4–2 Yokochi 90+3’

JäPSin kokoonpano: Janne Laiho (MV), Tobias Karkulowski, Amos Ramström, Taavi Arminen (kelt.), Joakim Ärilä, Omar Jama, Joona Tapani, Berat Köse, Enoch Banza, Emanuel Kulego, Hussein Mohamed | Robin Källman (MV), Tino Palmasto, Reza Heidari (>Jama 71’), Veeti Manner (>Ärilä 83’), Justus Holopainen (>Mohamed 71’), Prince Mokuma (>Karkulowski 71’), Takanori Yokochi (>Kulego 46’)

Missä: Lahden Kisapuiston harjoitustekonurmi, ke 22.03. klo 17:00

Yleisöä: n. 40–50

Minilomalta palannut JäPS kärsi keskiviikkona vuoden toisen tappionsa, kun Veikkausliigan FC Lahti osoittautui sinisiä vahvemmaksi. JäPS haastoi ensimmäisen nelivitosen vielä täysin tasaväkisesti, mutta toisella puoliskolla lahtelaiset menivät menojaan.

Ensimmäinen puoliaika

Pieni tauko ei ollut JäPS-pelaajien jalkoja kangistanut, vaan vieraat tulivat räntäsateiselle Kisapuiston tekonurmelle jälleen aktiivisella peli-ilmeellä ja -intensiteetillä.

Jo alusta asti oli kuitenkin havaittavissa, että nyt vastassa oli Ykkösen sijaan liigaryhmä. Aiemmin Suomessa HJK:ta edustanut Bubacar Djaló selvisi keskikentän pohjalla JäPSin prässistä huomattavasti paremmin kuin vuoden aiemmat vastustajat, ja Lahti pääsi useampaan otteeseen hyökkäämään nopeasti ja vaarallisesti.

Erityisesti Marius Könkkölä esiintyi isäntien hyökkäysosastolta pirteästi ja oli jatkuvasti pelattavana. Juuri Könkkölälle siunaantuikin ottelun ensimmäinen parempi paikka, mutta Janne Laiho haki hyvin tämän etualanurkkaan matkalla olleen laukauksen.

Seuraavan paremman hyökkäyksen alusti JäPSin Enoch Banza, joka vei Mikko Kuningasta laidallaan ja löysi maalin edestä testimies Emanuel Kulegon. Tämän viimeistely jäi kuitenkin puolittaiseksi.

Ottelu jatkui tämän jälkeen tasaisena. Asetelmat olivat JäPSin aiempiin otteluihin nähden sikäli mielenkiintoiset, että vastustaja oli kenties ensimmäistä kertaa vielä terävämmin prässäävä osapuoli, ja Lahti saikin useamman vaarallisen pallonriiston vieraiden kenttäpuoliskolla. Etenkin Amos Ramström ja Janne Laiho olivat kuitenkin vuorenvarmoja, eikä Lahdelle mitään avopaikkoja siunaantunut.

Puoliajan keskivaiheille sijoittui JäPSin ottelun paras jakso. Järvenpääläiset olivat pallollisesti hallitsevampi osapuoli ja onnistuivat pääsemään kontrolloidusti Lahden muodon sisään.

Kesken vieraiden hyvän jakson isännät siirtyivät kuitenkin johtoon. JäPS menetti huolimattoman pelinavaamisen seurauksena pallon omassa alakerrassaan, ja lahtelaiset löysivät maalin edestä Irfan Sadikin, joka laittoi pallon takavasaralla ohi Jannen.

JäPSin kuitti oli lähes välitön. Enoch käynnisti syvältä omalta puoliskolta vastahyökkäyksen pelaamalla pallon keskustaan Joona Tapanille ja jatkoi matkaa laidallaan. Joona onnistui rikottunakin pelaamaan Enochille pystyyn, ja tämä tykitti läpiajosta Marin Ljubicin selän taa.

Tasoitusta seuranneen puoliajan viimeisen vartin JäPS oli hienoisesti niskan päällä, ja Tobias Karkulowskilla oli kertaalleen mainio paikka viedä Siniset johtoon pitkän hyökkäyksen päätteeksi. Pukukoppimaalin teki kuitenkin Lahti. Lyhyt kulma pelattiin Könkkölälle, joka suorastaan lensi merkkaajansa ohi ja petasi sitten vitosen viivalle Juho Pirttijoelle.

Toinen puoliaika

Jälkimmäinen nelivitonen olikin sitten pelitapahtumien valossa selkeästi Lahden heiniä. Isännät olivat karata kahden maalin karkumatkalle jo muutaman minuutin jälkeen, mutta sisään vaihdetun Matti Klingan laukaus kilpistyi ylärimaan.

Lahti jatkoi hallintaansa ja sai edellisestä viitisen minuuttia myöhemmin vapaapotkun pahasta paikasta. Nyt oli Könkkölän vuoro kokeilla poikkipuun kestävyyttä.

JäPS tuntui olevan hieman hukassa, eikä onnistunut toteuttamaan pelisuunnitelman mukaisia asioita. Lahden paine oli todella kova, ja vierailla oli etenkin vaikeuksia saada omaa pelinrakennustaan käynnistettyä. Tämä johti siihen, että Lahti sai useamman riiston vaarallisilta sektoreilta, muttei onnistunut hyödyntämään näistä syntyneitä paikkoja.

Kun peliä oli kulunut tunti ja risat, oli JäPSillä loistava mahdollisuus tasoitukseen. Omar Jama löysi hyvin liikkuneen Takanori Yokochin linjan takaa, ja tämä ohitti vastaan tulleen maalivahdin. Viimeistely oli jo miltei verkossa, kun Lahden toppari liukui pallon kuin tyhjästä väljemmille vesille.

JäPS ei kuitenkaan ehtinyt tästä piristyä, sillä Lahti iski saman tien kolmantensa. Peliväline tipahti boksin rajalle Könkkölälle, joka harhautteli aikansa ja ampui sitten oikeaan alakulmaan. 3–1-osuman jälkeen Lahdella oli vielä pari paikkaa, mutta ottelu vihdoin hieman tasaantui molempien joukkueiden vaihtoihin.

Päivän komeimmasta oli varsinaisen peliajan viime hetkillä vastata Justus Holopainen, jonka puolivolleykanuuna kimposi ylärimasta kuitenkin väärälle puolelle maaliviivaa…

… ja sitten tuli taas Lahti. Aktiivisemmalta vasemmalta laidaltaan jälleen hyökänneet isännät löysivät maalin edestä tällä kertaa Loorents Hertsin, joka sai tuikattua pallon verkkoon.

Vielä ottelun viimeisellä sekunnilla testimies Yokochi nousi Berat Kösen kulmapotkussa korkeimmalle ja puski JäPSille lohtumaalin sekä samalla loppulukemiksi 4–2. Lahdelle toisen puoliajan esityksen myötä ansaittu voitto.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä oikein hyvää pelaamista, pysyttiin aika lailla siinä pelisuunnitelmassa, mitä oli mietitty, Jyrki Ahola kommentoi.

– Toisella jaksolla Lahti tuli sitten aika lujaa ja prässäsi ylhäältä. Alettiin tekemään paljon sellaisia asioita, mitä ei olla aikaisemmin tehty, että tästä pitää keskustella.

– Totta kai se tasoero myös tokalla jaksolla näkyi, me valmistaudumme Ykkösdivariin ja he liigaan, mutta meidän pitää pystyä vaan parempaan.