Ennakko: JäPS – MP

Ennakko: JäPS – MP

Järvenpään Palloseuran miehet venyttivät lauantaina tappiottomien otteluiden putkensa jo kahdeksaan, kun Pihlajamäen reissulta tarttui mukaan arvokas vieraspiste. Juhannuksen vuoksi pelit jatkuvat jo tänään keskiviikkona, kun Mikkelin Palloilijat saapuu Järvenpäähän Keskusurheilukentällä kello 18:30 alkavaan kamppailuun. Ottelu päättää sarjan kevätkierroksen, eli JäPS on pian kohdannut kaikki Ykkösen joukkueet kertaalleen.

JäPS oli viikonloppuna jälleen ensimmäisen puoliajan jälkeen kahden maalin takamatkalla, mutta Hedi Khayatin ja Tino Palmaston toisen puoliajan osumat varmistivat sen, että nollaan pisteeseen ei jouduttu PK-35:ttä vastaankaan tyytymään. Toukokuinen Gnistan-ottelu vaikuttaa naksauttaneen jotain paikalleen, sillä siinä koetun rökäletappion jälkeen järvenpääläisten henkinen kantti on ollut kiistattoman rautainen.

Vaikean alun jälkeen JäPSin debyyttikausi Ykkösessä on siis sujunut paremmin kuin moni osasi odottaa, ja mikäli siniset onnistuvat kevätkierroksen viimeisessä pelissään mikkeliläiset kellistämään, ovat lähtökohdat syyskierrokselle oikein maukkaat. Kolmella pisteellä JäPS lähtisi kauden jälkimmäiselle puoliskolle varmuudella yläloppusarjaan oikeuttavalta sijaluvulta.

JäPS ja MP ovat aiemmin kohdanneet useaan otteeseen Kakkosessa, ja Mikkelin ykkösseura muistetaan Järvenpäässä kismittävän hankalana vastustajana. Kakkosen vuosina ennakkoasetelmat yleensä suosivat mikkeliläisiä, mutta kaikkien aikojen kotivireessä oleva JäPS lähtee tällä kertaa otteluun eittämättä ainakin hienoisena ennakkosuosikkina.

Kahdeksan ottelua – kaksi järvenpääläisiä vähemmän – urakoinut MP on hävinnyt ja voittanut niistä kaksi sekä pelannut neljä tasapeliä. Loput ensimmäisen kierroksen ottelunsa voittamalla nyt kahdeksantena oleva MP voisi nousta jopa JäPSin ohitse, mutta mikkeliläisten tämänhetkisellä pistetahdilla se lienee liikaa vaadittu.

Alempaan keskikastiin ennakoitu MP on pelannut kauden ensimmäisen puoliskon jokseenkin ennakoidusti. Joukkue ei tule haastamaan liiganoususta, mutta on myös epätodennäköistä, että se valahtaisi putoamistaisteluun.

Vaikka mikkeliläisten tulokset eivät siis ole edelliskaudesta juuri poikenneet, on kokoonpanossa tapahtunut kuitenkin merkittäviä muutoksia. Ovi kävi Mikkelissä ennen kauden alkua tiuhaan, sillä sekä tulijoita että lähtijöitä oli toistakymmentä.

Pudonneesta Joensuun Jiposta Mikkeliin suuntasi peräti kolme pelaajaa, joista uudelta ykkösmaalivahti Otto Huuhtaselta odotettiin erityisen paljon. Hankinnoista huolimatta MP:n kauden paras maalintekijä on hieman yllättäen ollut Pikkuhuuhkajiakin edustanut oma kasvatti Topi Keskinen.

JäPSin kokoonpano ei puolestaan tulle PK-ottelusta juuri muuttumaan. Alieu Ceesay kärsii vielä pelikieltoa, eikä loukkaantumistilanteessa ole tiettävästi tapahtunut merkittäviä muutoksia. Osku Partosen miehistö tuskin lähtee muuttamaan pelitapaansakaan – ja miksi muuttaisikaan, kun tulosta on tullut niin hyvin kuin viime aikoina.