Ennakko: JäPS-haka

Ennakko: JäPS – FC Haka

Missä: Järvenpään Monitoimihalli
Milloin: Perjantaina 13.1. klo 14:30
Liput: Aikuiset 5€; alle 18-vuotiaat ilmaiseksi; kausikortilla ilmaiseksi


Vaikka varsinaiseen kauden avaukseen on vielä roimasti aikaa, pääsevät järvenpääläiset jalkapallon ystävät ottamaan ensipuraisun vielä muodostumassa olevan JäPS-miehistön tämänhetkiseen vireeseen jo huomenna perjantaina, kun Veikkausliigassa pelaava Valkeakosken Haka saapuu sinipaitojen vieraaksi Järvenpään Monitoimihalliin. 

JäPS on harjoitellut ahkerasti läpi joulukuun, ja treeneissä on vilinää ja pelaajia riittänyt; näinpä huomiselta näytökseltä voi varovaisesti odottaa tasokkaampaa jalkapalloa kuin vuoden ensimmäisissä harjoitusotteluissa perinteisesti on ollut tarjolla. Toisaalta uudella JäPS-luotsi Jyrki Aholalla riittänee vielä työnsarkaa oman pelitapansa iskostamisessa, eivätkä jo nyt melkoisesti viimevuotisesta muuttuneen kokoonpanon pelikemiatkaan liene ehtineet kuukaudessa asettua aivan kohdilleen.

– Saadaan nyt tärkeät ensimmäiset yhteiset kokemukset ja jonkinlainen lähtötaso kaikelle tekemiselle, etenkin puolustuspelaamisessa, Ahola kommentoi ensimmäistä otteluaan JäPSin peräsimessä. 

– Fiilikset [ensimmäisestä kuukaudesta] ovat tietenkin hyvät! Pelaajapuolella saatiin niitä hankintoja, joita haluttiin. Vielä tsekataan parin pelaajan osalta, miten istuvat tuohon palettiin, Ahola jatkaa.  

Erityisen mielenkiintoista onkin nähdä, miten uudet JäPS-pelurit huomenna esiintyvät. JäPS-paidan huomenna mahdollisesti ensimmäistä kertaa päälleen vetäviä onkin melkoinen liuta, sillä Haka-ottelu on potentiaalinen debyytti Omar Jamalle, Prince Mokumalle, Joona Tapanille, Amos Ramströmille, Taavi Armiselle, Tobias Karkulowskille ja Niklas Schulzille. Lisäksi mukana on pari vielä vailla sopimusta olevaa yllätykseksi jäävää nimeä.

Uusista sopimuspelaajista sivussa on puolestaan näillä näkymin Robin Källman, jonka lisäksi poissa lienevät ainakin Hedi Khayat ja Herkko Kuosa

Vieraaksi saapuva FC Haka tuskin kummempia esittelyjä kaipaa; yhdeksänkertainen Suomen mestari lienee jokaiselle jalkapalloihmiselle tuttu nimi. 2010-luku oli kuitenkin Tehtaan seuralle vaikeaa aikaa, sillä pudottuaan Veikkausliigasta vuonna 2012, Haka onnistui palaamaan korkeimmalle sarjatasolle vasta 2020. 

Viime kaudella Huuhkaja-ikoni Teemu Tainion luotsaama Haka osoitteli vihdoin todellisia heräämisen merkkejä, kun se löysi nappikauden päätteeksi itsensä komeasti Veikkausliigan neljänneltä sijalta ja taisteli tiensä 14 vuoden tauon jälkeen europeleihin. 

Joukkueet eivät tiettävästi ole toisiaan ainakaan kilpailullisessa ottelussa kohdanneet, ja pikaisella arkistojen selaamisella tietoa harjoituskohtaamisistakaan ei löytynyt – näinpä huomenna on puolin ja toisin mahdollisuus lisätä seurahistoriikkiin uusi päänahka. Sen verran kokeneita veikkausliigapelaajia Hakan huomisesta kokoonpanosta löytynee, että edessä on järvenpääläisittäin heti kutkuttava haaste, vaikka pisteitä ei olekaan luvassa.

– Pelit on kuitenkin se juttu treenikaudellakin, ja mikä sen parempaa kuin päästä ensimmäiseksi kohtaamaan Haka, joka tosiaan keskittyy nyt Veikkausliigan lisäksi europeleihinkin, Ahola päättää.