Ennakko: JäPS - PIF

Ennakko: JäPS - PIF

Ykkösen nousijasuosikkeihin kuuluvalle KTP:lle edelliskierroksella taipuneet JäPSin miehet pääsevät taas vaihteeksi pelaamaan kotonaan, kun Järvenpäähän saapuu vieraita Paraisilta. Ottelu alkaa Keskusurheilukentällä lauantaina kello 17:00.

Vaikka kotkalaiset ansaitusti kaikki kolme pistettä noin viikko sitten nimiinsä veivätkin, on JäPS-miehistö ollut viime viikkoina kelpo iskussa. Ennen Kotkan poikia vastaan kärsittyä tappiota sinipaidat kaatoivat peräjälkeen sekä Gnistanin että EIFin, jotka ovat molemmat ainakin paperilla huomattavasti lauantain vastusta kovempia joukkueita.

JäPSin kannalta epäonnekkaasti Paraisillakin on osoiteltu viime aikoina heräämisen merkkejä, eikä PIFiä tule Ykkösen jumbosijasta huolimatta aliarvioida. Viimeisimmässä ottelussaan paraislaiset onnistuivat kaatamaan niin ikään Gnistanin, ja viiden ottelun kuntopuntarilla mitattuna joukkue on Ykkösen viidenneksi kovimmassa vireessä. Tätä otantaa edelsi kuitenkin peräti seitsemän ottelun tappioputki, mikä selittää PIFin kurjaa sarjasijoitusta.

Huolimatta siitä, että PIF on edelleen Ykkösen suurin putoajasuosikki, ovat viime aikojen otteet herätelleet varmasti toiveita säilymisestäkin, sillä sarja on ennätystasainen – muutaman voiton myötä Paraisillakin on enää kolme pistettä matkaa putoamisviivaan. Kun huomioidaan, että PIFin budjetti lienee selvästi vielä JäPSin vastaavaakin pienempi, voinee joukkueen tähänastista kautta pitää sarjasijoituksesta huolimatta tyydyttävänä.

Joukkueiden välisessä kevätkierroksen ottelussa JäPS onnistui Paraisten ryöstöretkellään melko täydellisesti. Vaikkei pelillistä ilotulitusta välttämättä sinipaidoilta tuolloin nähtykään, saatiin isäntien hyökkäyspään uhat neutralisoitua melko täysin, ja pisteet tuonut 0–1-voitto oli täysin ansaittu. Tuolloisesta JäPS on vain vahvistunut, joten järvenpääläisleirissä kotivoitto on varmasti ainoa hyväksyttävä lopputulos.

Lauantaina vieraat laskevat varmasti jälleen paljon kapteeninsa ja ykköstykkinsä, kymppipaita Gezim Vocan, varaan. Kosovolaissyntyinen Voca oli Paraisilla ehdottomasti PIFin vaarallisin mies ja lienee sitä myös tällä kertaa. Saaristokaupungin jalkapalloihmisten harmiksi joukkueen toiseksi eniten maaleja sylkeneen pelurin, laitahyökkääjä Benjamin Heikkisen, lainasiirto Veikkausliigan FC Hongasta on ilmeisesti tullut päätökseensä, ja nuorukainen on palannut Espooseen.

JäPSin pelaajiston osalta suurin mielenkiinto keskittynee siihen, onko uuden hankinnan, AC Oulusta saapuneen Enoch Banzan, pelilupa-asiat ehditty saada kuntoon. Hyökkäyspäässä viihtyvän Banzan arvoa ei ainakaan vähennä se, että Ville Ahola siirtynee PIF-ottelun jälkeen jälleen rapakon taakse Amerikan yliopistosarjoihin.

JäPSin pistehaaveiden kannalta merkittävää on myös se, että Reza Heidari tehnee jälleen pelikiellon jälkeen paluun kokoonpanoon. Myös Hassan Sesayn pitäisi olla koko ajan lähempänä pelikuntoa, vaikka täyttä varmuutta toipumisajankohdasta ei vielä ole.