Ennakko: TPS - JäPS

Ennakko: TPS – JäPS

Viime lauantaina Tammisaaren EIFin kauden ensimmäisessä kotiottelussaan kellistänyt JäPS matkaa vappulauantaina Turkuun. Siellä sinipaitoja isännöi sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluva Turun Palloseura.

Missä: Turun Urheilupuiston yläkenttä

Milloin: Lauantaina 29.04. kello 16:00

Liput: 20 €/15 €/10 €/alle 12-vuotiaat ilmaiseksi (S-etukortilla 2 € alennus) *

*Ennakkoon ostettuna 15 €/10 €/7 €

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa, JäPSin Twitter-seuranta

Kahdeksankertainen Suomen mestari TPS on kiistatta Ykkösen suurin seura. Lähimmäksi turkulaisia yltää Helsingin IFK, jonka toiminnalle viimeaikaiset taloushaasteet ovat kuitenkin asettaneet omat rajoitteensa.

Tässä valossa sarjan ylivoimaisesti isoimmalla budjetilla operoivan TPS:n tulisi olla Ykkösen ylivoimainen ennakkosuosikki, ja sellainen turkulaisseura onkin. Tilanne oli kuitenkin pitkälti sama myös pettymykseen päättyneellä edelliskaudella.

Viime syksynä potkut saaneen päävalmentaja Jonatan Johanssonin korvasi ensin seuralegenda Marko Rajamäki, kunnes joulukuussa saappaisiin astui toinen pitkäaikainen TPS-vaikuttaja Mika Laurikainen. Lisäksi 63 A-maaotteluakin urakoinut Kasper Hämäläinen toimii tänä vuonna Laurikaisen tukena pelaajavalmentajan roolissa.

Samalla TPS:n kokoonpano on täyttynyt uusista miehistä, joista nimekkäimmät löytyvät yläakselilta. Viime kauden ykköstykki Simo Roiha siirtyi Kotkaan, mutta sai ansioituneita paikkaajia kaksin kappalein – HJK:sta saapui 26 kertaa Huuhkaja-paidassa esiintynyt Riku Riski, Pietarsaaren Jarosta puolestaan yli sata ottelua Ruotsin pääsarjaa pelannut Alhaji Gero.

Kovat vahvistukset eivät ole kuitenkaan näkyneet tuloksissa, ja vaikka kausi on vielä nuori, on turkulaisleirissä herännyt jo pieni huoli viime vuoden toisinnosta. Ykköscupissa TPS hävisi kaikki kolme otteluaan maalisuhteella 1–9 ja nyt kun Ykköstä on takana kaksi kierrosta, antaa kauden avausvoitto odottaa edelleen itseään.

Riski sai maalitilinsä auki jo ensimmäisellä kierroksella, mutta mustavalkoraidat hävisivät siitä huolimatta Tammisaaressa 1–2. Toisessa ottelussaan TPS päätyi maalittomaan tasapeliin Kokkolassa. Keskiviikon Suomen Cup -kamppailu Tampereen Ilvestä vastaan päättyi sekin tappioon, mutta turkulaisten kohentunut peli-ilme sai kiitosta.

Lauantaina kotiyleisönsä edessä pelaavalla TPS:llä on siis todellinen näytön paikka. JäPS kohtaa varmasti ärsytetyn isäntäjoukkueen, jolle kelpaa ottelusta vain yksi tulos.

Sinipaidat suuntaavat Turkuun siitä huolimatta luottavaisena, kun EIF-ottelun hyvän tuloksen myötä pahimmat paineet on saatu purettua. Flunssasta kärsineet Herkko Kuosa ja Eero Tamminen alkavat lisäksi olla lähellä parasta pelikuntoa, vaikka kysymysmerkkejä kokoonpanosta myös löytyy. Viime kaudella kertaalleen TPS:n kellistämään onnistunut JäPS ei siis lähde Turkuun nöyristelemään.

Näin tilanteen näkee myös JäPSin päävalmentaja Jyrki Ahola, vaikka hän asetteleekin paineita isäntien harteille.

– Totta kai on helpompi lähteä Turkuun taistelemaan pisteistä, kun on kaksi voittoa alla!

– Vaikka TPS on aloittanut tulosten valossa heikosti, on kyseessä laaturyhmä, joka on kotonaan selkeä ennakkosuosikki. Altavastaajana on kuitenkin helppo lähteä pelaamaan rohkeasti.

– Pelin isoa kuvaa on vaikea ennustaa, mutta emme muuta hirveästi lähestymistapaamme.

Katso Joken etukäteismietteet TPS-ottelusta alta.