Ennakko: JäPS – EIF

Ennakko: JäPS – EIF

Järvenpään Palloseuran lupaavasti alkanut kausi Miesten Ykkösessä uhkaa luisua syöksykierteeseen. Neljältä ensimmäiseltä kierrokselta JäPS on onnistunut keräämään vain kaksi pistettä, ja vaikka kohdattuihin joukkueisiin peilattuna saldo ei olekaan toivoton, oli sunnuntain vierastappio Oulunkylän Gnistania vastaan sinisiltä todellinen pohjanoteeraus. Järvenpääläiset kaipaavatkin kipeästi pisteitä kolmannesta kotiottelustaan, jossa he isännöivät Tammisaaren EIFiä perjantaina 13.5. kello 18:30. 

Gnistanin sunnuntaina JäPSille suorittama 10–1-kylvetys lähennellee seuran historian suurinta tappiota miesten peleissä; ainakaan kymmenen vuoden rupeamaan Kakkosessa ei vastaavaa mahtunut. Viimeistään nyt järvenpääläisille lieneekin selvää, miten eri tason sarjoista on kyse. Vastassa on edellisvuoteen verrattuna aivan eri luokan joukkueita ja aivan eri tasoisesti organisoituina – pienistäkin notkahduksista rangaistaan armotta.

Epätoivolle ei Järvenpäässä silti sovi antaa sijaa, sillä kautta on ehditty urakoida vasta alle viidennes. Suunnan kääntäminen ei ole mahdoton tehtävä, vaikka edelliskierroksen pannukakku ei tehtävää toki helpota. Palikoiden osuessa kentällä kohdalleen löytyy JäPSin joukkueesta silti edelleen riittävästi tasoa sarjapaikan säilyttämiseen, vaikka yläloppusarja saattaa tällä hetkellä vaikuttaa turhan optimistiselta tavoitteelta. Pisteitä on kuitenkin alettava ropisemaan pian.

Perjantaina JäPS pääsee näillä näkymin viimein hallista Keskuskentän kotinurmelleen, mikä lienee ainakin henkisellä puolella tärkeä siirtymä. Kenties kaudelle saadaan otettua ikään kuin uusi alku. Toisaalta totuttelu nurmialustaan voi viedä aikaa, eli pelikentän vaihtumisen etumerkkisyys selviää vasta perjantai-iltana. Edellisestä ottelusta voi onneksi vain parantaa.

Perjantaina vastaan asettuva EIF on Ykkösen sarjataulukossa tällä hetkellä mukavasti neljäntenä kahdella voitolla, tasapelillä ja tappiolla. Ensimmäisellä kierroksella tammisaarelaiset hävisivät TPS:lle, mutta sen jälkeen ei tappioita ole tullut – sunnuntaina se otti kovan päänahan Jarosta.

Kolme maalia mieheen alkukaudesta iskeneet Adam Larsson ja Valdrin Rashica olivat jo ennalta EIFin terävimpiä syömähampaita, ja kerrankin ennakointi tuntuu pitäneen kutinsa. Kaksikon edellä sarjan maalitaulukossa ovat vain TPS:n Simo Roiha ja Gnistanin Douglas Cae, jotka ovat iskeneet valtaosan osumistaan juuri JäPSiä vastaan. Sinipaitojen puolustuksella tulee perjantaina olemaan siis hikiset oltavat vierailijoiden yläkertaa kaitsiessa.

Yllättävän siipirikkoisella kokoonpanolla Oulunkylään lähtenyt JäPS laskenee paljon sen varaan, että ottelusta sivussa olleet vakioavaajat palaavat kokoonpanoon. Etenkin Tino Palmaston puuttuminen puolustuksesta näkyi sunnuntaina karusti, eikä Antti Ulmasen poissaolo puolestaan hyökkäämistä helpottanut. Varmaa on, että jokaista miestä tarvitaan pistejahdissa.