Ennakko: PK-35 - JäPS kesä

Ennakko: PK-35 – JäPS

Ykkösliigan kesäkierros käynnistyi JäPSin osalta toissa sunnuntaina, kun järvenpääläiset päätyivät kotonaan 1–1-tasapeliin SJK Akatemiaa vastaan. Seinäjokelaiset olivat ottelussa hienokseltaan niskan päällä, joten JäPS sai lopulta olla pisteeseen tyytyväinen. Kesäkuun toisessa ottelussa JäPS kohtaa Helsingin Pihlajamäessä PK-35:n, jota vastaan sinipaidat pyrkivät venyttämään tappiottomien otteluiden putkensa jo viiteen.

Missä: Algeco Areena, Pihlajamäki (Helsinki)

Milloin: Tiistaina 11.6. klo 18:30

Liput: Portilta 18 € / 15 € / 9 € (ennakkoon halvemmalla)

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa

JäPS ja PK mittailivat viimeksi voimiaan huhtikuussa, kun JäPS nappasi kauden toisessa ottelussaan avausvoittonsa 3–1-lukemin. Tuolloin isännät viilettivät Linus Rönnbergin ja Irfan Sadikin salamamaalien turvin aikaiseen kahden maalin johtoon, jota PK ei kovasta yrityksestä huolimatta onnistunut kirimään umpeen.

– Kevään kamppailussa olimme hyvin tehokkaita molemmissa bokseissa, toimitsijakiellosta JäPSin penkin päähän palaava Erol Ates toteaa.

– Ottelu oli todella intensiivinen ja vauhdikas, mutta pystyimme kontrolloimaan onnistuneesti PK:n vahvuuksia ja sitä kautta peliä. Tässä pitää onnistua tiistainakin.

Ykkösliigaa on takana nyt kymmenen kierrosta, ja kaikki joukkueet ovat pitkästä aikaa pelimäärässä. Näinpä joukkueiden pistesaldoja ja sarjatilannetta on poikkeuksellisen helppoa vertailla.

JäPSin pistesaldo näyttää tällä hetkellä lukemaa kaksitoista, joka on alkukauden kankeus huomioiden tyydyttävä lukema. Se oikeuttaa Ykkösliigan viidenteen sijaan, jolla irtoaisi syyskierrokselle yksi ylimääräinen kotiottelu. Tiistaina JäPSiä vastaan asettuva PK-35 on kerännyt vain kaksi pistettä järvenpääläisiä vähemmän, mutta löytyy vasta sarjataulukon sijalta kahdeksan. Keskikasti on tällä kaudella siis äärettömän tasainen.

Vaikka JäPS on ollut pisteiden valossa kelpo vireessä viimeisen kuukauden, löytyy Atesin mielestä tekemisestä vielä rutkasti parannettavaa.

– Prosessissa on paljon asioita, missä riittää vielä tekemistä. Joskus asioiden kentälle vieminen ottaa enemmän, joskus vähemmän aikaa. Kokonaisuutena emme ole vielä tyytyväisiä pelaamiseen, sillä tiedämme pystyvämme parempaan molemmissa päissä kenttää.

Viime viikkojen asenteellista piristymistä JäPS-luotsi kuitenkin kiittelee.

– On helppo olla iloinen siitä, miten isolla sydämellä puolustamme keskityksiä, peitämme laukauksia ja ylipäätään teemme töitä alaspäin. Kiitos siitä kuuluu pelaajille, jotka ovat paiskineet isosti hommia.

PK-35 aloitti kautensa neljännen kerran seuralegenda Kim Raimin ohjastamana. Vaikka joukkue on mainitusti vain pari pistettä JäPSin perässä, on se onnistunut kaatamaan tähän mennessä ainoastaan karsijan paikalle juuttuneen Käpylän Pallon (kahdesti). Vaikka toinen näistä voitoista tuli edelliskierroksella, oli tuloksellinen alavireisyys ehtinyt sinetöidä Raimin kohtalon – mies sai lähteä, ja JäPSiä vastaan PK:ta ohjastaa siten ensimmäistä kertaa Tiago Santos, joka saapui Pihlajamäkeen Ykkösen Atlantiksesta.

PK:n pistejahtia vaikeutti Raimin alaisuudessa etenkin yläkerran tekeminen – kymmenen maalia ei ole toivoton saldo, mutta huomattavasti parempaan ”Pihliksen” ylpeys parhaimmillaan pystyy. Ennen kautta maalintekovastuun ajateltiin varmasti laskeutuvan erityisesti Eero Markkasen hartioille, mutta loukkaantumisesta kärsinyt Markkanen on esiintynyt vasta viidessä ottelussa.  Vaikka maalitykki on osunut niissä kahdesti pilkulta, ensimmäinen pelitilannemaali antaa vielä odottaa itseään. Markkasen ohella kaksi maalia on iskenyt myös japanilaispuolustaja Shunta Uchiyama.

JäPSin kauden parhaaksi maalintekijäksi nousi SJK-ottelussa Sadik, joka viimeisteli varmasti kauden neljäntensä. Samaisessa ottelussa paluun miehistöön teki vihdoin Tino Palmasto, joka esiintyi tutulla topparin tontillaan totutun varmasti. JäPSin loukkaantumistilanne onkin vihdoin sellainen, että Atesilla on mukavasti valinnanvaraa lähes paikalle kuin paikalle.

PK-ottelun jälkeen JäPSillä on edessään vielä vierasmatka Saloon ennen kauan odotettuja Keskuskentän stadionin avajaisia. JäPS kohtaa uusitun Keskuskentän ensimmäisessä ottelussa Käpylän Pallon perjantaina 28.6.