppärillä syöttökombinaatioilla muutamaan otteeseen, ja vaikka KTP ottelua ja palloa hallitsikin, oli JäPS alusta asti hyvin mukana. Myös sinipaidat antoivat ajoittain painetta reippaasti vastustajan omalla kenttäpuoliskolla.

Maalipaikat siunaantuivat ensimmäisellä puoliskolla silti lähinnä vieraille. Vaarallisesti etenkin vastahyökkäyksistä JäPSin maalille tullut KTP lienee kirjauttanut kymmenkunta laukausta pelkästään ensimmäisellä nelivitosella. Pääosin ne lähtivät kuitenkin boksin ulkopuolelta ja suuntautuivat joko ohi maalin tai kohti Janne Laihoa.

Poikkeuksen muodosti 27. minuutilla nähty avausmaali. KTP-maalivahti Matias Niemelältä asti lähtenyt hyökkäys löysi oikealle Juho Lehtirannalle, joka ohitti merkkaajansa ja pelasi kovaa takaviistoon. Joni Mäkelä teki liikkeen vitosen viivan tuntumaan ja laittoi pallon varmasti maaliin.

JäPSin parasta maalipaikkaa saatiin odottaa ensimmäisen jakson viimeisille hetkille asti. 44. minuutilla Reza Heidari ja Omar Jama taiteilivat pidemmän hyökkäyksen päätteeksi pallon Aleksi Ristolalle, jonka lähietäisyydeltä lähteneen laukauksen Niemelä kuitenkin torjui upeasti jalallaan.

Puoliajalle näin vieraiden 0–1-taukojohdossa.

Toinen puoliaika

Jälkimmäinen nelivitonen alkoi JäPSin kannalta shokeeraavasti, kun kotkalaiset siirtyivät kahden maalin karkumatkalle jo ensimmäisellä minuutilla. Maali oli lähes identtinen ensimmäisen kanssa; pidemmän hyökkäyksen jälkeen Lehtirannalle, takaviistoon Mäkelälle ja pallo pussiin.

Maalia seurannut kymmenminuuttinenkin oli KTP:lta vahva, mutta tunnin tienoilla JäPS alkoi löytää taas paremmin rytmiin. Hallinta alkoi siirtyä isännille etenkin 61. minuutilla tehtyjen ensimmäisten vaihtojen jälkeen.

JäPS tuli maalin päähän 66. minuutilla. Poikkeuksellisesti oikeaksi pakiksi sisään vaihdettu Joakim Ärilä lähetti korkean keskityksen maalille, eikä Mäkelä saanut liimattua. Pallo tippui Allulle, joka haki ammattimiehen tavoin kontaktin, ja tuomari osoitti pilkulle. Allun tavaramerkkirankkari oikeaan alanurkkaan, ja peli 1–2.

JäPS teki lisää vaihtoja taas 74. minuutilla, ja jälleen peli siirtyi napsun verran enemmän Sinisten kontrolliin. Siitä saatiin konkreettista todistusaineistoa noin viisi minuuttia myöhemmin tasoituksen muodossa.

Taavi Arminen pelasi vasemmalle Prince Mokumalle, joka puolestaan vippasi yhdellä kosketuksella Joona Tapanin laidalta vauhtiin. Tältä hyvä keskitys maalin eteen, jonne ehtinyt Justus Holopainen sai vaikeasta asennosta jatkettua pallon maaliin.

Tasoitusta seurannut kymmenminuuttinen oli JäPSiltä kenties ottelun vahvin jakso, mutta kun lisämaaleja ei enää onnistuttu iskemään, päätettiin peli 2–2-tasalukemiin. Tulos oli koko ottelu huomioiden lopulta melko ansaittu.

Myös JäPS-luotsi Ahola oli pääosin tyytyväinen lauantain esitykseen.

– Viimeinen treenimatsi ennen Ykköscupia pelattu, ja ehkä näistä kolmesta meidän paras kokonaisuutena ajatellen. Pelaajat jaksaa jo vähän paremmin, ja harjoiteltuja asioita on nähtävissä.

– Summa summarum, hyvä, intensiivinen harjoitusottelu ja paljon onnistujia.

Ensi viikolla Gnistania vastaan alkavan Ykköscupin JäPS ottaa Aholan mukaan harjoituksen kannalta, mutta tietysti kilpailulliset ottelut tuovat oman mausteensa mukaan.

– Ykköscupiin suhtaudumme sillä tavalla ”harjoituspeleinä” ja kehittymisen kautta, mutta totta kai, kun kilpaa pelataan, niin aina halutaan myös voittaa. Mennään ottelu kerrallaan.