Ennakko: KTP - JäPS

Ennakko: KTP – JäPS

 

Miesten Ykkösen viime kierroksella Järvenpään Palloseura onnistui kuin onnistuikin nappaamaan toisen perättäisen voiton, kun sinipaidat kellistivät Tammisaaren vierasreissullaan EIFin komein 0–3-lukemin. EIFistä tuli samalla ensimmäinen joukkue, jonka JäPS onnistuu kaatamaan Ykkösessä kahteen otteeseen. Tätä temppua järvenpääläiset lähtevät perjantai-iltana toistamaan Kotkaan, kun JäPS kohtaa nousukamppailussa mukana olevan KTP:n.

Kenties kauden parasta jalkapalloaan Tammisaaressa esitelleellä JäPSillä menee juuri nyt oikein mallikkaasti. Voitot kahdesta kovasta vastustajasta ovat siivittäneet sinipaidat 22 pisteeseen ja sarjataulukon viidennelle sijalle, eli JäPS on jälleen yläloppusarjaan oikeuttavalla sijaluvulla. Kolmannen perättäisen voiton nappaaminen olisi kova saavutus, sillä vastus ei perjantaina juuri helpotu. 

Kevätkierroksella Järvenpäässä 2–1-maalein häviämässä käynyt KTP haastaa edelleen Turun Palloseuraa noususta Veikkausliigaan, mutta pistemenetyksiin ei Kotkassa ole enää juuri varaa. Yhden ottelun enemmän pelannut TPS on karannut viiden pisteen päähän, joten mikäli kotkalaiset eivät vie JäPSiltä kaikkia kolmea pistettä, alkaa takamatkaa olla melkoisesti. 

Kotkalaisten harmiksi he kohtaavat kovassa iskussa olevan JäPSin. Maaleja heinäkuun neljässä ottelussa on omaan päähän mennyt vain kolme ja hyökkäyspelaaminenkin on vihdoin alkanut löytää oikeisiin uomiinsa. 

Nyt kuusi osumaa iskenyt Aleksi Ristola on maalien valossa toki sinisten selkeä ykköstykki, mutta ratkaisijoita löytyy potentiaalisesti laajalta rintamalta – myös penkin puolelta. Etenkin Antti Ulmanen esiintyi EIFiä vastaan pirteästi, eikä jälleen vaihdosta aloittaneen Ville Aholan panostakaan sovi vähätellä. Kauden kolmantensa viimeistellyt Alieu Ceesay oli puolestaan iskussa molemmissa päissä kenttää, ja Kotkassa on varmasti muistissa miehen kevään kamppailussa puskema tasoitusosuma. 

Vaikka viimeisimmässä ottelussaan KTP kävikin Oulunkylässä häviämässä Gnistanille, ovat kotkalaisetkin olleet järvenpääläisten tavoin hyvässä vireessä. Gnistan-tappiota edeltäneet neljä kamppailua päättyivät kaikki KTP:n voittoon, ja niistä jokaisessa Kotkan pojat iskivät vähintään kolme osumaa. Kotonaan kotkalaisten jalkoihin jäi muun muassa sarjakärki TPS. 

Mainiosta tuloskunnosta huolimatta harmeilta eivät kotkalaiset ole onnistuneet välttymään. Harmaita hiuksia ovat viime viikkoina aiheuttaneet etenkin loukkaantumiset, sillä sairastuvalla ovat, oletettavasti pidempään, sekä luottotoppari Michael Ogungbaro että joukkueen ja kenties koko sarjan ykköstykki, espanjalaishyökkääjä Mika

Internetin turuilla ja toreilla on huhuiltu, että KTP olisi jo hankkinut Mikalle korvaajan Englannin nelostason Northampton Townista, mutta nähtäväksi jää, onko kyseessä vain uutisankka. Virallista tiedotetta ei KTP ole siirrosta antanut. 

Kotkalaisten poissaoloista huolimatta laatua satamakaupungista löytyy laajalta rintamalta, eli helpolla JäPS ei tule pisteitä perjantaina naaraamaan. Mikäli peli-ilme pysyy samanlaisena kuin EIFiä vastaan, täydet mahdollisuudet vaikka täyteen pistepottiinkin sinipaidoilla kuitenkin on. 

Perjantai-iltana Osku Partonen kärsii jälleen potentiaalisesti runsaudenpulasta, kun JäPS-luotsi sommittelee avausyksitoistikkoa paperille. Verneri Meriläinen ja Olli Valto ovat pelikieltonsa kärsineet, ja kun Herkko Kuosakin lienee jälleen pelikunnossa, valinnanvaraa löytyy. Nähtäväksi jää, vaihdetaanko voittavaa kokoonpanoa.