Ennakko: JäPS - TPS

Ennakko: JäPS – TPS

Katkerasti Suomen cupin puolivälierässä FC Lahdelle taipuneet JäPSin miehet eivät ehdi jäädä tappiota harmittelemaan, sillä Ykkösen pelit jatkuvat sinipaitojen osalta jo tänään perjantaina. Kauden ensimmäinen puolisko on nyt takanapäin, eli vastaan asettuu jo toista kertaa sarjan ykkössuosikki TPS, jonka JäPS kohtaa tällä kertaa kotonaan Järvenpään Keskuskentällä kello 18:30.

Yli useimpien odotusten kevätkierroksella esiintynyt JäPS lähtee kohti syksyä positiivisissa tunnelmissa. Tällä hetkellä sarjasijoitus on mukavasti kuudes, mikä oikeuttaisi juuri ja juuri paikkaan ylemmässä loppusarjassa. Vaikka seurassa se toki ennen kautta tavoitteeksi asetettiinkin, olisi tuohon tavoitteeseen pääseminen joukkueelta totuuden nimissä todella komeaa venymistä.

Kiitettävän sarjamenestyksen lisäksi siniset saavuttivat puolivälieräpaikallaan seurahistorian parhaan tuloksen Suomen cupissa, vaikka jopa välieräpaikka mainitusti kismittävän lähellä olikin.

JäPSin viimeisin Ykkösen ottelu päättyi kuitenkin selkeään 1–4-tappioon Mikkelin Palloilijoita vastaan, ja samalla päättyivät sekä JäPSin kahdeksan ottelun tappioton putki että peräti vuoden kestänyt tappiottomien kotiotteluiden sarja.

Kun tasoonsa nähden hapuillen kauden aloittanut TPS on puolestaan vihdoin löytänyt rytmin ja keikkuu kuntopuntarin keulilla, lienevät turkulaiset edelleen selkeitä ennakkosuosikkeja. Neljä voittoa ja tasapelin viidestä viimeisestään kirjauttanut TPS on alkanut ottaa otetta noususta, mutta ainakin KTP hengittää vielä niskaan.

MP-ottelusta huolimatta JäPS on kotonaan kuitenkin selkeästi kovempi kuin vieraissa, eli sinänsä asetelmat poikkeavat ensimmäisestä joukkueiden kohtaamisesta. Toisaalta TPS on kerännyt enemmän pisteitä vieraskentiltä kuin kotoaan.

Turkulaisten joukkue on myös elänyt jonkin verran sitten kevään kamppailun. Tuolloin vaihdosta aloittanut Demba Savage löytynee nyt avauksesta, ja maalin suulla Jere Koponen on syrjäyttänyt taas Aati Marttisen. Kun alkukaudesta sivussa ollut senegalilaistoppari Samba Benga on lisäksi pelikuntoinen ja 63 A-maaottelun Kasperi Hämäläinenkin saanut kengät oikeisiin jalkoihin, voinee TPS:n sanoa olevan nyt paperilla ensimmäistä kamppailua kovempi.

Kovan haasteen edessä Osku Partosen miehistö siis on, mutta kenties Puistoblues-viikonloppu siivittää siniset kauden parhaaseen esitykseen. Isäntien mahdollisuudet nojannevat joka tapauksessa jälleen vahvasti suoraviivaisen pelitavan ja vaikeiden peliolosuhteiden kombinaatioon.

Poissaolojen syyksi ei mahdollista pistemenetystä voi onneksi laittaa, sillä pelaajatilanne on näillä näkymin JäPSin osalta parempi kuin vielä kertaakaan tällä kaudella. Jo FC Lahti –otteluun sittenkin toipunut Aleksi Ristola on jälleen elävien kirjoissa, ja myös pitkään sairastuvalla viihtynyt Adel Jrad on palannut miehistöön. Suurin kysymysmerkki on pienestä flunssasta kärsineen kapteeni Roope Aution pelikunto.