JJK ennakko

Ennakko: JJK – JäPS

Ykkösen runkosarjan päätöskierros nähdään tulevana lauantaina, mutta ennen sitä JäPS kohtaa rästiottelussa vielä Jyväskylän Jalkapallokerhon. Siltä matkalta olisi syytä irrota pisteitä, sillä muuten sinipaitojen olo alkaa käydä taulukon peräpäässä tukalaksi.

Missä: Harjun Stadion

Milloin: Tiistaina 29.08. kello 18:30

Liput: 15 € / 10 € (16-vuotiaat ja nuoremmat ilmaiseksi)

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa, JäPSin Twitter-seuranta

Kuluva Ykkösen kausi on jakanut sarjan joukkueet harvinaisen selkeästi kahteen leiriin – jokainen seura on jo paikkansa joko ylemmässä tai alemmassa loppusarjassa varmistanut, eli viimeisellä kierroksella ei sen suhteen liikettä enää nähdä.

Siksipä JäPS saattoikin viime ottelussaan hieman yllättyä, kun ilman suurempaa panosta pelannut SJK Akatemia löi Seinäjoella parhaat pelaajansa kentälle ja tyrmäsi järvenpääläiset tylysti kanveesiin. Tuosta tappiosta on nyt ollut reilu viikko aikaa toipua, ja nähtäväksi jää, riittikö ylimääräinen lepo avaamaan JäPSin henkisiä lukkoja.

– Seinäjoella ei päästy maalintekotilanteisiin juuri ollenkaan, se on selkeä parannuskohde. Lisäksi puolustuspelaamista etenkin boksissa pitää saada jämäkämmäksi, Timo Kettunen JäPSin valmennuksesta kommentoi.

Tiistaina ei panoksettomia joukkueita nähdä. 17 pistettä kerännyt JäPS valahti SJK-ottelun myötä ensimmäistä kertaa putoamissijoille, mutta kun päävastustajat KäPa ja Jaro tiputtivat viikonloppuna pisteitä, riittäisi voitto JJK:sta taas pään pinnalle nostamiseen.

Jyväskylässä tilanne on Järvenpäätäkin kriittisempi. Voittoja ei ole koko kaudella irronnut kuin kaksi, ja Kettupaidat löytävätkin itsensä sarjataulukon viimeiseltä sijalta 11 pisteellä. JJK on hävinnyt peräti kahdeksan viimeistä otteluaan, eikä kymmenen pelin otannallakaan kassaan ole karttunut kuin kaksi tasapelipistettä.

Mikäli JäPS voittaisi tiistaina, olisi JJK:lla matkaa putoamisviivan yläpuolelle siis yhdeksän pistettä ennen runkosarjan päätöskierrosta. Se on niin iso ero, että tiistain ottelu on todellakin jyväskyläläisille pakkovoitto.

– Kaikki loput pelit ovat meillekin ”finaaleita”. Se on selvää, että molemmat joukkueet tarvitsevat kovasti pisteitä kaikista jäljellä olevista otteluista, jos sarjapaikka mielitään säilyttää, Kettunen myöntää.  

Kauden ensimmäinen joukkueiden välinen kohtaaminen päättyi Järvenpäässä 1–1-tasalukemiin. JäPS oli tuolloin parempi, mutta epidemian lailla sinipaitoja piinanneet maalinteko-ongelmat olivat jälleen läsnä. Hukatun voiton ohella ottelusta jäi mieleen lähinnä JäPSille vihelletty rangaistuspotku, jonka avustava erotuomari vaihtoi virheellisesti vapaapotkuksi.

Vaikka JJK on kaikista sarjan joukkueista huonoimmassa vireessä, voi Ketuilta odottaa tiistaina Järvenpäässä nähtyä parempaa. Jyväskyläläiset ovat keränneet 11 pisteestään 9 kotiotteluistaan, ja Harjun nurmi alustana tuskin JäPSiä suosii. Kun JäPSinkään tuloskunto ei samalla ole päätä huimannut, ei yllättäisi, jos molemmilta, kovien paineiden puristamilta, joukkueilta nähtäisiin hermostunutta peliä.  

– JJK on hyökännyt usein hitaammin, mutta voi tietysti olla, että tulospaineessa on vastassa suoraviivaisempi joukkue, joka pyrkii pelaamaan palloa nopeasti linjan taakse. Molempiin meidän pitää olla valmiita, Kettunen toteaa.  

Sekä Järvenpäässä että Jyväskylässä toivotaan varmasti, että kesän siirtoikkunassa tehdyt hankinnat osoittautuisivat kaivatuksi piristysruiskeeksi. Seinäjoella JäPSin uudet hyökkäyspään vahvistukset Hugo Toivonen ja Badreddine Bushara olivat vaikean paikan edessä, mutta Gnistania vastaan ottelussa debytoinut Toivonen esitti lupaavia otteita.

JJK:n ainoa saapuja siirtoikkunassa oli puolestaan Kotkasta loppukaudeksi lainattu hyökkääjä Aleksi Tarvonen. Tiettävästi myös JäPSiä kiinnostanut Tarvonen saapui paikkaamaan Järvenpäässäkin osunutta, sittemmin polvivamman kärsinyttä, Robin Saastamoista. Vielä ei yhdeksän kertaa viime kauden Ykkösessä maalannut Tarvonen ole maalipuiden väliin osunut.  

Jo parin ottelun verran JäPSiltä sivussa olleiden Hussein Mohamedin ja Omar Jaman pelikunto lienee JJK:takin vastaan kysymysmerkki. Lisäksi pelikieltonsa kärsineen Gullit Zolameson tilalle rangaistusosastolle siirtyy Tino Palmasto, jonka korttitili on SJK-ottelussa napatun keltaisen myötä täynnä.

Katso alta JJK-taustaisen Eero Tammisen etukäteismietteet JJK-ottelusta.