ennakko salpa

Ennakko: JäPS – SalPa

Toista kierrosta pidemmälle ei JäPSin tarvinnut uutukaisessa Ykkösliigassa odotella pistetilin aukeamista. Kakkosesta noussut PK-35 tarjosi lauantaina Koivusaaren tekonurmella hyvän vastuksen, mutta lopulta järvenpääläiset nappasivat kotiavauksestaan ansaitun 3–1-voiton.

Seuraavaan kolmipisteiseen mahdollisuudet ovat jo keskiviikkona, kun sinipaidat kohtaavat toisessa perättäisessä kotipelissä Salon Palloilijat.

Missä: Koivusaaren tekonurmi

Milloin: Keskiviikkona 24.4. kello 18:30

Liput: 15 € / 10 € JäPS toimihenkilö, opiskelija, eläkeläinen, työtön / 5 € lapset (7–17 v) / omat juniorit ja pikkulapset ilmaiseksi.

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa

Ykkösliigan kaksi ensimmäistä kierrosta ovat menneet tasaisissa merkeissä, sillä puhtaalla pelillä jatkaa enää kaksi joukkuetta – vain jo harjoituskaudella vakuuttavasti esiintynyt FF Jaro sekä, hieman yllättävämmin, tuore nousija JIPPO ovat voittaneet kaksi ensimmäistä otteluaan.

Keskiviikon kilpakumppaneista JäPS on lauantaisen voittonsa turvin korkeammalla taulukossa, sarjan neljännellä sijalla. Yhdeksäntenä oleva SalPa hävisi puolestaan avauskierroksella kotonaan JIPPOlle tylysti 3–0, mutta viikonlopun tasapeli Käpylän Pallon vieraana toi kassaan ensimmäisen pisteen.

– PK:n vahvuudet ja heikkoudet olivat tiedossa, ja onnistuimme niiden kontrolloinnissa kiitettävästi. Kokonaisuutena pelasimme lauantaina hyvin, JäPS-luotsi Erol Ates makustelee avauspisteitä.

Näin aikaisessa vaiheessa kautta on toki mahdotonta vetää tarkempia suuntaviivoja, mutta kotijoukkueena JäPSin voi odottaa näistä lähtökohdista lähtevän keskiviikon kamppailuun jonkinlaisena ennakkosuosikkina. Ensimmäisellä kierroksella nähtyä hermostuneisuutta oli PK:takin vastaan toki jonkin verran ilmassa, mutta voitto vapautti varmasti tunnelmaa. Oman mausteensa soppaan tuo vielä alkukauden tiivis otteluohjelma.

– Tässä mennään nyt matsista toiseen sitä tahtia, että aikaa pelin kehittämiseen harjoituskentällä jää vähän. Täytyy ensisijaisesti pyrkiä pitämään pelaajat fyysisesti ja henkisesti kunnossa ja huolehtia palautumisesta, Ates avaa.

Viime vuonna pitkän tauon jälkeen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle palanneen SalPan edelliskautta voi pitää vähintäänkin onnistuneena. Vaikka otteet hieman syksyllä notkahtivatkin, napsivat fyysisesti pelanneet salolaiset pisteitä melko tasaiseen tahtiin, eikä sarjapaikka ollut oikeastaan missään vaiheessa uhattuna.

Suoraviivaisuudellaan JäPSillekin viime vuonna ongelmia aiheuttaneessa SalPassa puhaltavat nyt kuitenkin uudet tuulet. Kaksi kautta joukkoja johtanut Tero Suonperä sai syksyllä väistyä, ja korvaaja löydettiin sarjan sisältä – SalPaa ohjastaa tänä vuonna aiemmin KäPassa nähty espanjalaisluotsi Jordi Aluja.

Rekrytointi oli siinäkin mielessä mielenkiintoinen, että pelityylillisesti KäPan ja SalPan välistä kuilua leveämpää ei juuri viime kauden Ykkösestä löytynyt. Ainakin viime vuonna ensin mainittu tuntui sopivan pelityylillisesti paremmin JäPSille.

Toki Alujalla on käsissään nyt myös uusi miehistö, jonka takana lienee resursseja KäPaa enemmän. Viime kauden avainmiehistä salolaiset menettivät siitä huolimatta muun muassa kymmenen maalia tehtailleen Jesse Huhtalan sekä tälle tulitukea antaneet Roope Pyyskäsen ja Albijon Muzacin.

Vahvistuksiakin on toki saatu. Siinä missä JäPSin haaviin tarttui japanilaispuolustaja Wataru Oguchi, hankki SalPa keskikentälle Oguchin maanmiehen Koki Miyamoton. Kotimaasta naarattiin puolestaan esimerkiksi TPS:n maalilla viime vuonna nähty Jere Koponen, SJK Akatemian hyökkääjä Kwame Otu, sekä AC Oulun keskikentällä vähille veikkausliigaminuuteille jäänyt Maximus Tainio. Kenties mielenkiintoisin nimi on kuitenkin Tainion tavoin keskikentällä viihtyvä Keir Foster, joka selvitti tiensä Saloon ”Unelma elää” -realitysarjan kautta.

Alujan SalPa ja JäPS ehtivät kohdata tänä vuonna jo kertaalleen, kun ”Joutsenlauma” kaatoi järvenpääläiset harjoitusottelussa 3–2-lukemin. Viime kaudella molemmat voittivat kertaalleen ja kerran pisteet tasattiin.

– SalPalla oli hyviä yksilöitä, ja ainakin helmikuussa he pyrkivät aggressiivisesti linjan taakse ja olivat myös valmiita voittamaan kakkospalloja. [He] tykkäsivät keskittää palloja boksiin melkein aina, kun jalka vain oli vapaana, ja tämä täytyy tietysti tehdä vaikeaksi, Ates ennakoi keskiviikon ottelua.

JäPSin sairastupa ei ennakoidusta poiketen ehtinyt vielä ensimmäisen ja toisen kierroksen välillä juuri tyhjentyä. Keskiviikonkin osalta Ates pitäytyy vielä vähäsanaisena.

– Kyllä se [terveystilanne] menee päivä päivältä parempaan suuntaan, eikä muutaman pelaajan kohdalla puhuta enää pitkästä odotuksesta. Joku sivussa olleista saattaa jo keskiviikkona olla mukana.