Ennakko: NJS – JäPS

JäPSin miesten edustusjoukkue jatkaa kilpailullista kauttaan puolivälieriin päättyneen Ykköscupin seikkailun jälkeen, kun se kohtaa Suomen Cupin kolmannella kierroksella hyvin tutun vastustajan. Kakkosessa monesti järvenpääläisille harmaita hiuksia aiheuttaneen NJS:n ja JäPSin välillä on kuitenkin tällä kertaa yksi sarjataso, eli ottelun ennakkoasetelmia voinee pitää aiempaan nähden jokseenkin erilaisina. Nurmijärveläisten isännöimä ottelu alkaa Klaukkalan tekonurmella lauantaina 9.4. klo 16:30.

Viime kauden väkevästi aloittanut, mutta lopulta putoamisviivan päälle vain viiden pisteen marginaalilla jäänyt nurmijärveläisryhmä aloittaa keväämmällä viidennen peräkkäisen kautensa Kakkosen tasolla. Joukkueen suorittaminen on aiempien neljän kauden aikana ollut lähes häkellyttävän tasaista, sillä se on jokaisella yrittämällä sijoittunut tutussa A-lohkossa joko yhdeksänneksi tai kahdeksanneksi. Ilman sarvia ja hampaita voinee tässä vaiheessa vuotta kuitenkin varovaisesti esittää, että tulevalla kaudella Nurmijärvellä oltaisiin vastaavaan sijoitukseen kenties hyvinkin tyytyväisiä.

Moneen otteeseen kapteeninsa Otso Knuuttilan väkeviin otteisiin männä vuosina turvautunut NJS on tulevalla kaudella hankalan paikan edessä, sillä Kakkosen A-lohkon parhaaksi maalivahdiksikin valittu 29-vuotias suuntasi uusien haasteiden pariin Ykkösen PK-35:een. Vaikka mies saattaa siis turhauttaa JäPSin hyökkäysosastoa tänäkin vuonna, ei hän tee sitä enää NJS:n riveissä. Lisäksi lahjakas hyökkääjän alku Miro Salminen palaa FC Hakaan, eli nurmijärveläiset ovat kokeneet suuria menetyksiä molemmissa päissä kenttää.

Täysin ilman vahvistuksia (ja pelaavaan ryhmään palanneita) NJS ei ole kuitenkaan jäänyt, eli rungon ei voi sanoa hajonneen käsiin. Joukkueen iskukyky on kuitenkin aiempiin vuosiin verrattuna järvenpääläissilmin tällä hetkellä melkoinen kysymysmerkki. Harjoitusotteluissa muita Kakkosen joukkueita vastaan NJS on ainakin kyennyt kelpo tuloksiin, vaikka kevättalven kohtaamisista harvoin voikaan kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä vetää.

Ennakkosuosikkina JäPS otteluun joka tapauksessa lähtee, kuten sen ylemmän sarjatason joukkueena tuleekin lähteä. Miten suurena ennakkosuosikkina – se on kuitenkin vielä hieman hämärän peitossa. Ykköscupissa jatkoon eteneminen oli Osku Partosen ryhmältä kova suoritus, ja etenkin alkulohkossa