Ennakko: FF Jaro - JäPS

Ennakko: FF Jaro – JäPS

Lappeenrannan PEPOlle edelliskierroksella taipunut JäPS kohtaa lauantaina Ykkösen kolmannella sijalla keikkuvan Jaron. Pisteet olisivat järvenpääläisille tappion jälkeen erityisen arvokkaita, mutta helppoa niiden hakeminen Pietarsaaresta ei tule olemaan.

Viime viikko osoitti jälleen, että poikkeuksellisen tasaisessa Ykkösessä kuka vain voi voittaa tai hävitä kenelle tahansa. Tappiolla PEPOn tilanne sarjan häntäpäässä olisi käynyt jo lopullisen tuntuisen tukalaksi, mutta ennakkoluulottomasti pelanneet lappeenrantalaiset anastivat ansaitusti kaikki pisteet Järvenpään vierailullaan.

Mikäli PEPO olisi kaatunut, istuisi JäPS nyt Jaron paikalla sarjataulukon kolmantena. Sen sijaan sinipaitojen on tällä hetkellä tyytyminen kuudenteen sijaan, mikä on toki sekin ennakko-odotuksiin nähden vähintäänkin kelpo suoritus.

Vaikka 28 pistettä 19 ottelusta on hyvä saldo, on JäPSin runkosarjan viimeisessä kolmessa ottelussa pystyttävä huomattavasti viimeisintä PEPO-kohtaamista parempaan. Paraisten PIF lienee sinetöinyt jo tippumisensa, mutta muuten kaikki on vielä auki niin nousijoiden kuin putoajienkin suhteen.

Etenkin tiistaina MP:n ja KTP:n välillä käyty kamppailu tiivisti jälleen sarjataulukkoa, kun toiseksi viimeiseltä sijalta ennen ottelua löytyneet mikkeliläiset kaatoivat sarjakakkosen shokeeraavasti 3–0-lukemin.

MP:n yllätysvoiton jälkeenkin JäPSillä on edelleen 8 pisteen verran hajurakoa putoamisviivaan, eli minimitavoitteen osalta ei vielä ole syytä suurempaan huoleen. PEPOa vastaan siniset esiintyivät kuitenkin niin alavireisesti, että pistekantaan on syytä palata äkkiä, jottei JäPS tee asioita itselleen vaikeiksi.

Jos JäPS oli ennen PEPO-ottelua ollut kovassa vireessä, niin samaa voi sanoa sinipaitojen lauantain vastustajastakin. Ennen kautta sarjan kärkipäähän, jopa nousukamppailuun, kaavailtu Jaro aloitti kauden alakuloisesti, mutta viime aikoina pitkäaikaisella liigakävijällä on kulkenut.

Vaikka perinteisellä viiden ottelun kuntopuntarilla mitattuna JäPS on kerännyt jopa pisteen lauantain isäntiä enemmän, on pidemmän aikavälin virettä tarkastellessa Jaro ollut ehkä sarjan kovimmassa iskussa. 11 viimeisimmästä 90-minuuttisestaan Jaro on hävinnyt nimittäin vain yhden, senkin sarjakärki TPS:n vieraana.

Joukkueet kohtasivat kevätkierroksella heti kättelyssä, kun JäPS onnistui Ykkösen debyytissään nipistämään maalittoman tasapelipisteen Järvenpään monitoimihalliin matkanneilta pietarsaarelaisilta. Tuosta kohtaamisesta JäPS on tainnut paperilla vahvistua Jaroa enemmän, mutta kauden ensimmäisistä otteluista kannattaa harvoin vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä – Jaro on lauantaina kiistatta ennakkosuosikin asemassa.

Viime torstaina sulkeutuneessa siirtoikkunassa Jaro menetti laitapuolustaja Guillermo Sotelon HIFK:hon, mutta saajapuolella seuraan siirtyi nigerialaishyökkääjä Alhaji Gero. Mikäli 16 kertaa Nigerian U-20-maajoukkuettakin edustanut Gero pelaa parhaalla tasollaan, muodostaa tämä 10 maalia iskeneen Severi Kähkösen kanssa kovan kärkiparin.

JäPS pääsee lähtemään ryöstöretkelle jälleen pitkälti tyhjän sairastuvan kanssa, mutta keväällä Jaroa vastaan edukseen esiintyneen Alieu Ceesayn pelikielto on iso kolaus järvenpääläisten pistehaaveille. Toisaalta Jarolla on pelikieltoa kärsiviä JäPSiin nähden tuplamäärä, kun sekä Jacob Bushue että Emile Paul Tendeng seuraavat ottelua katsomon puolelta.

Kamppailu alkaa Pietarsaaren keskuskentällä lauantaina kello 17:00.