Ennakko: PIF – JäPS

Ennakko: PIF – JäPS

Vaikean alkukauden jälkeen Järvenpään Palloseuran miehet ovat kääntäneet komeasti kurssinsa. Takana on kaksi perättäistä voittoa, ja lisäksi JäPS eteni keskiviikkona Suomen cupissa 16 parhaan joukkoon. Sunnuntaina sinipaidat matkaavat Paraisille – ensimmäistä kertaa kenties hienoisena ennakkosuosikkina.

JäPSiä sunnuntaina isännöivä PIF on järvenpääläisten tavoin yksi sarjan nousijajoukkueista. Seuran pitkät juuret ulottuvat yli sadan vuoden päähän, ja se on historiansa aikana puskenut Suomen kentille monia maineikkaita pelimiehiä, joista tunnetuin lienee nykyinen TPS-luotsi Jonatan Johansson.

Ykköstä ylempänä ei Paraisilla ole koskaan pelattu, ja viimeisimmästä visiitistä tällekin tasolle oli ehtinyt ennen sarjanousua vierähtää jo lähes 30 vuotta. Ykkösen kausiennakoissa pidettiin kautta linjan hyvin todennäköisenä, että lyhyeksi tulee jäämään myös tämä visiitti.

Päävalmentaja Stefan Strömborg on tehnyt mainiota työtä Paraisilla, mistä kertoo se, että iso osa joukkueen rungosta oli mukana jo vuonna 2019, kun seura pelasi vielä Kolmosta. Nousu Ykköseen tuli pienessä kaupungissa kenties hieman yllätyksenä, ja vähemmän yllättäen PIF:llä onkin sarjan pienin budjetti. Se näkyy pelaajamateriaalissa.

Vaikka kokoonpanosta löytyy esimerkiksi muuan Tomas Hradecký, on punapaidoilla paperilla silti Ykkösen heikoin joukkue. Kuten TPS sai toukokuun yhdeksäs päivä huomata, pelit ratkotaan silti edelleen kentän puolella. Sarjan ykkössuosikin tuolloin komeasti 0–2 kaatanut PIF ei ole muita voittoja kuitenkaan kirjauttanut, ja kun tasapelejäkin on kertynyt vain yksi, on joukkueella kasassa vain neljä pistettä. Ne oikeuttavat Ykkösen kymmenenteen sijaan, eli venymistä sarjassa säilyminen edelleen Paraisilla vaatii.

JäPS onkin ensimmäistä kertaa tällä kaudella tilanteessa, jossa siltä toden teolla odotetaan pisteitä. Vaikka sinisten viimeisimmät pelit ovat sujuneet nousujohtoisesti, ei ylimielisyyteen ole silti varaa – kahden ensimmäisen vierasottelun saldo on nolla pistettä ja 13 päästettyä maalia. Tämä Osku Partosen miehistössä toki tiedostetaan, joten avonaisia takkeja tuskin sunnuntaina nähdään.

JäPSin kokoonpanotilanne on edelleen mainio, sillä vain koko kauden loukkaantumisesta toipuva Vili-Petri Vänttinen on lähtökohtaisesti sivussa. Ville Aholan debyyttiä jouduttaneen lisäksi odottelemaan vielä ainakin ensi kierrokseen.