Ennakko: JäPS - PEPO

Ennakko: JäPS – PEPO

Miesten Ykkösen runkosarjaa on jäljellä enää neljä kierrosta, ja Järvenpään Palloseura majailee komeasti sarjataulukon viidennellä sijalla. Mikäli järvenpääläisten vieraaksi perjantaina saapuva Lappeenrannan PEPO ei onnistu horjuttamaan kuntopuntarin kärjessä olevaa JäPSiä, ovat sinipaidat jo kutkuttavan lähellä paikkaa yläloppusarjasta.

Syyskierroksen kahdella tappiolla käynnistänyt JäPS on sittemmin löytänyt taas oikeaan rytmiin, ja pisteitä on alkanut kilistä kassaan lähes päätähuimaavalla tahdilla. Viimeisestä viidestä ottelustaan peräti neljä voittaneet järvenpääläiset ovat nyt kirjauttaneet 18 ottelusta mukavat 28 pistettä, ja jos siniset onnistuvat odotetusti vielä PEPOn kaatamaan, alkaa vähintäänkin sarjapaikka olla jo takataskussa.

Pelkkää sarjapaikan uusimista voisi joukkueen viimeviikkoisiin esityksiin peilaten pitää kuitenkin pienoisena pettymyksenä. Vaikka harva ulkopuolinen uskoi ennen kautta edes JäPSin säilymiseen, asetti joukkue itselleen kevättalvella tavoitteeksi päätymisen kuuden parhaan joukkoon, mikä oikeuttaisi paikkaan ylemmässä loppusarjassa.

Tuo tavoite vaikutti ennakkoon kenties hitusen optimistiselta, mutta on sittemmin paljastunut täydeksi realismiksi. Esitysten jatkuessa samanlaisina ei ole mahdotonta, että JäPS päätyisi poikkeuksellisen tasaisessa sarjassa vielä kisailemaan jopa toisen nousijan paikasta.

Perjantaina kohdattava PEPO ei puolestaan tule ainakaan noususta kamppailemaan, sillä säilyminenkin vaikuttaisi tällä haavaa pieneltä ihmeeltä. Viime vuonna JäPSin taakse Kakkosessa jääneet lappeenrantalaiset pääsivät ylemmälle sarjatasolle peruutuspaikalta, ja debyyttikausi Ykkösessä on ollut Peli-Pojille vaikea.

Vaikka eroa säilymiseen oikeuttavaan yhdeksänteen sijaan on vasta viisi pistettä, on yläpuolelta löytyvien, muiden putoamista vastaan kamppailevien joukkueiden rutiini ja materiaali PEPOa edellä. Hyviä tuloksia ja esityksiäkin joukkueen kauteen on mahtunut, mutta herkuleaanisia ponnistuksia tarvittavien pisteiden kerääminen siis vaatisi.

Kevätkierroksella JäPS ja PEPO kohtasivat Lappeenrannan Kimpisellä, ja vaikka isännät olivat ensimmäisen puolituntisen selvästi niskan päällä, nousi JäPS takaa rinnalle, ohi ja lopulta komeaan 2–4-vierasvoittoon. Tuosta kohtaamisesta JäPS on Ville Aholan poistumisesta huolimatta vain vahvistunut, joten isännät lähtevät perjantaiseen raskas ennakkosuosikin viitta harteillaan.

PEPOn kauden suurin yksittäinen onnistuja lienee JäPSiäkin vastaan osunut Irfan Sadik, joka on tykittänyt sarjassa jo kahdeksan osumaa. Tulitukea häneltä on lappeenrantalaisten harmiksi kuitenkin jäänyt uupumaan, joten mikäli PEPO pisteille Järvenpäässä mielii, vaadittaneen Sadikilta nappionnistumista.

JäPS on puolestaan Osku Partosen toiveiden mukaisesti saanut monipuolistettua hyökkäyspeliään syyskierrokselle, ja se on kantanut heti hedelmää. Maaleja on syljetty sarjan jälkimmäisen puoliskon seitsemässä ottelussa nyt 14, kun niitä syntyi ensimmäisessä 11:ssa vain 13.

Aholan poistumista paikkaamaan JäPS lainasi Veikkausliigan FC Lahdesta Berat Kösen, joka lisää järvenpääläisten hyökkäyspään vaihtoehtoja entisestään. Mikäli Kösen pelioikeus saadaan kuntoon PEPO-otteluun mennessä, nähtäneen mies kentällä viimeistään toisella puoliajalla. Kun loukkaantumistilanne on etenkin Hassan Sesayn ja Miro Schwalenstöckerin kuntoutumisten myötä edelleen hyvä, eivätkä pelikiellotkaan verota kokoonpanoa, pääsee JäPS otteluun vahvoista lähtökohdista.

JäPS-PEPO potkaistaan käyntiin Järvenpään Keskusurheilukentällä kello 18:30.