Ennakko: KPV - JäPS

Ennakko: KPV – JäPS

Viikonloppuna sarjakärki TPS:lle niukasti hävinneet JäPSin miehet ovat nyt urakoineet yli puolet Ykkösen runkosarjasta. Sarjasijoitus on tällä hetkellä vielä tukevasti keskikastissa, mutta kolme viimeistä otteluaan hävinneiden sinipaitojen olisi syytä palata pian voittokantaan, jotta putoamiskamppailu ei kutsu. Seuraava mahdollisuus pistetilin kartuttamiseen on tänään, kun JäPS matkustaa Kokkolaan KPV:n vieraaksi.

Nyt symmetrisesti neljä voittoa, neljä tasapeliä ja neljä tappiota kirjauttanut JäPS löytyy Ykkösen sarjataulukon seitsemänneltä sijalta. Monen ulkopuolisen ennakoijan odotuksiin nähden kauden ensimmäinen puolikas meni järvenpääläisiltä yläkanttiin, mutta seuran sisältä löytyi jo keväällä aitoa uskoa siihen, että paikka yläloppusarjasta on saavutettavissa. Sitä varten nykysijoituksen tulisi parantua yhdellä.

Tänään kohdattava KPV nököttää sarjataulukossa suoraan JäPSin yläpuolella, eli voitto illan ottelusta palauttaisi JäPSin taas tuohon tavoitteeseen. Vaikka vierasottelut ovat olleet järvenpääläisille usein vaikeita, voi kolmeen pisteeseen sanoa olevan oikein realistinen mahdollisuus.

JäPSin kanssa samat 12 pistettä kerännyt KPV on viime aikoina ollut kenties alkukautta paremmassa vireessä, mutta haavoittuvainen illan kotijoukkue on silti läpi kauden ollut. Lisäksi JäPS oli keväällä joukkueiden ensimmäisessä, tasapeliin päättyneessä kohtaamisessa hieman lähempänä voittoa, mikä valanee lisäuskoa sinipaitoihin. Vaikka kokkolalaiset pääsevät tänään toki keväästä poiketen isännän rooliin, on syytä huomioida, että he ovat itse asiassa napsineet enemmän pisteitä vieraskentiltä kuin kotoaan.

Viimeksi Gnistanilta – juurikin vieraissa – todellisella taisteluvoitolla pisteet ryövännyt KPV oli monet vuodet Ykkösen ykkössuosikkeja, mutta pitkäaikaisen rahoittaja Matti Laitisen suljettua kukkaronnyörit, jouduttiin budjettia ruuvaamaan alaspäin. Se näkyy tietysti pelaajamateriaalissa.

Eniten ongelmia kokkolalaisilla on ollut hyökkäyspäässä. Ykkösen vähiten maaleja iskeneen joukkueen haasteet eivät ole olleet niinkään viimeistely- vaan rakentelupuolella – paikkoja ei ole onnistuttu luomaan tarpeeksi. Toki KPV:n päätös lähteä kauteen nuori, vasta viime kaudella edustuksen riveihin noussut Wegye Wegye ykköskärkenään oli sekin kokkolalaisilta melkoista riskinottoa.

KPV:n kauden paras maalintekijä onkin keskikentän Harri Heiermann, jolle kolme maalia tässä vaiheessa vuotta on ennätyksellinen suoritus. Ottelusta voineekin povata kevään kamppailun tavoin vähämaalista, mikä sopinee ennakkoon paremmin JäPSille.

JäPSin pelaajatilanne puolestaan paranee paranemistaan, vaikka pistepussin kasvamisena kohentunut loukkaantumistilanne ei välttämättä olekaan vielä realisoitunut. Ellei yllätyspoissaoloja ilmene, ovat järvenpääläiset kapteeni Roope Aution toipumisen jälkeen harvinaislaatuisesti tilanteessa, jossa käytännössä koko miehistö on käytettävissä. Kokkolaan päästään siis lähtemään hyvistä asetelmista.