Ennakko: JäPS - SJK/A

Ennakko: JäPS – SJK/Akatemia

Vaikean alkukauden pelannut JäPS on parantanut viime viikkoina ja seilaa nyt kolmen ottelun tappiottomassa putkessa. Sen turvin järvenpääläiset ovat kivunneet toiseksi viimeiseltä sijalta jo sarjataulukon viidenneksi. Voittokantaan palaamista päästään yrittämään sunnuntaina, kun sinipaidat hakevat kotonaan revanssia SJK:n akatemiajoukkueesta.

Missä: Koivusaaren tekonurmi

Milloin: Sunnuntaina 2.6. klo 18:00

Liput: 15 € / 10 € JäPS-toimihenkilö, eläkeläinen, opiskelija, työtön / 5 € lapset (7–17 v) / omat juniorit ja pikkulapset ilmaiseksi

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa; viimeinen kotiottelu Koivusaaressa!

JäPS ja SJK Akatemia kohtasivat viimeksi sarja-avauksessa Seinäjoella, jossa isännät – viime vuoden tapaan – nappasivat enemmän tai vähemmän ansaitusti kolme pistettä. Ottelun ja kauden ensimmäisestä maalista vastasi komealla vapaapotkulla Justus Holopainen, mutta toisella jaksolla sinipaitojen puolustus oli ongelmissa, ja lopulta SJK tuli kahdella Eemeli Honkolan salamamaalilla rinnalle ja ohi.

– SJK Akatemia jäi mieleen laadukkaana, nuorena joukkueena. Varsinkin laidoilla on paljon nopeutta, jota tykkäävät hyödyntää yksi vastaan yksi -tilanteissa ja linjan taakse juostessaan, JäPS-luotsi Erol Ates muistelee.

Sen jälkeen Seinäjoella on ollut kuitenkin tahmaista. Viime vuonna sensaatiomaisesti veikkausliigakarsintoihin asti yltänyt nuori joukkue on pelannut tällä kaudella huomattavasti ailahtelevaisemmin, ja JäPS-voiton jälkeen akatemia hävisikin kolme seuraavaa otteluaan – joskin sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluvia KTP:tä, TPS:ää ja Jaroa vastaan.

Viidestä seuraavasta ottelustaankin SJK/A voitti vain yhden, kotonaan SalPaa vastaan, mutta toisaalta loput neljä päättyivät tasapeleihin. Vaikka seinäjokelaiset eivät hävinneet toukokuussa siis kertaakaan, on pistetili karttunut maltillisesti. Kasassa niitä on nyt kymmenen, joka on yhden JäPSiä vähemmän. Sarjataulukossa SJK on samaten yhden sijan JäPSin alapuolella, eli kuudentena.

SJK:n ongelmat ovat olleet hyökkäyspäässä. JäPSiä vastaan kahdesti osuneen Honkolan lisäksi ei vielä kukaan pelaajistossa ole maalannut yhtä kertaa enempää, ja Honkolankin maalihanat vaikuttavat tyrehtyneen tuohon ensimmäiseen otteluun. Kymmenen pistettä seitsemällä tehdyllä maalilla lienee odotusarvoista enemmän.

JäPSin otteet ovat olleet puolestaan mainitusti nousujohteisia. Toissakierroksella järvenpääläiset kellistivät ansaitusti kotonaan TPS:n, vaikka turkulaiset ottelun alkuhetkiä hallitsivatkin. Sitä ennen sarjajumbo MP oli kotonaan vastaantulija. Edelliskierroksella JäPS otti Pietarsaaressa arvokkaan vieraspisteen Jarolta, mutta kahden miehen ylivoimalla olisi pitänyt pystyä parempaan.

– Kenttä ei Pietarsaaressa ollut niin hyvässä kunnossa, mitä ehkä olisi voinut olla. Ajauduttiin siihen, että mentiin Jaron vahvuuksien mukaan, Ates toteaa.

– Jos vastustaja pelaa kahden alivoimalla puoli tuntia, täytyy se matsi olosuhteista huolimatta yksinkertaisesti voittaa. Toki kolme peliä seitsemään päivään näkyi lopussa, kun ajatus ei kulkenut ja kuviteltiin ehkä vähän, että voitto tulee ylivoimalla ilmaiseksi. Hatunnosto Jarolle, joka olisi ansainnut kolme pistettä.

JäPSin alkukauden talismaani on ollut oma kasvatti Justus Holopainen, joka on iskenyt kolme maalia ja antanut samaiset kolme maalisyöttöä. Myös vihdoin kuntoutunut Aleksi Ristola on tuonut rutiinia ja fyysisyyttä yläkertaan. Tiivistyneestä puolustuspelistä kiitos kuuluu Atesin lisäksi koko alakerralle, mutta erityisesti sairastuvalta palannut Amos Ramström on ollut mies paikallaan.  

SJK Akatemian otteet ovat heilahdelleet osin Veikkausliigassa pelaavan edustuksen tarpeiden mukaan. Akatemian riveihin on välillä jouduttu pelaajapulassa nostamaan avustuksia kolmosjoukkueesta, ja hyppy Kakkosesta Ykkösliigaan on ollut luonnollisesti iso.

Tällä kierroksella SJK:n edustusjoukkue pelaa oman ottelunsa perjantaina, joten JäPSiä vastaan Akatemia päässee lähtemään lähes täydellä miehityksellä. Ainoa varma poissaolija sunnuntaina on Sinisiä viime kaudella edustanut Tobias Karkulowski, joka nappasi punaisen kortin, kun seinäjokelaiset pelasivat kotonaan maalittoman tasapelin MP:tä vastaan.

JäPSin pitkäaikaispoissaolijoiden lista ei onneksi ole viime viikkoina kasvanut. Pelikuntoon paluuta odotellaan edelleen erityisesti Tino Palmastolta, joka huhupuheiden mukaan meinasi olla mukana jo Pietarsaaren bussissa. JäPSin penkin päässä sunnuntaina on kakkosvalmentaja Jani Järvinen, sillä Ates kärsii Jaro-ottelussa nappaamaansa pelikieltoa.