Ennakko: KuFu – JäPS

Nyt se on lähellä, niin kovin lähellä. JäPSillä on kolmen yhdeksänkymmentäminuuttisen verran aikaa napata sarjanousuun vaadittavat kolme pistettä. Ensimmäinen kolmesta ottelupallosta heitetään ilmaan tänään sunnuntai-iltana kello 19:00, kun siniset matkaavat Kuopion Palloseuran reservimiehistön KuFu98:n vieraaksi. Ottelun kellonaikaa ja päivämäärää saatiin vekslata oikein huolella savolaisten kenttäolosuhteiden rajallisuuden ja KuPSin liigakiireiden takia, mutta lopulta JäPS-miehistö pääsi matkaan kohti Pohjois-Savon ”helmeä”.

Ennakkoon kauden toinen KuFu-koitos ei todellakaan ole helpoimmasta päästä otteluohjelmaa, sillä nuori ja taitava joukkue on ollut tällä kaudella kotonaan erityisen kotonaan; 25 keräämästään pisteestä se on ottanut 18 Kuopion Väre-areenalla. Kakkosen A-lohkon kuudennelta sijalta tällä hetkellä itsensä löytävällä kuopiolaisjoukkueella on lisäksi hyvän loppukauden pelaamalla mahdollisuus sijoittua lohkossa kunnioitettavasti neljänneksi, eli jonkinlaista panosta heidänkin kauteensa vielä mahtuu, vaikka sarjapaikka käytännössä edelliskierroksella jo varmistuikin.

Myös kuopiolaisten viime aikojen esitykset ovat olleet nousujohteisia. Järvenpään Keskuskentällä kärsityn 0–4-tappion jälkeen KuFu on voittanut kolme ottelua peräjälkeen päästämättä maaliakaan, ja vaikka vastustajat ovat kenties olleet taulukon peräpäästä, osoittaa se, että mistään huumoriryhmästä ei todellakaan voida puhua. Nollan pitämisen lisäksi KuFu iski noihin kolmeen kohtaamiseen maalejakin mukavat yhdeksän kappaletta.

Kuten jo viime ennakossa mainittiin, on kutenkin selvää, että KuFu elää ja kuolee KuPSilta saamiensa liigalainojen mukana. Vähemmän Kakkosta tällä kaudella pelanneista vahvistuksista Järvenpäässä oli joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa mukana esimerkiksi Tony Miettinen, joka olisi – topparina päästetyistä neljästä maalista huolimatta – kenties ansainnut KuFun parhaan pelaajan palkinnon itselleen. Sen sijaan viisi maalia viidessä pelaamassaan Kakkosen ottelussa tällä kaudella iskenyttä Axel Vidjeskogia ei Järvenpäässä nähty, mutta toisin voisi olettaa olevan tänään, sillä tämä on ollut mukana noissa KuFun edellisissä voitokkaissa kamppailuissa. Viidellä osumallaan miehen alku on myös kuopiolaisten kauden paras maalintekijä.

Mukavasti vastuuta Veikkausliigassakin tällä kaudella saaneen nuorukaisen mukana olosta riippuneekin illalla paljon, ainakin mitä tulee KuFun pelaamiseen. Toisaalta esimerkiksi JäPSin PeKa-kotiottelu osoitti, että pelipäivän ryhmän jatkuva eläminen ei välttämättä vaikuta joukkueen peliesityksiin positiivisesti, vaikka kokoonpanosta löytyvät nimet paperilla olisivatkin sinne normaalisti kirjattuja ”kovempia”. Pelkät liigaminuutit eivät siis Kakkosen tasolla maagisia peliesityksiä vielä takaa.

Itseluottamusta uhkuen edellisviikot treenannut JäPS lähtee vierasjoukkueen statuksesta huolimatta otteluun jälleen kerran ennakkosuosikkina, ja järvenpääläislasein olisi eittämättä pettymys, mikäli nousu ei vielä tänään varmistuisi. Kysymysmerkkejä voi nähdä oikeastaan vain vierailijoiden pelituntuman ympärillä, sillä viisi viimeistä otteluaan voittanut JäPS-miehistö on ollut tositoimissa viimeksi peräti kolme viikkoa sitten. Etenkin ottelun alusta saattanee ennakkoon povata hankalaa, kun pelirytmin puute yhdistetään niin kutsuttuihin ”bussijalkoihin”.

Sinipaidat saavat matkaan yhden kauden vahvimmista otteluryhmistä, sillä pelikieltojen tai loukkaantumisten takia kokoonpanon ulkopuolelle ei ole jouduttu jättämään juuri ketään pitkäaikaispoissaoloja lukuun ottamatta. Etenkin sitkeästä loukkaantumisesta pelikuntoon vihdoin palannut Valtteri Karlsson tuo jälleen erikoistilanneosaamisellaan potentiaalisesti ”uuden” elementin JäPSin pelaamiseen. Onpa JäPSillä tuoda penkiltä kentälle muutenkin melkoinen määrä tulivoimaa riippumatta siitä, millaiseen avausyksitoistikkoon päävalmentaja Osku Partonen lopulta päätyy.


Jännitysnäytelmä pyörähtää mainitusti käyntiin iltaseitsemältä, ja sitä pääsee seuraamaan Livekset-YouTube-kanavalta: TÄÄLTÄ