Ennakko: JJK - JäPS (alaloppusarja)

Ennakko: JJK – JäPS (alaloppusarja)

Dramaattisten vaiheiden jälkeen kolme pistettä Käpylän Pallolta napannut JäPS kohtaa Ykkösen alaloppusarjan toisella kierroksella JJK:n vieraissa. Jyväskyläläiset ovat pitkälti putoamisensa varmistaneet, mutta siitä huolimatta joukkueen peliesitysten käyrä osoittaa varovaisesti ylöspäin.  

Missä: Harjun Stadion

Milloin: Lauantaina 23.09. kello 16:00

Liput: 15 € / 10 € (16-vuotiaat ja nuoremmat ilmaiseksi)

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa, JäPSin Twitter(X)-seuranta

JäPSin ja KäPan kamppaillessa viime lauantaina oli joukkueiden edellisestä välienselvittelystä vierähtänyt vain kaksi viikkoa. JJK:ta vastaan sinipaidoilla on edessään lähes sama tilanne, sillä myös kettupaidat kohdattiin viimeksi alle kuukausi sitten.

Kuten nytkin, JäPS ja JJK mittailivat tuolloin voimiaan Harjun stadionilla. Siellä isännät olivat pakkovoiton edessä, eikä JäPSillekään kelvannut kuin kolme pistettä. Ensimmäisellä puoliajalla JJK laittoi vieraat vielä mankeliin, mutta lopulta materiaaliero käänsi ottelun JäPSille, joka löi käytännössä viimeisen naulan kotijoukkueen säilymishaaveiden arkkuun.

Tuolloin yhdeksättä perättäistä kertaa hävinneen JJK:n otteisiin tuntuu putoamisen käytännön, joskaan ei matemaattisen, varmistumisen jälkeen löytyneen kuitenkin pientä rentoutta. Se on hyödyttänyt myös JäPSiä.

Sinipaidoille kärsimänsä tappion jälkeen Ketut ovat nimittäin onnistuneet kaatamaan kapuloita kahden säilymisestä kamppailevan joukkueen rattaisiin – runkosarjan päätöskierroksella irtosi vierastasapeli Pietarsaaren Jarolta, viimeksi Salon Palloilijoilta. Pisteiden takuumiehinä ovat toimineet ensimmäisensä iskenyt lainahyökkääjä Aleksi Tarvonen sekä etenkin JäPSiäkin vastaan osunut Oskar Pihlaja, joka vastasi Pietarsaaressa molemmista JJK:n maaleista.

– JJK on näyttänyt, että pelaa sarjatilanteesta huolimatta hyvällä asenteella ja hoitaa taatusti kunnialla kauden loppuun. Helppoa peliä ei ole tulossa, Timo Kettunen kommentoi JäPSin valmennuksesta.

Tasapelit ovat tässä vaiheessa mainitusti kuitenkin JJK:lle liian vähän, liian myöhään. 13 pisteellä takamatka ensimmäisiin säilyjiin, Jaroon ja JäPSiin, on peräti 11 pistettä – neljä kierrosta ennen loppua ei kaikkien jäljellä olevien pelienkään voittaminen taitaisi siis riittää. JJK:n edelliskierrosten venyminen on silti JäPSille osoitus siitä, ettei Jyväskylässä ole täysin heitetty hanskoja tiskiin.

Siitä huolimatta JäPS lähtee vierasotteluun kiistatta ennakkosuosikkina. Pari tasapeliä ei muuta sitä faktaa, että JJK:n edellinen voitto on 14 ottelun takaa siinä missä sinipaidat matkaavat Jyväskylään KäPa-voiton jälkeen täynnä itseluottamusta.

– Fiilis on ollut joukkueessa luonnollisesti hyvä KäPa-pelin jälkeen. Voitto oli henkisesti tärkeä ja antoi loppukaudelle tarvittavaa uskoa omaan tekemiseen, Kettunen kertoo tyytyväisenä.

JäPSin puolesta puhuu myös se, että edellisestä JJK-ottelussa sivussa olleiden Hussein Mohamedin ja Omar Jaman pitäisi olla nyt mukana.

Pientä päänvaivaa sinisessä leirissä silti on. Ensinnäkin JäPSin kahdeksasta edellisestä osumasta viisi tehnyt ja yhden syöttänyt Enoch Banza on lauantaina pelikiellossa, mikä vähentää sinipaitojen tulivoimaa merkittävästi.

– Joukkueena nämä pelit ratkaistaan. Muiden täytyy nousta nyt ottamaan sitä [ratkaisijan] viittaa harteilleen, ja täysi luotto on siihen, että näin myös tapahtuu, Kettunen toteaa.

Toinen ranskalainen viiva on enemmän henkimaailman juttuja: kertaakaan eivät järvenpääläiset ole tällä kaudella kahta perättäistä voittoa onnistuneet ottamaan – olisiko viimein aika?

Jyväskylän ohella järvenpääläisfanien katseiden on syytä suuntautua lauantaina Kokkolaa kohti. 15 pistettä kerännyt KPV hävisi alaloppusarjan ensimmäisellä kierroksella Jarolle ja varmisti JJK:n tavoin samalla käytännössä putoamisensa, ellei viimeisen neljän kierroksen aikana ihmeitä tapahdu. Mikäli KPV onnistuu siitä huolimatta KäPalta pisteet nipistämään ja JäPS voittaa samalla Jyväskylässä, on järvenpääläisten sarjapaikan säilyminen jo hyvin lähellä.

Katso Jannen etukäteismietteet JJK-ottelusta alta.