Raportti: JäPS 0-1 TPS

Raportti: JäPS 0-1 TPS

Lähes tuhatpäisen yleisön edessä ei nähty perjantaina kenties kauden parasta jalkapalloa, mutta sitä paikkasi onneksi Keskuskentän mainio tunnelma. Tuloksellisesti käteen ei jäänyt kotiyleisön kannustuksesta huolimatta valitettavasti mitään, kun TPS vei toistamiseen kaikki pisteet nimiinsä.

Ottelu alkoi puolin ja toisin nihkeästi, eikä kumpikaan joukkue onnistunut mainittavampia paikkoja alkuhetkien aikana luomaan.

Pallo tuntui pomppivan sen verran, että TPS ei omaa peliään onnistunut käyntiin saamaan, ja vaikka paikoille eivät päässeet isännätkään, noudatteli ensimmäinen puoliaika varmasti enemmän isäntien pelisuunnitelmaa.

Oikeastaan ainoa ensimmäisen puoliskon mainittavampi paikka. Joonas Lakkamäki sai pallon oikeaan laitaan ja lähetti tarkan keskityksen JäPS-maalille. Pallo tippui Simo Roihalle, joka jatkoi päällään Daniel Rantasen nokikkain Janne Laihon kanssa, mutta tämä klaarasi tilanteen upealla torjunnalla.

JäPSin paras tilanne seurasi hetkeä myöhemmin, mutta Aleksi Ristolan hieman yli 20 metristä lähtenyt tulinen vapaapotku viuhui niukasti yli maalin. Näin puoliajalle lähdettiin - JäPSille kenties mieluisammin - maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen neljäkymmentäviisiminuuttisen alkuun TPS otti ottelua enemmän haltuunsa. Vapaapotkun jälkitilanteesta Roope Pakkasella oli mainio paikka viedä vieraat karkumatkalle jo heti toisella minuutilla, mutta pallo lipui niukasti ohi maalin.

TPS:n yritys palkittiin lopulta 55. minuutin tienoilla. Raitapaidat pyörittelivät vaarattoman tuntuisesti JäPSin rangaistusalueen reunamilla, missä Alieu Ceesay kopautti hieman Linus Rönnbergiä jaloille. Tämä laittoi ammattimaisesti naamalleen, ja tilanteesta seuranneen rangaistuspotkun Roiha upotti varmasti maaliin. Maali oli Roihalle kauden seitsemäs, ja niistä neljä on syntynyt nimenomaan järvenpääläisiä vastaan.

Kuten niin monesti muulloinkin tällä kaudella, alkoi JäPS pelaamaan vasta takamatkalle jouduttuaan. Parhaat paikkansa isännät loivat erikoistilanteista, mutta Olli Valton ylärimaan suuntautunutta puskua lähemmäs ei päästy.

Etenkin ottelun viimeisen kymmenminuuttisen paine pysyi tiukasti TPS:n päädyssä, mutta tällä kertaa palkintoa ei saatu, ja pisteet matkasivat kaikki Turkuun 0-1-lukemin.

Seuraavan kerran orastavan tappioputken katkaisemista päästään yrittämään ensi keskiviikkona 6.7. kun sinipaidat matkaavat Kokkolaan KPV:n vieraaksi.

JäPSin kokoonpano:

Laiho

Palmasto

Ceesay

Valto

Lehtimäki >< Khayat 56’

Abdi

Heidari >< Ärilä 45’

Meriläinen >< Kuosa 53’

Mehmeti >< Ahola 53’

Ristola

Schwalenstöcker >< Sesay 56’