Ennakko: JäPS – AC Oulu

Ennakko: JäPS – AC Oulu

Loistovireessä viimeisen kuukauden olleet Järvenpään Palloseuran miehet nousivat viikonloppuna PEPOn kaadettuaan Ykkösen viidennelle sijalle, vain kolmen pisteen päähän sarjaa johtavasta TPS:stä. Tänään tiistaina siniset laitetaan kuitenkin kauden kovimpaan puntariin, kun Veikkausliigan AC Oulu saapuu cup-vieraaksi Järvenpään Keskusurheilukentällä kello 18:30 alkavaan otteluun.

Suomen cupin edelliskierroksella Kakkosen Komeetat tiputtanut JäPS on edennyt kilpailussa jo neljännesvälierävaiheeseen, eli sinipaitojen pelit tuntuvat sujuvan nyt kaikilla rintamilla. Kakkosta ylempänä pelaavia joukkueita ei cup-polulla ole ennen oululaisia osunut kuitenkaan vastaan, eli edessä on nyt ensimmäinen todellinen koetinkivi.

Veikkausliigan neljännellä sijalla keikkuva AC Oulu onkin JäPSin aiempiin cup-vastustajiin verrattuna niin eri kaliiperin joukkue, että melkoista venymistä kahdeksan parhaan joukkoon eteneminen isänniltä tulisi vaatimaan. Ilman mahdollisuuksia erityisen vahvana kotijoukkueena tunnettu JäPS ei silti varmasti ole; oululaisten pitkä bussimatka vielä parasta kuntoaan hakevalle Keskuskentän nurmelle ei tarjoa vieraille kovin optimaalisia lähtökohtia otteluun, vaikka ennakkosuosikkina he siihen lähtevätkin.

Putoamiskarsinnan kautta veikkausliigapaikkansa viime syksynä täpärästi säilyttänyt AC Oulu on aloittanut kautensa ennakoitua paremmin. Oululaisia kaavailtiin laajalti putoamiskamppailuun, mutta vaikean alkukauden jälkeen uusi valmentaja Ricardo Duarte vaikuttaa kääntäneen laivastonsinisten kurssin, ja hänet valittiinkin hiljattain Veikkausliigan toukokuun valmentajaksi. Edellisessä ottelussaan Seinäjoen Jalkapallokerhon kotonaan kaatanut Oulu on napannut viidestä viimeisestään nyt 10 pistettä, eli kuntopuntarissa joukkue lähentelee JäPSin virettä.

Etukäteen on vaikea sanoa, miten paljon tiistain vierasjoukkue kierrättää avausmiehistöään, mutta mikäli oululaiset aloittavat Järvenpäässä niin sanotusti ”ykkösillään”, lienee kokoonpanon mielenkiintoisin nimi selviö. Seitsemän A-maaotteluakin urakoinut Moshtagh Yaghoubi siirtyi AC Oulun riveihin viime joulukuussa, ja vaikka sukset ehtivätkin jo valmennuksen ja ”Mosan” välillä mennä kertaalleen ristiin, vaikuttaa mies jälleen palanneen avausyksitoistikkoon.

Yaghoubin ohella myös toinen oululaisten pelaajaluettelosta erityisesti silmään pistävä nimi sijoittuu kentän keskiakselille. Ikäluokkansa suurimpiin suomalaislupauksiin kuuluva 17-vuotias keskikentän taituri Otso Liimatta on noussut ryminällä AC Oulun avauskokoonpanoon, ja nuorukainen valittiin ansaitusti valmentajansa seuraksi viimeisimpään liigan kuukauden joukkueeseen.

Jos Oulun avauskokoonpano on vielä kysymysmerkki, niin sitä on JäPSinkin. Osku Partonen on kevään cup-kiertueen aikana tavannut antaa näytön paikkoja Ykkösessä vähemmille minuuteille jääneille pelaajille, mutta muuttuuko linja nyt, kun vastuskin on paria kertaluokkaa kovempi, vai priorisoiko valmennus edelleen sarjapelit?

Varmuudella JäPSin kokoonpanosta ovat sivussa ainakin pitkäaikaispoissaolija Vili-Petri Vänttinen sekä Aleksi Ristola, mutta muuten isäntien pitäisi olla lähes täysilukuisia. Valinnanvaraa Partosella siis on.