Ennakko: KPV – JäPS (Ykköscup)

Ennakko: KPV – JäPS (Ykköscup)

EIFin vakuuttavasti viikko sitten tyrmännyt JäPS on nyt yhden ottelun päässä Ykköscupin finaalipaikasta. Loppuottelun isännöinnin edessä seisoo enää viimeinen kanto, mutta se lienee tähänastisista jykevin.

Missä: Kipparihalli (Kokkola)
Milloin: Sunnuntai 5.3. klo 15:00
Muuta: KPV striimaa ottelun: https://www.youtube.com/watch?v=CoIJnZN8X74&ab_channel=KPVTV

SM-kultaakin aikoinaan napannut KPV ehti käväistä Veikkausliigan puolella vuonna 2019, mutta viimeisimmät kaudet ovat taas menneet Ykkösen tasolla. Rahoittaja Matti Laitisen poistuttua taloudelliset muskelit eivät ole olleet ennallaan, ja niinpä KPV:n loppusijoitukset ovat pyörineet keskiviivan tuntumassa.

Viime kauden päätteeksi kokkolalaiset löysivät itsensä Ykkösen viidenneltä sijalta, pykälän JäPSin yläpuolelta. Keskinäisissä otteluissa KPV vei niin ikään JäPSiä, kun se nappasi kahdesta kotiottelusta täyden pistepotin ja nipisti vieraissakin tasapelipisteen.

Helpolla JäPS ei tule sunnuntainakaan pääsemään. Vaikka kokkolalaisseura ei ole välttämättä tehnyt kasapäin profiilihankintoja ja nuoret saanevat tulevalla kaudella paljon vastuuta, on kyseessä vahva ja tarkkaa jalkapalloa pelaava ryhmä.

Siitä kielii se, että vaikka KPV ei ole Ykköscupissa välttämättä maaleilla juhlinut, ei se ole samaan aikaan päästänyt yhtäkään omaan päätyyn. Alkulohkossa KPV nujersi Jaron, SJK:n ja JJK:n kaikki 1–0-lukemin, ja puolivälierissä kaatui Käpylän Pallo 2–0. Ottelun paketoineen osuman iski vasta 15-vuotias Samu Herronen.  

Viime kauden vakioavaajista KPV:n riveistä ovat poistuneet ainakin HIFK:hon siirtynyt Julius Järvinen sekä hollantiin palannut Marcello Beuker. Peräti seitsemän osumaa puolustajan paikalta iskeneestä Chantzopoulos Charalamposista KPV sen sijaan sai pidettyä kiinni. Christian Sundin miehistössä kapteeninnauhaa kantanee tälläkin kaudella kokenut Sebastian Mannström.  

Uusien tulokkaiden puolella silmiin pistää erityisesti JäPS-kasvatti Topi Valtonen, joka siirtyi Saksasta vahvistamaan kokkolalaisten maalivahtiosastoa. KTP:stä saapui puolestaan hiljattain Samuel Mahlamäki, joka tekee debyyttinsä mahdollisesti juuri JäPSiä vastaan. Lisäksi KPV:n ringissä on edelleen testipelaajia, joista nimekkäin lienee Sergei Eremenko.

Vaikka uskaltanee väittää, että JäPS on parhaimmillaan esittänyt Ykköscupin parasta jalkapalloa, ovat Sinipaidat sunnuntaina silti hienoisia altavastaajia. Ottelun suhteellisen aikainen alkamisaika tarkoittaa sitä, että matkaan on etelästä lähdettävä kukonlaulun aikaan, eikä noin seitsemän tunnin bussimatka varmasti helpota valmistautumista.

Hyvät mahdollisuudet JäPSillä finaalipaikan lunastamiseen silti on, mikäli EIF-ottelun kaltaisia otteita Jyrki Aholan ryhmältä jälleen huomenna nähdään. Aleksi Ristolan polvivamma on toki kolaus JäPSin hyökkäyspelaamiselle, mutta järvenpääläiset ovat osoittaneet, että aukon paikkaamiseen löytyy tasoa omasta takaa.

Kerrottuun peilaten sunnuntain kamppailusta voinee odottaa jo 12 osumaa iskeneen JäPSin hyökkäyksen ja KPV:n vielä virheettömän puolustuksen kaksintaistoa.

– Hyvillä fiiliksin lähdetään haastamaan, Ahola toteaa.

– KPV on voittanut kaikki Ykköscupin pelinsä ja pelaa kotonaan, joten on helppoa sanoa heidän olevan suosikki.

Luottoa – luonnollisesti – JäPS-valmennuksestakin hyvään tulokseen silti löytyy.

– Uskon, että meillä on mahdollisuus, jos pelataan samalla intensiteetillä kuin viime lauantaina ja luotetaan omaan pelisuunnitelmaan!