Ennakko: JäPS – SJK Akatemia

Ennakko: JäPS – SJK Akatemia

JäPSin miesten edustusjoukkue liitää tällä hetkellä korkealla – sarjan aloittanutta neljän voitottoman ottelun putkea on seurannut kolme täyttä pistepottia. Viime kierroksella järvenpääläiset ottivat ensimmäiset vieraspisteensä, mutta perjantaina edessä on taas astetta vaikeampi etappi, kun JäPSin vieraaksi saapuu kevään suurimpiin yllättäjiin lukeutuva SJK Akatemia. Ottelu alkaa Järvenpään Keskuskentällä 3.6. kello 18:30.

Nyt jo mukavat 11 pistettä Ykkösen debyyttikaudellaan kirjauttanut Järvenpään Palloseura ei kompastunut Paraisten vierasreissulla ennakkosuosikin viittaansa, vaan kaatoi sarjan jumboksi jumiutuneen PIF:n ansaituin 1–0-lukemin. Sankarina oli kauden toisen puskumaalinsa nikannut Alieu Ceesay.

Perjantaina JäPSiä vastaan asettuva SJK Akatemia ei sen sijaan, useimpien ennakoinneista poiketen, Ykkösen häntäpäästä löydy. 13 pistettä kuudesta ottelusta napanneet seinäjokelaiset porskuttavat sarjakakkosena heti TPS:n vanavedessä ja kaiken kukkuraksi ottelun turkulaisia vähemmän pelanneina. Kun SJK:n edustusmiehistön kausi on puolestaan alkanut Veikkausliigassa hieman takellellen, ovat irvileuat ehtineetkin jo heittää ilmaan kysymyksiä seuran joukkueiden sisäisestä marssijärjestyksestä.

Pohjanmaalaisten peli on ollut sekä tuloksellisesti että pelillisesti erityisen tylyä kahdella edelliskierroksella, mikä on JäPSin kannalta erityisen huolestuttavaa. Viimeisimmässä ottelussaan SJK selätti Oulunkylän Gnistanin kotonaan peräti 4–0, ja tämä tulos nostanee Järvenpäässä ainakin hiukan niskavilloja pystyyn, kun muistellaan, miten JäPSin ja Gnistanin välisessä ottelussa kävi.

Jos SJK on viime aikoina ollut vakuuttava, niin sitä on kuitenkin ollut myös JäPS – etenkin kotonaan. Neljästä isännöimästään ottelusta sinipaidat eivät ole hävinneet vielä ainuttakaan, ja Janne Laihon vartioimaa verkkoakaan ei ole onnistuttu heiluttamaan kuin kertaalleen. Orastavasta voittoputkesta ja kasvavasta itseluottamuksesta huolimatta Osku Partosen miehistö jatkanee perjantaina pragmaattisella pelitavallaan, joten kummankaan osapuolen maalikarkeloita tuskin on taaskaan luvassa.

JäPSin perspektiivistä SJK:n mielenkiintoisin nimi lienee 20–vuotias kärkimies Jonathan Muzinga, joka terrorisoi järvenpääläisiä jo pari vuotta sitten Kakkosessa PK-35:n paidassa. Kahdesti Ykkösessä tällä kaudella osunut nuorukainen on kuitenkin päässyt tekemään jo liigadebyyttinsä, joten on vaikea sanoa etukäteen, miten paljon Muzingaa enää reservijoukkueen matkassa nähdään.  Muita avainnimiä lienevät neljä maalia mieheen iskeneet Valentin Gasc ja Kingsley Ofori sekä Rovaniemeltä Seinäjoelle siirtynyt Vertti Hänninen.

JäPSin kokoonpanoon ei liene PIF-otteluun nähden luvassa montaa muutosta, mutta ainakin kapteeni Roope Aution pelikunto on lievän jalkavamman vuoksi kysymysmerkki. Iloinen uutinen on puolestaan se, että JäPSin kymppipaita Ville Ahola nähdään todennäköisesti vihdoin pelaajaluettelossa.