Ennakko: JäPS – FF Jaro

Miesten Ykkösen viimeistä edeltävälle kierrokselle lähdettäessä Järvenpään Palloseura löytyy mainiosti sarjataulukon sijalta viisi. Edelliskierroksen tappio Tammisaaressa kaatoi kuitenkin erittäin todennäköisesti järvenpääläisten haaveet veikkausliigakarsinnoista.

Tylyin 4–0-lukemin EIFille viime sunnuntaina taipunut JäPS kohtaa kauden toiseksi viimeisessä ottelussaan sarjan kolmantena olevan Pietarsaaren Jaron, joka on vaivihkaa hiipinyt hengittämään TPS:n niskaan ja taistelemaan jopa vielä jonkin aikaa sitten tavoittamattomalta vaikuttaneesta kakkossijasta.

Vaikka pitkään näytti siltä, että KTP ja TPS ratkovat Ykkösen ykkösen viimeisen kierroksen keskinäisessä ottelussaan, tarkoitti turkulaisjoukkueen Järvenpäässä kärsimä shokkitappio sitä, että kotkalaiset ovat nyt ylivoimainen suosikki sarjan voittajaksi ja samalla ainoaksi suoraksi nousijaksi. Siinä missä juuri päävalmentaja Jonatan Johanssonille potkut antanut TPS elää siis jonkinlaista kriisiä, sojottaa Jaron käyrä puolestaan jyrkästi koilliseen.

Kuntopuntarin kärjessä olevat pietarsaarelaiset ovat voittaneet nyt neljä viimeistä otteluaan, ja hävinneet viimeisessä kymmenessä vain sarjan kärkikaksikolle. Nekin tappiot Jaro on yläloppusarjassa kuitannut, sillä kahdessa edellisessä kamppailussa se on kellistänyt nimenomaan KTP:n ja TPS:n.

Huolimatta Jaron viime aikojen vireestä piste-eroa TPS:ään on kuitenkin edelleen neljän pisteen verran, eli mikäli turkulaiset onnistuvat omassa ottelussaan kaatamaan KPV:n, jää Jaro kovasta loppukiristä huolimatta sarjakolmoseksi.

JäPSin viime kierroksen tappio EIFille tarkoitti puolestaan sitä, että sinipaitojen on pakko voittaa kaksi viimeistä otteluaan, mikäli se mielii karsintapeleihin oikeuttavalle neljännelle sijalle. Vaikka järvenpääläiset kuuden pisteen metsästyksessä onnistuisivat, ei EIF saisi samaan aikaan voittaa kumpaakaan omista otteluistaan, eli ohuen langan varassa sinipaitojen mahdollisuudet riippuvat.

Selvää on siis se, että tasapelillä kumpikaan joukkue ei tee mitään, joten maalitonta pallottelua lauantaina tuskin nähdään. Toisaalta voittokin voi jäädä puolin ja toisin laihaksi lohduksi, sillä omissa käsissä ei loppukauden tavoitteiden saavuttaminen kummallakaan ole.

JäPS ja Jaro ovat kohdanneet kevään Ykköscup mukaan lukien tänä vuonna jo kolmesti – kahdesti pietarsaarelaiset ovat poistuneet voittajana, JäPSin kotiottelussa pisteet tasattiin maalittomasti. Tähän, sarjataulukkoon ja joukkueiden vireisiin peilaten lienevät vieraat lauantaina ennakkosuosikin asemassa. Toisaalta järvenpääläisten kautta on värittänyt hyvien ja huonojen esitysten vuorottelu, ja nyt olisi kalenterissa olisi tuon rytmin mukaan ensin mainitun paikka.

Ilahduttavan tyhjänä jo pitkään pysyneellä JäPSin sairastuvalla ei pitäisi olla tunkua lauantainakaan, mutta pelikiellossa on edelleen kolme miestä. Joakim Ärilä on nyt omansa kärsinyt, mutta EIF-ottelussa korttitilinsä nappasi täyteen Albin Mehmeti. Seitsemän ottelun lisäpelikiellon KTP-ottelun hölmöilystä napannut Hassan Sesay on puolestaan luonnollisesti sivussa ja Tino Palmastonkin panna jatkuu vielä pelin verran.

Vierailta sivussa on samasta syystä Adam Vidjeskog, mutta JäPSistä poiketen huolia on ollut myös loukkaantumisrintamalla. TPS:ää vastaan Jaro sai penkille vain kolme kenttäpelaajaa, ja JäPSiäkin vastaan avainpelaajista ainakin maalitykki Severi Kähkösen pelaaminen on edelleen epävarmaa.

Ottelu käynnistyy Järvenpään keskusurheilukentällä lauantaina kello 15:00.