Ennakko: JäPS - Klubi 04

Ennakko: JäPS - Klubi 04

JäPS kohtaa huomenna lauantaina harjoitusottelussa Klubi 04:n. Tulevalla kaudella Ykköstä pelaava HJK:n reservijoukkue asettuu vastaan Monitoimihallilla.

Missä: Järvenpään Monitoimihalli

Milloin: Lauantaina 3.2. kello 16.00

Liput: 5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Vuoden 2024 kausikortilla myös sisään

Seuraavassa harjoitusottelussa Siniset pääsevät mittaamaan Klubi 04:n tason. Klubi nousi karsintojen kautta Ykköseen tulevalle kaudelle, ja tämän lisäksi monet joukkueen pelaajat saavuttivat euromenestystä Uefa Youth Leaguessa. Viime lauantaina JäPS aloitti Ykkösliigacupin 1-1 -tasapelillä KTP:tä vastaan. JäPSin maali oli Noah Kaijasillan käsialaa. Päävamentaja Erol Ates kommentoi cup-avausta seuraavasti:

- Ottelu tuli hyvään ajankohtaan, sillä olemme pystyneet harjoittelemaan tiettyjä pelitapaan liittyviä asioita ja pelissä nähtiin, missä tällä hetkellä mennään. Meillä on kuitenkin vielä parannettavaa, varsinkin yksilöiden ymmärryksen tasolla. Emme harjoittele mallien kautta, vaan periaatteiden kautta ja niiden ymmärtäminen, sisäistäminen ja käytäntöön vieminen ottaa hiukan aikaa. Kuitenkin joukkue suoriutui hyvin, työmoraali molempiin suuntiin oli hyvin korkealla ja menetysten jälkeen olemme koko joukkue valmiina juoksemaan täysillä alas, puolustamaan omaa maalia ja nämä muodostavat toiminnan ytimen ja asioita, joita halutaan nähdä arjessa - harjoituksissa kuten myös jokaisessa pelissä. 

Klubi 04 aloitti kauden harjoitusottelunsa häviöllä Veikkausliigaan nouseelle Gnistanille. Lauantain ottelusta Ates odottaa hyvää haastetta, ja haluaa nähdä JäPS-pelaajistolta erityisesti pallollisen pelaamisen kehitysloikkia. 

- Haluamme parantaa varsinkin pallollista pelaamista avaamis- ja rakenteluvaiheessa, tunnistaa kuka meitä prässää ja sitä kautta ymmärtää kuka jää vapaaksi. Täytyy ymmärtää hetket milloin edetä edun kanssa, miten luoda ne edut, jotta eteneminen tapahtuu organisoidusti, eli tasapainossa. Jos tämä ei ole kunnossa, menetysten hetkellä olemme pulassa. 

Helmikuussa JäPS pelaa kolme harjoitusottelua ja kohtaa lisäksi PK-35:n Ykkösliigacupissa. Kauden lähestyessä Erol nimeää selkeät tavoitteet joukkueelle helmikuun osalta:

- Periaatteiden sisäistämisessä ja tiettyjen periaatteiden hyvin käytäntöön viemisessä halutaan nähdä edistystä. Niiden pitää ruveta näkyä enemmän ja enemmän meidän pelaamisessa. Olen tyytyväinen työnteon moraaliin, sillä se on kaiken a ja o, ja siinä pojat antavat joka kerta kaikkensa. Pallollista pelaamista pitää parantaa; ymmärtää miten edetä pallon kanssa organisoidusti ja kontrolloidusti. Pelaajien ymmärryksen tasolla tehdään kovasti töitä ja pelaajia pusketaan säännöllisesti pois mukavuusalueelta, koska mitä parempi yksilö, sitä parempi joukkue. Periaatteella tarkoitetaan pelin ymmärryksen kasvattamista ja sitä, että pelaaja tulee tietoisemmaksi asioista mitä pelissä ja harjoituksissa ympärillä tapahtuu, ja sitä kautta tekemään jatkuvasti parempia päätöksiä joukkueen kannalta.

Tervetuloa lauantaina Monitoimihallille seuraamaan Sinisten valmistautumista kauteen!