Ennakko: JIPPO - JäPS (Ykkösliigacup)

Ennakko: JIPPO – JäPS (Ykkösliigacup)

JäPS kohtaa sunnuntaina Ykkösliigacupin kolmannessa ottelussaan JIPPOn. Siniset suuntaavat Joensuuhun vierasotteluun.

Missä: Hope Areena, Joensuu

Milloin: Sunnuntaina 3.3. klo 14.00

Muuta: JäPSin Twitter(X)-seuranta. Sanomalehti Karjalainen toteuttaa ottelusta livelähetyksen, joka on katsottavissa tilaajille maksutta lehden verkkosivuilla (https://www.karjalainen.fi/). Vuorokauden mittaisen tilauksen (3,90 €) voi tehdä osoitteesta https://punamustamedia.portal.worldoftulo.com/v2/shop/vuorokausi?source=verkko

JäPS jatkaa Ykkösliigacupin otteluitaan Joensuussa JIPPOn vieraana. JäPS lähtee otteluun Atlantis-harjoitusottelun jälkeen, joka päättyi Sinisten voittoon lukemin 0-2. JäPSin maaleista vastasivat Irfan Sadik sekä Noah Kaijasilta. Päävalmentaja Erol Ates kommentoi ottelun kulkua seuraavasti:

- Pystyttiin pallon kanssa dominoimaan ja tuomaan palloa hyvin organisoidusti eteenpäin ja sitä kautta meidän ensimmäinen maalikin syntyi. Pelaajat jaksoivat sitoutua pelisuunnitelmaan nyt pidempään kuin edellisessä pelissä ja niin kauan kun jaksettiin niin peli oli hyvää. Myös väsyneenä pysyttiin hyvin blokissa ja eikä vastustaja päässyt luomaan kunnon maalipaikkoja. Kokonaisuudessaan tosi positiivinen esitys ja kehitystä näkyy paremmin.  

JäPS pelaa nyt kolmannen ottelunsa Ykkosliigacupissa. Järvenpääläisten saldo kahdesta ensimmäisestä ottelusta on yksi piste, joten välierävaiheeseen päästäkseen Siniset ovat lähes pakkovoiton edessä. Lohkossa on tapahtunut kuitenkin paljon ristiin pelaamista. Kotijoukkue JIPPO on lohko B:n toisena neljällä pisteellä. Joensuulaiset pelasivat JäPSin tavoin tasan KTP:n kanssa, ja kaatoivat Mikkelin Palloilijat. Ates avaa ottelun lähtökohtia seuraavasti: 

- Edelleen meidän pitää lähteä myös rohkeasti pelaamaan niin kuin tehtiin Atlantista vastaan ja tuoda palloa organisoidusti eteenpäin niin, että meidän kenttätasapaino säilyy koko ajan, sillä JIPPO on hyvä vastahyökkäyksissä. Heillä on pelaajia, jotka on hyviä juoksemaan ja myös syöttämään linjan taakse, joten kenttätasapainon pitää olla kunnossa. Samalla meidän pitää olla tehokkaita kun luodaan maalipaikkoja ja huolellisia kun päästään vastustajan kenttäpuoliskolle, ja hieroa myös siellä palloa, jos heti ei aukea paikkoja edetä. 

⁠Edellisessä Atlantis-ottelussa saatiin iloisia uutisia, kun viime kauden loukkaantumisesta toipunut Aleksi Ristola teki paluun kokoonpanoon lähes vuoden tauon. Ottelussa nähtiin myös Veka Ketonen ensi kertaa tositoimissa JäPS-paidassa, ja useampi muukin loukkaantunut pelaaja lähestyy pelikuntoa. Erol kommentoi pelaajatilannetta seuraavasti:

- Kun joku on poissa, niin se on mahdollisuus toiselle. Nyt useampi nuori pelaaja on päässyt pelaamaan paljon, sillä meillä on paljon hyviä ja potentiaalisia nuoria, jotka tulevat varmasti vielä kasvamaan kauden aikana ja ottamaan vastuuta tarvittaessa, joten ollaan siitä sekä iloisia että tyytyväisiä tilanteeseen. Loukkaantuneiden paluu lisää kilpailua pelipaikoille ja saadaan myös sitä kautta harjoituksista vielä parempia ja laadukkaampia.

Ottelu alkaa sunnuntaina 14.00, ja otteluseuranta on tarjolla JäPSin X-tilillä (ent. Twitter). Ottelu on seurattavissa myös sanomalehti Karjalaisen verkkosivuilla, jonne ottelusta kuvataan livelähteys, jonka seuraaminen on mahdollista pientä maksua vastaan.