Ennakko: JäPS - MP (Ykkösliigacup)

Ennakko: JäPS – MP (Ykkösliigacup)

Ykkösliigacupin jatkuminen on lauantaina JäPSin kohdalla katkolla. Ohkainen oljenkorsi sinipaidoilla vielä välieriin on, mutta se vaatisi kolmen pisteen lisäksi apuja PK-35:ltä.

Missä: Järvenpään Monitoimihalli

Milloin: Lauantaina 9.3. klo 15:45

Liput: 10 €, alle 17-vuotiaat ja erityisryhmät 5 €. Vuoden 2024 kausikortilla luonnollisesti sisään.

Muuta: Matsibuffet anniskeluineen palvelee. Parkkitilatilanne on totutun rajallinen, eli paikalle saapuessa kannattaa suosia kimppakyytejä tai jättää auto suosiolla hieman kauemmas hallista.

Vaikka JäPS ei YLC:n voittotiliään onnistunut edelliskierroksella JIPPOa vastaan avaamaan, voinee Joensuun visiittiä pitää kokonaisuudessaan arvostellen silti kelvollisena. Pitkältä vierasreissulta tarttui mukaan jatkomahdollisuudet elossa pitänyt tasapelipiste, vaikka matkaan lähdettiin melko vajaamiehisenä ja kapteeni Roope Autio joutui Joona Tiaisen loukkaannuttua maalin suulle jo ensimmäisellä jaksolla. Etenkin sinipaitojen toisen puoliskon esitys oli pirteä.

– Ensimmäisellä jaksolla ei oikein juostu tarpeeksi, ei hyökkäys- eikä puolustussuuntaan, vaan kuviteltiin, että vähempi riittäisi pisteisiin, päävalmentaja Erol Ates kommentoi JIPPO-ottelua.

– Toisella nelivitosella kentällä oli kuitenkin täysin uusi ja energinen, sovituista asioista kiinni pitävä joukkue ja lopulta tehtiin kaksi maalia, vaikka paikkoja oli useampaankin.

– Ollaan käyty tämä matsi hyvin läpi, eikä haluta enää samanlaista peliä [kuin ensimmäisellä jaksolla] nähdä. Meidän kohdalla homma ei saa olla koskaan asenteesta tai työmoraalista kiinni, niiden on oltava perusasioita ja aina kunnossa.

Lauantai-iltapäivänä pelattavassa lohkovaiheen viimeisessä ottelussa Ykkös(liiga)cupin hallitseva mestari JäPS isännöi Mikkelin Palloilijoita. Joukkueet miehittävät B-lohkon kahta viimeistä sijaa, mutta sen verran tasaista on meno cupissa ollut, että molemmat voivat lauantain kamppailun voittamalla vielä jatkoon edetä. Pelkkä voitto ei kummankaan kohdalla siihen kuitenkaan riitä. Järvenpääläisten katseet suuntautuvat Monitoimihallin tapahtumien lisäksi siis Joensuuhun, jossa tarvitaan apuja PK-35:ltä. Mikäli JäPS voittaa mikkeliläiset ja JIPPO häviää helsinkiläisille, ovat molemmat KTP:n kanssa tasapisteissä. Silloin tarkastellaan mitä ilmeisimmin ensin keskinäisten otteluiden pisteitä (tasan), keskinäisten maalieroa (tasan) ja kolmanneksi keskinäisten tehtyjä maaleja (JäPS ja JIPPO yhden verran kotkalaisten edellä).

JäPSin ja JIPPOn erottaa tässä vaiheessa kaikkien otteluiden maaliero, joka JäPSillä on kolme maalia joensuulaisia kehnommalla tolalla. JIPPOn hävitessä yhdellä, tulisi järvenpääläisten siis voittaa kahdella maalilla lohkokakkoseksi ja samalla välieriin yltääkseen.

– Näistä lähtökohdista odotan molemmilta joukkueilta hyvin aggressiivista ja intensiivistä peliä. Mielenkiintoinen iltapäivä luvassa, ja toivottavasti saataisiin mahdollisimman moni järvenpääläinen paikalle tukemaan joukkuetta!

JäPSin ja MP:n edellinen keskinäinen nähtiin viime kesänä ”Urskissa”, kun JäPS katkaisi hienon esityksen päätteeksi pitkän voitottoman putkensa Mikkelin vierasreissuilla. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa JäPS oli puolestaan vieraskorea tarjoten kolme pistettä päämajakaupungin joukkueelle.

Pelaajapuolella MP:n liikehdintä on talven ”siirtoikkunassa” ollut kovasti JäPSiä muistuttavaa. Pari suurta menetystä kolahti myös Mikkelissä kohdalle, kun muun muassa edellisellä menestyskaudella joukkueen avainnimiin kuuluneet Joslyn Luyeye-Lutumba ja Väinö Vehkonen suuntasivat Veikkausliigan kirkkaampiin valoihin. Paikkaajiksi on haettu lähinnä mielenkiintoisia nuoria nimiä alemmilta sarjatasoilta.

Erol Ates, missä asioissa pitää JäPSin lauantaina onnistua, jotta MP kaatuu riittävän selvin numeroin?

– Meidän pitää edelleen minimoida menetykset ja olla niiden tapahtuessa valmiita prässäämään heti ja pitää kenttätasapaino kunnossa.

– Lisäksi hyökkäykset pitää viedä organisoidummin loppuun asti, jokainen keskitystilanne tulee nähdä maalintekomahdollisuutena. Tarvitsemme myös lisää aloitteita vastustajan puolustuslinjan selustaan, sillä ilman niitä peli on aina tukossa.