Ennakko: Jaro - JäPS

Ennakko: Jaro – JäPS

Helsingin IFK:ta vastaan jälleen pettymään joutunut JäPS jahtaa sunnuntaina isoa voittoa. Sinipaidat matkaavat Pietarsaareen todelliseen kuuden pisteen otteluun, jossa heitä isännöi FF Jaro.

Missä: Pietarsaaren Keskuskenttä

Milloin: Sunnuntaina 06.08. kello 18:00

Liput: 19 € / 15 €

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa, JäPSin Twitter-seuranta

HIFK-tappio tarkoitti JäPSin osalta sitä, että ylemmästä loppusarjasta on turha enää haihatellakaan, ja keskittyminen on suunnattava sarjapaikan säilyttämiseen. Siinä taistossa sunnuntain Jaro-kamppailu tulee olemaan äärimmäisen suuressa roolissa.

16 pistettä 17 ottelusta kerännyt JäPS löytyy tällä hetkellä Ykkösen sarjataulukon kahdeksannelta sijalta, Jaro kymmenenneltä. Piste-eroa joukkueilla on kuitenkin vain yhden verran, eli voitolla pietarsaarelaiset nousisivat pois putoajan paikalta.

Kukaan muukaan alempaan loppusarjaan käytännössä varmasti suuntaavasta kuusikosta – johon JäPSin ja Jaron lisäksi kuuluvat KäPa, KPV, JJK ja SalPa – ei voi kovin rauhassa tällä hetkellä hengittää. Jumbosijalta löytyvä JJK on kerännyt 11 pistettä ja ”tarkkiksen priimus” SalPa 18. Todella jännittävä putoamiskamppailu loppukaudesta siis nähtäneen.

Viime kaudella JäPS onnistui kotonaan nipistämään Jarolta maalittoman tasapelipisteen. Toukokuussa laitettiin tuosta paremmaksi, kun pietarsaarelaiset kaatuivat Keskuskentällä 2–0-lukemin JäPSin kauden parhaisiin kuuluneen esityksen jälkeen.

– Ensimmäinen Jaro-kohtaaminen oli tasainen, mutta kääntyi sitten toisella jaksolla kahden Justus Holopaisen hyvän viimeistelyn myötä meille, JäPS-luotsi Timo Kettunen muistelee.

Ensimmäisen Jaro-ottelun performanssi antoi kenties ensimmäisen kerran toivoa siitä, että JäPS löytäisi vihdoin talvikauden tasolle. Pitkään voitosta ei ehditty kuitenkaan nautiskella ennen kuin shokkiuutiset veivät tuulen joukkueen purjeista – Jyrki Aholan lopettamisesta kerrottiin heti ottelun jälkeen.

Sunnuntain vieraspelistä voinee jo pitkän bussimatkan myötä odottaa kauden ensimmäistä kohtaamista vaikeampaa. JäPSiä lohduttanee tosin se, että Jarokaan ei ole pisteillä viime aikoina juhlinut, edes kotonaan. Viimeisestä kahdeksasta ottelustaan pietarsaarelaiset ovat voittaneet vain yhden, eli vähintään yhtä hankalaa Pietarsaaressa on ollut kuin Järvenpäässä. Viimeksi Jaro tasasi pisteet Pohjanmaan paikalliskamppailussa KPV:tä vastaan.

– Fyysinen ja isokokoinen joukkue on vastassa, Kettunen perkaa.

– Hyvä joukkue vastahyökkäyksissä ja niiden puolustamisessa meidän täytyy olla erityisen hereillä. Pitkät vierasreissut ovat aina hankalia, mutta joukkue on työskennellyt hyvällä asenteella koko viikon, ja saimme valmennukseen vahvistusta, kun Erol Ates palasi Turkista.

JäPSin kanssa hyvin samankaltaisen kauden pelannut Jaro muistuttaa sinipaitoja myös maalisuhteeltaan – omiinkin on mennyt toki liikaa, mutta erityisen vaikeaa on ollut hyökkäyspäässä. 15 maalia tehnyttä Jaroa harvemmin on osunut vain KPV.

Englantilainen hyökkääjäarpa David Carty vaikutti alkukaudesta jopa jättipotilta tehtyään neljä maalia ensimmäiseen kuuteen otteluun, mutta sen jälkeen verkko ei ole heilunut kertaakaan. Muutaman osuman ovat tehtailleet keskiakselin Sergei Eremenko ja Jim Myrevik, joiden merkitys Jaron pelaamiselle on muutenkin iso. Suurta roolia keskialueella näyttelee myös Jaro-ikoni Markus Kronholm.

Ennakkosuosikkia sunnuntaille on vaikea asettaa. JäPS ja Jaro vaikuttavat ennakkoon hyvin tasavahvoilta nipuilta, ja vaikka Jaro kotonaan pääseekin pelaamaan, on JäPS tällä kaudella ollut vieraskentillä melkeinpä kotikenttää vahvempi.

Käytettävä pelaajisto tietenkin ratkaisee paljon. Huonoilta uutisilta ei Timo Kettunen valmennustiimeineen ole tälläkään viikolla välttynyt, eli poissaoloja JäPS-miehistössä nähtäneen taas. Pitkäaikaispotilaista ykkösmaalivahdin tonttia alkukaudesta tutusti hoidellut Janne Laiho on lähempänä pelikuntoa, mutta tuskin vielä kokoonpanossa.