Ennakko: KPV-JäPS 2023

Ennakko: KPV – JäPS

Mikkelin Palloilijoita vastaan Keskuskentällä pettymään joutunut JäPS tavoittelee lauantaina paluuta pistekantaan. Sinipaidat matkaavat Kokkolaan, jossa heitä isännöi Kokkolan Pallo-Veikot.

Missä: Kokkolan Keskuskenttä

Milloin: Lauantaina 13.05. kello 16:00

Liput: Aikuinen 17 € (S-etu 15 €), alennusryhmät 12 €

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa

Kokkolassa nähdään lauantaina molemmille joukkueille äärimmäisen merkittävä kamppailu, sillä kumpikin osapuoli tarvitsee kipeästi pisteitä. Neljän kierroksen jälkeen JäPS on Ykkösen kymmenentenä, eli kolmanneksi viimeisenä, KPV vielä sijan alempana.

JäPSin kausi on erinomaisen kevättalven jälkeen alkanut mollivoittoisesti, sillä neljästä ottelusta kasassa on yksi voitto ja kolme tappiota. Kokkolalaisilla on sitä vastoin vielä voittotilikin avaamatta kahden tasapelin ja tappion myötä.

KPV:n suurinta ongelmaa ei tarvitse kovin kauaa etsiä. Puolustuspeli on mitä ilmeisimmin toiminut Ykköscupin tavoin vähintäänkin kohtuullisesti – neljässä ottelussa omiin on mennyt vain kaksi – mutta hyökkäyspeli sakkaa pahemman kerran. KPV ei ole onnistunut iskemään nimittäin vielä ainuttakaan maalia, eli ratkaisijoita Keski-Pohjanmaalla kaivataan kovasti.

Hieman samaa ongelmaa on ollut havaittavissa JäPSillä. Aleksi Ristolan loukkaantuminen on näkynyt, sillä vaikka palloa on ajoittain onnistuttu tuomaan näppärästi boksin tuntumaan, ei hallinta ole konkretisoitunut riittävällä tavalla maaleiksi ja maalipaikoiksi. Alkukauden hyökkäyspelaaminen on ollut kolmesti osuneen Enoch Banzan varassa, mutta muitakin vastuunkantajia tarvitaan.

KPV ja JäPS kohtasivat viimeksi Ykköscupin välierässä, joka meni suvereenein 3–0-lukemin järvenpääläisten nimiin. Kuten MP:tä vastaan nähtiin, ei tästä voi kuitenkaan vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

JäPSin Ykkösessä kellistäneistä TPS:stä ja MP:stä KPV eroaa tosin siinä, että Ykköscupin jälkeen rinkiin ei ole enää useampaa vahvistusta saatu. HJK:sta lainalle saapunut 19-vuotias Niilo Kujasalo on toki lupaava pelimies, mutta keskikenttänä tuskin ratkaisu KPV:n maalintekovaikeuksiin. Uusien rekrytointien puuttuminen ei sinällään ole suuri yllätys, sillä kokkolalaiset lähtivät kauteen melko rajallisen budjetin ja taustavoimien kera.  

Joukkueiden alkukausien perusteella lauantailta voi povata siis melko tiivistä taistelua, ja maalijuhlien näkeminen olisi yllättävää. Mikäli JäPS saa hyökkäyspelinsä rullaamaan harjoituskauden tavoin, se pystyy kyllä laittamaan KPV:n puolustuksen koville, mutta samalla omat alakerran virheet tulisi pikkuhiljaa pystyä kitkemään. 

KPV puolestaan janoaa kotiyleisönsä edessä kauden avausosumaansa ja pyrkinee hanakasti katkomaan JäPSin alhaalta lähtevää pelinavaamista. Pientä uskoa Kokkolassa valanee se, että peli on maalihanojen tukkeutumista lukuun ottamatta pyörinyt kohtuullisesti.

– Mikkeli-pelistä on paria loukkaantumista lukuun ottamatta palauduttu hyvin ja harjoittelu on sujunut, Jyrki Ahola kertoo.

– Mitään pikavoittoja ei lauantaina ole tietenkään otettavissa. Pitää olla valmis tekemään rajusti töitä ja erityisesti huomiota pitää kiinnittää ykkös- ja kakkospallojen voittamiseen. Niissä olemme olleet turhan pehmeitä.

Katso Herkon etukäteismietteet KPV-ottelusta alta.