Ennakko: SJK Akatemia - JäPS

Ennakko: SJK/Akatemia – JäPS

Edellisviikolla Gnistanin todella tiukoille laittanut JäPS joutui kelpo esityksestä huolimatta poistumaan jälleen kotikentältään tappio niskassa. Sinipaidat ovat silti edelleen täpärästi putoamisviivan yläpuolella, mutta pisteet tulisivat Seinäjoelta nyt todella tarpeeseen.

Missä: OmaSp Stadion

Milloin: Lauantaina 19.08. kello 16:00

Liput: 15 € / 10 €

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa, JäPSin Twitter-seuranta

JäPSin maalintekotuskastelu saavutti sarjakärki Gnistania vastaan zeniittinsä. Oulunkyläläiset olivat alivoimalla todellisissa ongelmissa, mutta kun useammastakaan avopaikasta ei JäPS palloa verkkoon saanut, jäi järvenpääläisille taas luu käteen.

Vastus ei JäPSin harmiksi lauantaina juurikaan helpotu. Viime vuonna Ykkösen yhdeksännelle sijalle päätynyttä SJK Akatemiaa povailtiin keväällä samoille sijaluvuille, mutta edelliskaudesta poiketen seinäjokelaisten hyvät tulokset ovat kantaneet alkukierroksia pidemmälle. Viidentenä oleva SJK onkin jo paikkansa yläloppusarjassa varmistanut.

JäPSin ja SJK:n aiempi kohtaaminen päättyi Akatemian 1–3-vierasvoittoon. Monesta sinipaitojen ottelusta poiketen eivät isännet voineet tuolloin lohduttautua edes tulosta pirteämmällä esityksellä – SJK teki suoraviivaisuudellaan JäPSin puolustamisen todella hankalaksi ja nollasi samalla onnistuneesti sinisten hyökkäyspelin.

– Kotipelissä vastustajalla oli ensimmäisen 20 minuutin jälkeen taululla 0–2-johto, joten varsinkin startti jätti tuolloin toivomisen varaa, päävalmentaja Timo Kettunen muistelee.

SJK:n tuolloinen pelitapa oli kuitenkin pitkälti Keskuskentän kunnon sanelemaa, ja optimitilanteessa joukkue – kuten JäPS – liikuttaa palloa mieluummin maata pitkin. OmaSp Stadionin laadukkaalla tekonurmella nähtäneenkin huomattavasti ensimmäisestä poikkeava peli.

– Todella pelaava ryhmä on meillä vastassa. Paljon nuoria, nälkäisiä ja taitavia pelaajia joukkueessa. He ovat etenkin kotonaan olleet todella vahvoja, Kettunen jatkaa.

JäPS-luotsi on ainakin tilastojen valossa oikeilla linjoilla. 33 pisteestään SJK on napsinut kotikentältä 22, eli bussimatkan ei JäPSin pisteodottamaa tulisi ainakaan nostaa. Toisaalta sinipaidat ovat olleet tavoistaan poiketen pirteämpiä juuri vieraskentillä, ja hairahduksiakin, etenkin toissakierroksen 0–4-tappio EIFille, SJK:n hyvään kotivireeseen on mahtunut.

JäPSiäkin vastaan osuneet Weslen Junior ja Miro Turunen ovat viidellä maalillaan olleet SJK:n kauden ykköstykit. Myös JäPSin parhaat maalintekijät – Justus Holopainen ja Enoch Banza – ovat maalanneet viidesti, mutta yhteensä SJK on kirjauttanut 13 täysosumaa JäPSiä enemmän.  Seinäjokelaisten tulivoima on siis jakautunut melko tasaisesti.

SJK:n ongelmat ovatkin olleet pitkälti alakerrassa. Joukkue on päästänyt yhteensä peräti 33 maalia, joka on kolme enemmän kuin 16 pistettä vähemmän keränneellä JäPSillä. Maaleja myös lauantaina tähän peilaten nähtäneen.

Molemmat joukkueet ehtivät kesän siirtoikkunassa vahvistaa ryhmiään. SJK hankki – osin edustusjoukkuetta silmällä pitäen – joukkueeseen peräti neljä nimeä, mutta kentälle heistä on Akatemian paidassa ehtinyt vasta yksi; norsunluurannikkolaispuolustaja Ibrahim Císse on pelannut täydet minuutit kahdessa edellisessä ottelussa.

JäPSiin liittyivät puolestaan viimeksi Italian Palermoa edustanut Hugo Toivonen, joka ehti jo Gnistania vastaan debytoida, sekä Ilveksestä lainasiirrolla saapunut Badreddine Bushara. Molemmat nuorukaisista operoivat hyökkäyspään rooleissa.

– Uudet hankinnat ovat päässeet hyvin mukaan viikon aikana. Hugo ja Badu tuovat lisää vaihtoehtoja hyökkäyspelaamiseen, ja toivottavasti saadaan heidän mukanaan lisää ratkaisuvoimaa maalintekoon, jonka kanssa olemme tuskailleet, Kettunen kertoo.

Gnistan-ottelussa ulosajettu Gullit Zolameso on lauantaina luonnollisesti poissa kokoonpanosta. Samaisessa pelissä yläraajavamman kärsineen Omar Jaman lisäksi parin muunkin pelaajan pelikunnon ympärillä on kysymysmerkkejä. Pluspuolella Reza Heidari on oman pelikieltonsa kärsinyt, ja Tino Palmasto sekä Berat Köse vihdoin toipuneet loukkaantumisistaan.

– Muutoksia pelaavaan ryhmään on tulossa, ja pelitapaa tietysti hieman viilataan tulevaa vastustajaa silmällä pitäen, Kettunen päättää.

Katso Tinon etukäteismietteet SJK-ottelusta alta.