Ennakko: JäPS – FC KTP

Ennakko: JäPS – FC KTP

JäPS kohtaa viimeisessä Ykköscupin alkua edeltävässä harjoitusottelussaan jälleen viime kauden Ykkösestä tutun joukkueen, kun Kotkan raitapaidat matkaavat Järvenpään Monitoimihalliin.

Missä: Järvenpään Monitoimihalli
Milloin: Lauantaina 28.1. klo 13:00
Liput: Aikuiset 5 €; alle 18-vuotiaat ilmaiseksi; kausikortilla ilmaiseksi
Muuta: Buffet anniskeluineen jälleen tarjolla

Siinä missä viime viikon vastus PEPO suuntasi edelliskauden päätteeksi sarjatasoa alemmas, nousi KTP puolestaan vuoden tauon jälkeen ylemmälle portaalle. Vastassa on näin ollen taas veikkausliigapoppoo.

JäPSin kaksi ensimmäistä harjoituskauden koitosta ovat olleet pelillisesti oikein mallikasta tekemistä. Vaikka talven otteluille tyypillisesti molemmat joukkueet ovat vaihtaneet lähes koko yksitoistikon ja JäPSin kokoonpanokin uudistunut roimasti, yhteispeli on toiminut ajankohta huomioiden jopa hämmentävän hyvin.

Liialliseen hyvänolontunteeseen ei silti tule tuudittautua, sillä parannettavaakin toki vielä riittää. Etenkin tammikuun teemana olleeseen hyökkäystilanteiden tunnistamiseen – milloin edetä nopeasti, milloin hitaasti – tulee edelleen kiinnittää huomiota.

– Yritetään isossa kuvassa pitää mukana ne asiat, jotka toimivat jo suht hyvin. Puolustuspelin osalta pyritään saamaan yläalueen prässin ajoitukset paremmiksi ja hyökkäyspelissä tarkoitus edetä nopeammin niissä tilanteissa, joissa ollaan jo ohitettu vastustajan ensimmäinen linja, päävalmentaja Jyrki Ahola kertoo.

PEPOa vastaan JäPS oli kiinni pallossa läpi 90-minuuttisen, mutta huominen koitos lienee lähempänä Haka-ottelua. Siinä Siniset olivat ajoittain ongelmissa Hakan kenties totuttua hieman kovemman prässin kanssa. Vastaavaan JäPSin tulee lauantaina Aholan mukaan pystyä vastaamaan.

– Uskon, että KTP tulee prässäämään ylhäältä, ja siihen meidän pitää olla valmiita! Heilläkin muutamia testipelaajia mukana, joten nälkää kyllä riittää.

Muun muassa JäPS-kauhu Simo Roihalla ja kreikkalaispuolustaja Georgios Manthatisilla jo vahvistunut kotkalaisryhmä on sinipaitojen tavoin ehtinyt pelata kaksi harjoitusottelua. Ensimmäisessä kaatui Ykkösen MP 2–0-lukemin, mutta viimeisimmässään kotkalaiset taipuivat Käpylän Pallolle 2–4. Tuossa ottelussa KTP oli erityisissä ongelmissa pitkien pallojen puolustamisessa.

Viime vuonna JäPS ja KTP kohtasivat Ykköscup mukaan lukien peräti neljään otteeseen. Niistä Jussi Leppälahden luotsaama ryhmä vei nimiinsä kolme ottelua, JäPS yhden. Yhtäkään vierasvoittoa ei tosin näihin tuloksiin mahtunut, eli vaikka pisteitä ei olekaan huomenna tarjolla, on JäPS historiauskovaisten kirjoissa vahvoilla.

JäPSin lähes kolmikymmenpäiseen pelaajaryhmään ei tällä hetkellä juuri loukkaantumishuolia mahdu, eli lauantain kokoonpano on vielä hieman auki – kaikkia tuskin otteluryhmään mahdutetaan.

– Meillä yksi pidempiaikainen poissaolo, mutta muuten ryhmä on terve. Pelilliset asiat ovat ensisijaisen tärkeitä [kokoonpanovalinnoissa], mutta tällä hetkellä pitää huomioida myös fyysinen kuormitus, Ahola toteaa.

Hussein Mohamedin sopimuksen varmistumisen jälkeen vaikuttaakin siltä, että miehistö alkaa olla pikku hiljaa kasassa.