Raportti: JäPS 1-4 MP

Raportti: JäPS 1–4 MP

Kahdeksan ottelun verran kesti lopulta JäPSin miesten tappioton putki, ja samalla tuli päätökseensä vuoden kestänyt voittamattomuus kotipeleissä. Ensimmäisen puoliskon alkuvaiheet aivan unessa ollut JäPS ei onnistunut enää kolmen maalin takaa-ajoasemasta kampeamaan itseään rinnalle ja ohi, eikä tällä kertaa edes rinnalle.

Vierailijat vyöryttivät hyökkäyksiä JäPSin maalille alkuvihellyksestä lähtien. Ensimmäisen vaarallisemman yritelmän Janne Laiho onnistui vielä venyttämään kulmapotkuksi, mutta siitä MP painoikin pallon verkkoon jo neljännellä minuutilla. Samuli Hölttä nousi tilanteessa korkeimmalle ja puski etutolpalta kauden toisen osumansa. Yleensä erikoistilanteissa vahvana profiloitunut JäPS olikin niiden kanssa keskiviikkona jatkuvissa ongelmissa, ja lienee todennäköistä, että Alieu Ceesayn puuttuminen oli tässä se olennaisin muuttuja.

Joukkueiden välinen ero onnistuttiin pitämään vaikeuksista huolimatta yhdessä maalissa kymmenen minuutin verran, kunnes Tino Palmasto rikkoi hieman huolimattomasti melko vaarattomassa paikassa ollutta Arjan Goljahanpooria. Tuomarilla ei siitä huolimatta ollut juuri muita mahdollisuuksia kuin tuomita rangaistuspotku, jonka mainiossa PlayOff-realitysarjassakin nähty Juuso Liukkonen upotti varmasti vasempaan alanurkkaan.

Vielä kahdenkaan maalin takaa-ajoasema ei kuitenkaan riittänyt JäPSiä herättämään niin kuin se oli kahdella edelliskierroksella herättänyt. JäPSin sivurajaheitosta vastahyökkäykseen lähteneet mikkeliläiset tulivat vauhdilla Kevin Beugren ja Topi Keskisen voimin, ja lopulta väkevästi boksiin ajanut Keskinen sai pelattua takaviistoon Beugrelle, jolla oli helppo työ laittaa pallo käytännössä tyhjään maaliin – 0–3.

Samanlaista henkistä kanttia kuin aiemmilla viikoilla oli nähty, ei JäPS-miehistöltä keskiviikkona löytynyt, ja vielä kolmannen osuman jälkeenkin mentiin vieraiden komennossa – olisipa näille voinut joku viheltää toisen yksitoistametrisenkin. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, ja näin puoliajalle siirryttiin hengähtämään MP:n 3-0-johdossa.

Toinen puolisko olikin sitten järvenpääläisiltä jälleen aivan eri näköistä tekemistä. Mahdi Alin, Miro Schwalenstöckerin ja Herkko Kuosan puoliajalla sisään vaihtanut JäPS otti välittömästi pelin komentoonsa ja vierailijat olivat ensimmäistä kertaa todellisissa ongelmissa.

Kotiyleisöön alettiin valaa uskoa lopulta 55. minuutilla, kun Joakim Ärilän kulmapotku johti jälleen maaliin. Tällä kertaa se löysi Ceesayn sijaan kapteeni Roope Aution pään, joka nikkasi takanurkkaan JäPS-ikonin uran ensimmäisen maalin Ykkösen tasolla. Jotain positiivista jäi siis illasta lopputuloksesta huolimatta käteen.

Vaikka vieraat pääsivät taas kavennuksen jälkeen hieman paremmin peliin mukaan, oli JäPS pariin otteeseen hyvin lähellä päästä maalin päähän mikkeliläisistä. Varsinkin Antti Ulmasella oli mainio paikka puskea pallo verkkoon, mutta tällä kertaa onni ei suosinut järvenpääläisiä. Paikoista huolimatta kumpikaan joukkue ei kuitenkaan onnistunut lisämaaleja ennen lisäaikaa värkkäämään. Ottelun viime hetkillä MP:n Joslyn Luyeye-Lutumba pääsi vielä laittamaan Keskisen esityön jälkeen takatolpalta niin ikään uransa ensimmäisen Ykkösen osuman, ja loppulukemiksi näin 1–4.

Surkean ensimmäisen puoliajan jälkeen JäPSiltä nähtiin taas kelpo tasonnosto, mutta näihin ensimmäisen neljäkymmentäviisiminuuttisen nukahduksiin ei oikein ole varaa, mikäli voittokantaan mielitään palata. JäPSin ottelut jatkuvat juhannuksen jälkeen onneksi hieman helpommissa merkeissä, kun tiistaina 28.6. tie vie FC Lahden vieraaksi Suomen cupin puolivälierään.