Raportti: JäPS 0-1 PEPO

Raportti: JäPS 0–1 PEPO

Hyvästä tunnelmasta ja komeasta kelistä huolimatta JäPSin kauden 19. Ykkösen ottelu päättyi pettymykseen, kun Lappeenrannan PEPO onnistui ennakko-odotusten vastaisesti ryöstämään kaikki tarjolla olleet kolme pistettä kotimatkalleen.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun melko tavanomaisilla kokoonpanoilla; JäPSin osalta uutuudenviehätystä tarjoili lähinnä Enoch Banzan ensimmäinen esiintyminen avauskokoonpanossa. Vierailija PEPOn miehistön kohdalla suurin erikoisuus oli puolestaan Craig Hillin puuttuminen maalin suulta. Miestä korvasi vasta kauden toisen ottelunsa pelannut Jirko Sorsa, jonka esitys olikin pelituntuman puute ja ottelun lopputulos huomioiden vähintäänkin tyydyttävä.

Rehellisyyden nimissä isännät eivät Sorsan näppien pitävyyttä etenkään ensimmäisellä puoliajalla kovin montaa kertaa kuitenkaan päässeet koettamaan, vaan ensimmäisen joukkueiden välisen mittelön tavoin PEPO heilutti alkuhetket tahtipuikkoa. Vierailijat kävivät lähellä etenkin erikoistilanteista, ja JäPS vaikuttikin olevan poikkeuksellisen suurissa ongelmissa vastustajan fyysisyyden kanssa.

Varsinkin PEPOn ykkösuhka Irfan Sadik aiheutti jatkuvaa päänvaivaa JäPS-puolustukselle, ja vaikka varressa sinipaitojen topparit eivät Sadikista jääneetkään, vei tämä kunnioitettavan määrän ykköspalloja nimiinsä. PEPOn asenne ja kamppailuvoima selittivät suurimman osan vieraiden hallinnasta, sillä pääpallojen ohella lappeenrantalaiset tuntuivat voittavan järjestään myös kakkospallot.

Vaikka PEPO pääsi JäPSin boksin läheisyyteen säännöllisin väliajoin, esiintyi JäPS-puolustus kuitenkin pääsääntöisesti edukseen ratkaisevilla hetkillä. Jostain tuntui aina löytyvän jalka, pää tai rinta maaliin suuntaamassa olleen pallon eteen, ja silloin kun näin ei käynyt, hoitelivat Janne Laiho ja etenkin JäPS-maalin poikkipuut loput.

Aleksi Ristola pääsi varsinaisella peliajalla kokeilemaan kertaalleen kelpo paikasta, mutta kunnon painetta JäPS onnistui luomaan PEPOn päätyyn oikeastaan vasta ensimmäisen nelivitosen lisäajalla. Viimeiset ratkaisut eivät kuitenkaan löytäneet tietään omille miehille, ja näin PEPO selvisi säikähdyksellä – puoliajalle siis JäPSiä imarrelleessa maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla JäPS on terästäytynyt tällä kaudella moneen otteeseen, ja samaa kotiyleisö odotteli varmasti tältäkin perjantailta. Näin ei kuitenkaan harvinaislaatuisesti käynyt, vaan PEPO jatkoi jälkimmäisellä puoliskollakin niskan päällä.

Pieniä aihioita alkoi JäPSinkin hyökkäyspelistä kuitenkin hiljalleen löytyä, ja etenkin Banzan oikealla laidalla korvannut Luqman Kassim toi vauhtia isäntien hyökkäämiseen.

Maaliodottamaa laskeskelevien tilastonikkareiden kirjoissa PEPO oli varmasti edelleen kokonaisuutena lähempänä kuparisen rikkomista ensimmäisen puolituntisen aikana, mutta Ristolan pompun kautta ylärimaan matkaa jatkanut volley oli silti varmasti tuon aikavälin eniten sykettä kohottanut maalipaikka.

Sinisten toinen vakavasti otettava tontti syntyi puolestaan 75. minuutin korvilla, kun JäPS-debyyttinsä tehnyt Berat Köse pelasi mainion matalan keskityksen etutolpalle, josta loukkaantumisesta toipunut Miro Schwalenstöcker jatkoi sen täpärästi ohi maalin. Lisäksi niin ikään sairastuvalta palannut Hassan Sesay pääsi kertaalleen kokeilemaan maalintekoa.

Alkoi jo hieman vaikuttaa siltä, että ottelu myös päätettäisiin maalittomana, mutta pisteitä kiivaasti putoamiskamppailussa kaipaava PEPO ei suostunut hellittämään. 87. minuutilla ottelun parhaaksi valittu Zachary Sukunda sai oikealla laidalla pallon, ajoi sisään ja keskitti mainiosti maalille – Sadik puski maan kautta takanurkkaan ja sai vihdoin palkintonsa.

Vielä lisäajalla JäPS sai erikoistilanteista useamman tilaisuuden tasoittamiseen, mutta kun boksin rajalta lähtenyt Reza Heidarin keskitys ei sekään löytänyt omaa miestä, vei PEPO ottelun nimiinsä 0–1-lukemin ja kieltämättä ansaitusti.

Tulos oli ikävä kolaus JäPSin loppukauden tavoitteiden kannalta, mutta harmittelusta ei liene tälläkään kertaa apua. Seuraavan kerran pistetilin kerryttämistä päästään yrittämään ensi viikon lauantaina, kun JäPS matkaa Pietarsaareen Jaron vieraaksi.

JäPSin kokoonpano:

Laiho

Palmasto

Valto

Ceesay

Khayat >< Sesay 65’

Abdi >< Köse 55’

Heidari

Banza >< Kassim 55’

Kuosa

Ristola

Ulmanen >< Schwalenstöcker 55’