Ennakko: JäPS - SJK Akatemia 2023

Ennakko: JäPS – SJK Akatemia

Oulunkylän Gnistanin kanssa maalittomaan tasapeliin sunnuntaina päätynyt JäPS palaa keskiviikkoiltana kotikentälleen. Sinipaitojen vieraaksi Järvenpään Keskuskentälle saapuu Seinäjoen Jalkapallokerhon akatemiajoukkue.

Missä: Järvenpään Keskuskenttä

Milloin: Keskiviikkona 07.06. kello 18:30

Liput: Ennakkoon ostettunaEnnakkoon ostettuna 10 € / 7 € (JäPS toimihenkilö, opiskelija, eläkeläinen, työtön) / 4 € lapset (7–17 v) – Portilta 15/10/5 €. Omat juniorit ilmaiseksi.

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa

Liigaseura SJK:n reservimiehistöksi 2011 perustettu SJK Akatemia, tuolloin vielä SJK/2, selvitti tiensä Ykköseen ensimmäisen kerran 2020, kun sarjaa laajennettiin kymmenestä kahteentoista joukkueeseen. Debyyttikaudella edessä oli putoaminen, mutta viime vuonna Akatemia säilytti Ykköseen taas palattuaan sarjapaikkansa.

SJK Akatemia on Jyväskylän Jalkapallokerhon ohella toinen niistä Ykkösen joukkueista, joita JäPS ei ole tämän vuoden puolella vielä ehtinyt kohdata. Edelliskaudella joukkueet tasasivat Järvenpäässä pisteet, mutta Seinäjoelta JäPS pääsi palaamaan kotiin voiton kanssa todellisen trillerin päätteeksi.

Viime vuonna jopa sarjan kärkipaikalla alkukaudesta keikkunut SJK on jälleen aloittanut pirteästi. Kahdeksasta ottelusta seinäjokelaiset ovat kirjauttaneet 15 pistettä, joka oikeuttaa Ykkösen viidenteen sijaan, eikä kärkeenkään ole matkaa kuin neljän pisteen verran. Voitot SJK on napsinut KPV:ltä, TPS:ltä, KäPalta, Jarolta ja SalPalta, tappiot ovat tulleet EIFiä, JJK:ta ja MP:tä vastaan.

Huhtikuussa joukkueen peräsimeen lyhyellä varoajalla hypännyt skotlantilaisvalmentaja Stevie Grieve on siis onnistunut tehtävässään hyvin. Päävalmentajan vaihtumisesta huolimatta suuret linjat eivät kuullun mukaan ole vaihtuneet, vaan SJK pelaa liigaseurojen reservijoukkueille tyypillistä rohkeaa pallollista peliä.  

Kakkosjoukkueen status tarkoittaa usein sitä, että kokoonpano elää edustusmiehistön tarpeiden mukaan. Ainakaan tällä kaudella vaihtuvuutta SJK:n joukkueiden välillä ei merkittävissä määrin ole kuitenkaan kumpaankaan suuntaan ollut, vaan Akatemia on päässyt rakentamaan peliään suhteellisen stabiililla miehityksellä.

Viime vuodesta kokoonpano on siitä huolimatta muuttunut. Vähemmälle vastuulle jääneitä nuorukaisia on lähtenyt uusien haasteiden perään, mutta myös edelliskauden runkomiehistä osa on vaihtanut maisemaa. Isompaa roolia näytelleistä poistuivat ainakin ykköstykit Jonathan Muzinga ja Oskar Pihlaja sekä puolustuspään kaksikko Sami Sipola & Valtteri Olsbo. Osa avainnimistä, esimerkiksi Valentin Gasc, on puolestaan päässyt näyttämään osaamistaan liigan puolella.

Paikkaajia haettiin kaukaa. Keskikentälle SJK sai Italiasta takaisin Suomeen palanneen Kasper Paanasen ja Ghanasta Yussif Salim Giabon. Joensuun Jiposta ykköshyökkääjän viittaa havittelemaan saatiin viime vuonna Kakkosessa 15 osumaa iskenyt Miro Turunen, joka on osunut tähän mennessä kahdesti.

JäPS lähtee kohtaamaan SJK:ta täynnä tarmoa. Jyrki Aholan poistuminen ei ole lamaannuttanut joukkuetta, vaan alla on kauden parhaat esitykset Gnistania ja Jaroa vastaan. SJK on vastustajana kuitenkin sen verran musta laatikko, että keskiviikon ottelun kuvaa on vaikea ennakoida, vaikka sinipaidat kotiotteluun ennakkosuosikkina lähtevätkin. Gnistan-ottelussa loukkaantunut kakkoskapteeni Amos Ramström lienee JäPSin harmiksi sivussa.

– SJK Akatemia on uusi tuttavuus itselleni, JäPSin päävalmentaja Timo Kettunen toteaa.

– Vahva kauden aloitus heiltä, mutta vieraissa on ollut vaikeampaa tuloksellisesti. Nuori, hyvin organisoitu ja pelaava joukkue on meillä vastassa.

– SJK Akatemia pyrkii myös vahvaan pallonhallintaan, joten siltä osin samantyyppinen joukkue kuin mekin. Nurmikenttä tuo tietysti taas omat haasteensa molempien joukkueiden pelille.  

Katso Ompun etukäteismietteet SJK/A-ottelusta alta.