Ennakko: SJK/Akatemia – JäPS

Ennakko: SJK/Akatemia – JäPS

Huomenna se taas alkaa! JäPS starttaa ykkösliigakautensa vierasreissulla Seinäjoelle, jossa vastaan asettuu SJK:n akatemiajoukkue. Linus Rönnbergillä ja Wataru Oguchilla tällä viikolla vielä vahvistunut JäPS alkaa olla täydessä iskussa kreivin aikaan.

Missä: OmaSp Stadion

Milloin: Lauantaina 13.4. kello 16:00

Liput: 15 € / 10 €

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa

Pitkä, pitkä talvi alkaa vihdoin kääntyä kevääseen ja harjoituskausi olla takana. Loukkaantumisten ajoittain kurittama JäPS pääsee lähtemään avausotteluun hyvistä asetelmista.

– Kokonaisuudessaan hyvät fiilikset, sillä koko pre-seasonin aikana ei ollut kuin ehkä yhdet huonot treenit, ja tekemisen taso oli koko ajan tosi korkealla, JäPSiä ensimmäistä täyttä kauttaan luotsaava Erol Ates kiittelee.  

Viime vuoteen peilaten voi JäPSin sarja-avauksesta silti ennakoida hankalaa. SJK Akatemia ja sinipaidat kohtasivat edelliskaudella kahteen otteeseen, ja hieman jo hämärtymään päässeiden muistikuvien mukaan ottelut olivat kenties ne kaikista vaikeimmat.

Vaikka kausi 2023 meni JäPSiltä tuloksellisesti alavireisesti, pysyivät järvenpääläiset ilman värilasejakin pelillisesti lähes joukkueen kuin joukkueen mukana. SJK muodosti tähän poikkeuksen ja olisi voinut viedä 1–3- ja 2–0-voittoihin päättyneet keskinäiset nimiinsä huomattavasti rumemminkin lukemin. Toki seinäjokelaiset pelasivat muutenkin vahvan kauden, sillä alempaan keskikastiin ennakoitu Akatemia ylsi lopulta veikkausliigakarsintaan asti.

Edessä on kuitenkin uusi kausi ja sitä myöten uudet kujeet, eli liikaa ei viime sesonkia kannata tuijotella. Vaikka JäPSin kevääseen mahtui vähän heikompiakin pelejä, on harppauksia eteenpäin otettu jatkuvasti, ja pahimmat loukkaantumishuoletkin alkavat olla takanapäin, vaikka pikkuvammaa tietysti aina riittää.

– Todella luottavaisesti lähdetään peliin. Viikko viikolta on menty eteenpäin, ja myös pelaajat sen tietävät. Terveystilanne on parempi jos vertaa vaikka kuukauden takaiseen, ja saadaan kyllä hyvä ryhmä Seinäjoelle, Ates jatkaa.  

Alkukauteen oman mausteensa tuo tietysti aina se, että uudet pelaajat saattavat vielä hakea hieman rooliaan. JäPSin avauksesta kenties noin puolet onkin mennyt uusiksi, ja kuhina on käynyt myös Seinäjoella.

Viime vuonna isompia minuutteja Seinäjoella kellottaneista pelimiehistä muihin suuntiin ovat poistuneet muun muassa sarjan sisällä SalPaan vaihtanut Adam Bilal Mekki, toppari Kaarlo Rintamäki ja kuusi maalia iskenyt Miro Turunen. Alkukaudesta 2023 SJK:ssa lainalla nähty Altti Hellemaa on tänä vuonna puolestaan JäPSin miehiä.

Sisääntuloliikenteen osalta SJK:n järvenpääläisittäin mielenkiintoisin nimi lienee Tobias Karkulowski, joka urakoi männä kaudella isoja minuutteja JäPS-paidassa. Silmällä kannattaa pitää myös Liettuan lainalta palannutta brassikärki Vinicius Dos Santos Ribeiroa, joka siivitti kolmella osumallaan SJK:n ykkösliigacupin finaaliin. Kapteeninnauhaa Akatemiassa kantanee topparilupaus Tuomas Koivisto.

JäPSin avaus on harjoituspeleissä elänyt vielä melkoisesti, eikä Ates lähde vielä ymmärrettävästi paljastamaan huomista yksitoistikkoa. Tasokkaita vaihtoehtoja JäPSillä on onneksi lähes jokaiselle pelipaikalle. Varmaa on lähinnä se, että pidemmistä loukkaantumisista kärsivät Santeri Pohjolainen ja Miska Rautiola eivät askissa huomenna ole. Iloisemmissa uutisissa Aleksi Ristolan pitkäksi kaavailtu sapatti on lyhentynyt merkittävästi arvioidusta.

– Laadukas peli odotuksissa. Molemmat joukkueet haluavat pelata hyvää ja viihdyttävää futista, ja molemmilla on siihen myös riittävän hyvät pelaajat, Ates päättää.