Ennakko: JäPS - TPS

Ennakko: TPS – JäPS

Ensimmäisessä Ykkösen yläloppusarjan ottelussaan rökäletappion kokenut JäPS pääsee lauantaina jälleen kotiviheriölleen. Ottelu sarjakakkosta TPS:ää vastaan käynnistyy sunnuntaina kello 17:00.

Upeasti tiensä Ykkösen runkosarjan kuudenneksi pari viikkoa sitten selvittänyt JäPS sinetöi samalla paikkansa Ykkösessä myös ensi vuodeksi, eli paineita ei loppukauden otteluissa enää kummemmin ole.

Panosta niissä silti riittää yllin kyllin, sillä neljän joukkoon itsensä pelaamalla järvenpääläiset pääsisivät vielä kamppailemaan jopa liiganoususta.

Tuohon tavoitteiseen pääsemiseksi JäPSin otteiden tulee kuitenkin viime viikonlopusta parantua melkoisesti. Peräti 6–0 Kotkassa hävinneet sinipaidat olivat toki ottelussa Hassan Sesayn punaiseen asti kohtuullisesti mukana, mutta ruusuja esityksestä ei voi silti antaa. Lohtua ei tänä viikonloppuna voi hakea edes vastuksen helpottumisesta, sillä Järvenpäähän saapuva TPS on tasoltaan pitkälti samaa luokkaa kuin KTP:kin.

Oman yläloppusarjansa EIFin 2–0 kaatamalla aloittaneet turkulaiset ovat kuitenkin pelanneet paperilta ilmi käyvään laatuunsa nähden alavireisen kauden. Se on hassu lause, kun muistetaan, että TPS on viettänyt kaikesta huolimatta suurimman osan kaudesta sarjakärjessä, mutta se on totta.

TPS ei ole kiistatta saanut Kasper Hämäläisen ja Demba Savagen kaltaisista vahvistuksista kaikkea irti, ja siinä katseet ovat kääntyneet päävalmentajan, Huuhkajat-legenda Jonatan Johanssonin suuntaan. Ylivoimaisella materiaalilla operoivilta turkulaisilta olisi voinut odottaa ylivoimaa niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, mutta etenkin pelillistä identiteettiä on Tintin miehistöstä ollut vaikea havaita.

Nämä kolikon molemmat, ristiriitaiset puolet – materiaaliylivoima ja vaisut esitykset – ovatkin tänä vuonna näkyneet myös JäPSiä vastaan. Turkulaiset veivät runkosarjassa molemmat joukkueiden väliset nimiinsä yhteisnumeroin 4–0 ja olivat lopulta kummassakin kamppailussa JäPSiä edellä, mutta siitä huolimatta järvenpääläislaisen tuntui siltä, että pisteitä olisi näistä otteluista ollut otettavissa.

Toisaalta TPS:n esityksissä on ilmennyt samanlaista heittelyä kuin JäPSinkin otteissa, ja esimerkiksi runkosarjan viimeinen ottelu Gnistania vastaan oli mustavalkoisilta melkoista ilotulitusta. Kenties nyt rytmi on vihdoin löytynyt?

Pelaajapuolella ainakin TPS:n ykköstykki Simo Roiha varmasti Järvenpäässä muistetaan, sillä mies on viimeistellyt kaikki turkulaisten tällä kaudella JäPSiä vastaan tekemät maalit. Muuten Roihakaan ei ole kuitenkaan varsinaisiin liekkeihin leimahtanut, sillä muissa otteluissa maaleja on syntynyt yhteensä viisi kappaletta. Kahdeksaan otteeseen, kerran Roihaa harvemmin, on osunut puolestaan Olli Jakonen. TPS:n kotiottelussa JäPSiä vastaan loistanut nuori lupaus Jasper Jalonen ei sen sijaan onnistunut vielä tällä kaudella läpimurtoaan tekemään, vaan on joutunut sittemmin hakemaan vauhtia Kakkosesta.

Molemmat osapuolet pääsevät sunnuntain otteluun ilmeisesti lähes täysillä kokoonpanoilla. JäPSiltä sivussa lienee edelleen vielä ottelukuntoaan hakeva Miro Schwalenstöcker sekä luonnollisesti pelikieltoaan kärsivä Sesay, joka on käytettävissä aikaisintaan kauden viimeisessä ottelussa kurinpitotoimien ankaruudesta riippuen.