Ennakko: JäPS – KPV

Ennakko: JäPS – KPV

Järvenpään Palloseuran miesten ensimmäinen kausi Suomen toisiksi korkeimmalla sarjatasolla on alkanut tuloksellisesti mollivoittoisesti – ensimmäiseltä kahdelta kierrokselta käteen on jäänyt vain yksi piste. Vastus on kuitenkin ollut tähän mennessä Ykkösen eliittiä, eikä järvenpääläisten ole peliesitystenkään suhteen tarvinnut laittaa päätä pensaaseen. Perjantaina 29.4. JäPSillä on silti näytön paikka, kun se kohtaa Kokkolan Pallo-Veikot 18:30 Järvenpään monitoimihallissa.

Viime lauantaina 3–0-lukemin Ykkösen ykkössuosikille TPS:lle taipunut JäPS osoitti numeroista huolimatta ansainneensa paikan tällä sarjatasolla. Maajoukkuemiehiä ja arvokisakävijöitä kuhissut turkulaismiehistö oli ajoittain todellisissa ongelmissa järvenpääläisten kanssa, ja isännät pääsivätkin johtoasemassa puoliajalle lähinnä huippuvireessä olleen veräjänvahtinsa ansiosta. Toisella puoliskolla TPS:n rutiini riitti kuitenkin ottelun nopeaan ratkomiseen, ja näin JäPS joutuu lähtemään toiseen kotiotteluunsa vielä avausvoittoaan ja -maaliaan metsästäen.

Perjantaina Järvenpäähän matkaavan kokkolalaismiehistön taso ei ole ehkä aivan yhtä helposti ennakoitavissa kuin sarjan ylivoimaisen ennakkosuosikin TPS:n oli. Vaikka KPV esimerkiksi sijoittuu pelaajabudjetiltaan edelleen selkeällä marginaalilla sarjan yläpäähän, on materiaali heikentynyt edelliskausista, mikä on luonnollista seurausta seuran pitkäaikaisen rahoittajan Matti Laitisen jättäytymisestä pois KPV:n toiminnasta. Hampaaton ei KPV kuitenkaan ole, vaikka huippuvuodet olisivatkin takana – Christian Sundin miehistöstä löytyy edelleen esimerkiksi kapteeni Sebastian Mannströmin tasoisia pelimiehiä.

Säännölliset nousukamppailut vaikuttavat KPV:n osalta joka tapauksessa vaihtuneen keskikastin harmauteen, ja seuran avausottelut ovatkin sujuneet sen mukaisesti. Ensimmäisellä kierroksella se onnistui vielä kellistämään kotonaan Mikkelin Palloilijat, vaikka täydet pisteet tulivatkin lopulta vaikeimman kautta. Toisessa ottelussaan KPV oli kuitenkin vielä suuremmissa ongelmissa ja kotonaan lopulta kaksi maalia Oulunkylän Gnistania huonompi.

Molemmat osapuolet lähtevät perjantain kamppailuun näin ollen tappio niskassaan, ja vaikka JäPS edelleen altavastaajana jatkaakin, ovat ennakkonäkymät siis järvenpääläisten kannalta ensimmäisiä otteluja lupaavammat.

JäPSin lähtökohdat otteluun ovat hyvät myös kokoonpanotilanteen suhteen. Sairastupa alkaa kumista tyhjyyttään, ja poissa riveistä on näillä näkymin lähinnä pitkäaikaispotilaita. Kun TPS:ää vastaan

debytoineen ja loukkaantuneen Besart Mustafan vammakin vaikuttaa osoittautuneen pelättyä lievemmäksi, on Osku Partosella edessään mielenkiintoisia valintoja avauskokoonpanon suhteen.

Perjantain pelitapahtumien ohella järvenpääläisten laji-ihmisten mielenkiinto kohdistunee tällä hetkellä kaupungin keskusurheilukentän suuntaan. Vaikka hallissa pelatussa kotiavauksessa omaa tunnelmaansa olikin, voinee jalkapallon hyvällä omallatunnolla sanoa kuuluvan tähän vuodenaikaan ulkokentille. Ainakin seuran sisältä löytyykin uskoa siihen, että Keskuskentän nurmelle päästään astelemaan 13.5. kun kolmanteen kotiotteluun saapuu vieraaksi Tammisaaren EIF.