Ennakko: KTP - JäPS

Ennakko: KTP – JäPS

Upeasti itsensä Ykkösen runkosarjan kuudenneksi pelannut Järvenpään Palloseura potkaisee kauden päättävän yläloppusarjan käyntiin perjantaina kello 19:00. Ensimmäisessä kamppailussaan sinipaidat matkaavat Kotkaan sarjakärki KTP:n vieraaksi.

Vaikka viime viikonlopun vierasreissu Mikkeliin ei JäPSin pistepottia kartuttanutkaan, tarkoitti TPS:n Gnistanille samaan aikaan antama selkäsauna sitä, että JäPS selvitti kuin selvittikin tiensä yläloppusarjan kirkkaisiin valoihin. Nyt järvenpääläisillä ei ole enää syytä jännitykseen, sillä sarjapaikka on varmistettu ja enää on vain voitettavaa.

JäPSiä perjantaina isännöivä KTP osoittautui viimeisimmässä joukkueiden kohtaamisessa tylyksi kestitsijäksi, kun se vei heinäkuussa kaikki kolme pistettä nimiinsä 3–1-lukemin. Tulos mairitteli tuolloin pikemminkin JäPSiä kuin kotkalaisia, joten kovaa tason nostoa pisteiden hakeminen Arto Tolsa –areenalta järvenpääläisittäin vaatisi. Toisaalta KTP:n kotonaan enemmän tai vähemmän ansaitusti kellistänyt JäPS osoitti keväällä, että mahdotonta raitapaitojen kaataminen ei ole.

KTP löytää itsensä suoran nousijan paikalta ehkä hieman yllättäen. Veikkausliigasta viime syksynä pudonnut kotkalaisseura on toki viettänyt koko kauden kärjen tuntumassa, mutta vasta viimeisillä kierroksilla se onnistui pinnistämään itsensä pitkään sarjaa johtaneen TPS:n ohi paalupaikalle.

Kotkalaiset ja järvenpääläiset ovatkin siinä mielessä samassa tilanteessa, että vaikka nousu KTP:lle varmasti maistuisikin, ovat isoimmat paineet muilla joukkueilla – Saaristomeren rannalla nousun kariutuminen olisi astetta suurempi katastrofi kuin Suomenlahdella.

Itse sarjataulukon lisäksi myös kuntopuntarin kärjessä Ykkösen runkosarjan päättänyt KTP on kova etenkin hyökkäyspäässä. Joukkue on tehnyt sarjan eniten maaleja, vaikka Ykkösen kovimpiin pelureihin kuuluva espanjalaishyökkääjä Mika vietti kesällä aimo tovin sairastuvalla. Nyt mies on kuitenkin kuntoutunut, mikä ei helpottane vieraiden asemaa perjantaina.

JäPS on puolestaan onnistunut voittamaan viimeisestä viidestä ottelustaan puolestaan vain kaksi. Joukkue on kuitenkin ollut tällä kaudella melkoinen enigma, sillä peliesityksiä ei ole voinut ennakoida kovin hyvin vastustajan tason, kummankaan joukkueen vireen tai pelipaikankaan mukaan. Upeaa esitystä on saattanut seurata melkoinen tervanjuonti, vaikka jälkimmäinen vastustaja olisi paperilla ollut ensimmäistä heikompi.

JäPSin perjantai-illan mahdollisuudet levännevät siinä skenaariossa, että nousua hakevan KTP:n kenkä puristaa, mutta paineettomasti pelaavat sinipaidat löytävät puolestaan rentouden kautta uuden vaihteen. On syytä myös muistaa, että etenkään yläloppusarjassa yksikään joukkue ei tähän mennessä nähdyn perusteella ole niin paljon muita edellä tai perässä, etteikö kuka tahansa kykenisi häviämään kenelle tahansa.

Järvenpääläisten otteet ovat olleet mainitusti tasaisen epätasaisia läpi kauden, joten seuraisiko Mikkelissä nähtyä alavireisyyttä jälleen komea korjausliike?

Poissaolijapuolella isänniltä on sivussa ainakin pelikiellossa oleva David Ramadingaye. JäPSiltä poissa kokoonpanosta lienee puolestaan vain Miro Schwalenstöcker, eli loukkaantumistilanteeseen pistehaaveet eivät tule kaatumaan.