Ennakko: Klubi04 - JäPS

Ennakko: Klubi04 – JäPS

KäPalle viime viikonloppuna taipuneella JäPSillä on edessään vielä kaksi harjoitusottelua ennen Ykkösen alkua. Niistä ensimmäisessä sinipaidat matkaavat Helsinkiin Klubi04:n vieraaksi.

Missä: Bolt-arena (Helsinki)

Milloin: Sunnuntaina 02.04. kello 18:00

Liput: Sisäänpääsystä ei vielä tietoa (mahdollisesti suljetuin ovin)

Muuta: JäPSin Twitter-seuranta

Viime viikon harjoitusotteluissaan miehistöään runsaasti kierrättänyt JäPS ei pystynyt etenkään KäPaa vastaan parhaimpaansa. Uusi yritys rytmin löytämiseksi on huomenna sunnuntaina, kun JäPS kohtaa HJK:n Kakkosessa pelaavan reservimiehistön Klubi04:n.

Toissa kaudella Ykkösestä pudonneen 04:n tavoitteena on löytää tiensä takaisin Ykköseen ja siihen koko seuraorganisaatio on sitoutunut. Joukkuetta nykyään luotsaavan, televisiostakin tutun Miika Nuutisen alaisuudessa nousu jäi vielä viime kaudella haaveeksi, mutta tänä vuonna nuori joukkue on taas asteen valmiimpi.

Harjoitusotteluissa 04 on vääntänyt tasaisesti muun muassa KäPan ja Ykkösestä viime kauden päätteeksi pudonneen PK-35:n kanssa. Otteet ovat kuitenkin olleet ilmeisen ailahtelevia, mikä ei joukkueen keski-ikä huomioiden ole tietenkään kovin yllättävää.

Liigaseurojen reservimiehistöille tyypillisesti suurin osa 04:n pelaajista on vielä miesten peleissä kokemattomia. Ulkopuolisen onkin vaikea arvioida, ketkä juuri tästä nipusta ovat niitä enemmän tai vähemmän hiomattomia timantteja, jotka onnistuvat liigarinkiin tiensä raivaamaan.

Kehuja on harjoituskauden otteistaan saanut muun muassa PKKU:ssa viime vuonna lainalla ollut Kingsley Kwasi Kwaw, liigaminuutteja haistelevat puolestaan esimerkiksi Niilo Kujasalo ja Aaro Toivonen. Mielenkiintoinen nimi on myös tammikuussa Helsinkiin saapunut Nigerian nuorisomaajoukkuehyökkääjä Francis Etu.

Nykyisestä JäPS-ringistäkin klubitaustaa tietysti löytyy. Päävalmentaja Jyrki Ahola ehti viihtyä ”Klubin” organisaatiossa vuosikaudet, pelaajapuolella HJK:n sinivalkoista on viimeksi puolestaan kantanut Taavi Arminen.

HJK:n pelityylin tietäen sunnuntailta voinee odottaa tapahtumarikasta 90-minuuttista. JäPS prässännee jälleen kovaa, mutta isännät pyrkinevät siitä huolimatta avaamaan lyhyellä lähes tilanteessa kuin tilanteessa, mikä pitänee pelin avoimena.

Jo viime viikonloppuna debytoinut Eero Tamminen pääsee pelaamaan ensimmäisen ottelunsa virallisena JäPSin miehenä. Erityisen huomionarvoista onkin se, miten nopeasti Tamminen löytää yhteisen rytmin muun, jo kolme kuukautta yhteispeliään hiomaan päässeen JäPS-ryhmän kanssa. Toinen mahdollinen ”debytantti”, Vili-Petri Vänttinen, ei ainakaan vielä liene pelaavassa kokoonpanossa.

– Saadaan varmasti sunnuntaina vauhdikas peli nuorta Klubi04:ää vastaan, Jyrki Ahola toteaa huomisesta.

– Hienoa, että kausi lähestyy ja päästään pikkuhiljaa ulos harjoittelemaan ja pelaamaan.

– Talvi on sujunut ihan jees. Pelin kehittäminen on kuitenkin jatkuvaa, eikä milloinkaan valmista, joten päivittäinen työ ratkaisee.